Франция започна ваксинация срещу менингит

През изминалата година има 12 случая, като поне един е довел до смърт
12 авг 2022 22:15, Петя Славова
18
Франция започна ваксинация срещу менингит
Снимка: БГНЕС

След 12 случая през изминалата година, които доведоха до поне един смъртен случай, високопоставени лица в Югоизточна Франция заявиха, че призовават около 56 000 млади хора да се ваксинират срещу менингит.

Тревожният брой случаи на менингокок В може да е свързан с нов вариант на бактерията, която инфектира лигавицата на главния и гръбначния мозък или кръвта, предава БГНЕС.

"Менингитът е сериозно заболяване, което може да доведе до трайни увреждания или дори до смърт", заяви д-р Ан-Софи Роньо-Барон от здравната агенция ARS за региона Оверн-Рон-Алпи.

"Поради това изпратихме 56 000 писма до младите хора на възраст от 16 до 24 години - населението, което е най-засегнато от варианта - и до родителите на новородени деца до двегодишна възраст, като част от масирана кампания за ваксинация", каза тя.

Последните два случая са открити в края на юли, с което броят на пациентите в четири местни департамента (Савоя, Айн, Рона и Изер) е нараснал на 12.

Въпреки че един младеж е починал, "на този етап няма особени признаци, че този вариант е по-опасен или заразен" от другите, каза Роньо-Барон.

Менингококовата бактерия В се разпространява чрез продължителен контакт с носител или чрез излагане на въздействието на кашлица или слюнка, съобщи АФП.

Симптомите включват треска, главоболие и повръщане, а заболяването често предизвиква сковаване на врата и поява на червени или лилави обриви.

От април насам френските власти добавиха менингита към списъка с препоръчителни ваксинации за бебета, като заявиха, че всяка година около 500 деца се разболяват от сериозни случаи.

Около 10 % от случаите са с фатален край, съобщи ARS.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
май целят да спрем и да не се ваксинираме както преди за стандартните болести, откакто взеха да работят с компютри по вирусологиите на университети почнаха все по-здрави щамове да излизат, 500 млн искам стадото бе, georgia guidestones..
10
2
 
23
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Баси сега за всички ли бъдещи ваксинационни програми ще ни информират..
9
5
 
15
 
! Отговори
…!! преди 1 година
Хайде спрете се, всичко прекалено е вредно и досадно!
8
5
 
24
 
! Отговори
Майстора преди 1 година
По някаква необяснима причина от година и половина стана най-най-най-най-най-най-най-най-най-най-най-най-най-най-най-най-най- важното нещо на света да се измисли предлог да се инжектират младите хора! Бре как да не ми се привидят теориите на конспирацията! Всички вируси и бактерии се активираха едновременно! Айде бе?
7
10
 
23
 
! Отговори
Олександър преди 1 година
Па моят дядо е на 88 г., живее на село и казва, че ваксини не е виждал, нито срещу грип е слагал, нито менингит, нито никакви ваксини и няма желание да си слага :))). Разболее се от грип и чака да му мине, ми минава му, с малко чай
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите взеха да реват с.еще всички ваксини . Абе да не сте от маалата?
5
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моята баба е на 94 г. и никога през живота си НЕ се е ваксинирала срещу менингит.
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бре тия нови варианти взеха се пръкват подпът и надпът !
3
4
 
18
 
! Отговори
истината преди 1 година
още малко ще им слагат ваксина срещу гладни стачки
2
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А срещу пърхут кога ще почнат да ваксинират?
1
10
 
16
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Не на ваксините!!