Германски градове спряха топлата вода в офисите

Европа се готви за студа, ще пести енергия
12 авг 2022 14:19, Росен Стойчев
160
Германски градове спряха топлата вода в офисите
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителствата в Германия и Нидерландия въвеждат нови решения за пестене на енергия, съобщи Wall Street Journal.

Гражданите се призовават да вземат намален брой душове. Светлините, озаряващи паметници в Берлин ще бъдат изключени.

Подобни решения се взимат и в други страни. Испания въведе ограничено използване на климатиците.

Още по темата
Някои обществени басейни понижават своите температури, а градските центрове губят осветление вечер.

Така трябва да се пести енергия и да се запълнят резервите. Това трябва да помогне на европейските градове да гарантират спокойни зимни месеци.

Някои германски градове спряха топлата вода в офисите. Някъде изключват светофарите извън пиковите часове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: Германияевропарешения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западняците да свикват. Някои още помним режима на тока и купонната система, тогава се научих да правя сирене, кашкавал и луканка, затвяряхме буркани с месо, но имаше село което произвежда. Сега не знам. Всички станаха граждани.
119
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драги евроатлантици, към демокрация чрез въшлясване!
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо Няма нужда да се обясняваш защо не си разбрал какво съм казал. Ти си се написал.
117
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимен.."Неграмотен" означава неук,необразован,дори човек,който не може да чете и да пише..НО.-Това НЕ означава,че неграмотния "няма как да е наясно кой какво мисли за него" !..Напротив,напротив!..НЕ означава и че е глупав!.Айде ще ти дам пример с ..твоя любимец?..-Тиквата:-На практика е доста неграмотно същество /прочело само няколко страници от една детска книжка/,но е много наясно какво става около него и какви игри да играе.За съжаление,носи гени на престъпник,бандит и те го компромети
116
21
 
5
 
! Отговори
Илия преди 1 година
БРЕйййй...., даже им раздават рубли и портрета на Путин, и това не е само в Германия и Нидерландия но и в цяла Европа и най вече в Америка. Моля ви, да се помолим на Русия, да се покаем и да и кажем че "повече няма да провим така..." Ей не се спряхте това комунистическите мекерета. Жалки сте. Освен Москва и Петербург, 130 милиона руснаци живеят като през феодализма. Съжалявам ви. Вместо да плашите по добре идете да живеете в Русия на топло и с душове. Те по селата и вода нямат. Пфууу
115
3
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
обаче много ме развеселяват лозунги от сорта на :..-"Руснаците ще продължат да ходят във външните си тоалетни"...Кефите ме,нема майтап!...С какъв патос декларирате критериите си за стандарт-С ВЪНШНАТА тоалетна!!...Ей,мрем за вас!...Явно кензането е основното ви занимание..А, и лапането,разбира се,което води докензане..
114
2
 
23
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
А някоя немска мисирка да пита Лайненката, какви санкции предстои да наложат още ??? Но Лайненката ще се купи и топло ще стои гъzът и.
113
2
 
42
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Така-ааа, Европа се връща постепенно в първобитно-общинния строй, благодарение на шепа неадекватни лайни бабки и старци с деменция. Само не мога да разбера това многомилионно население, дето е съгласно на техните налудни санкции. След това идва нацизма в Европа. Ето срещу това воюва Русия. И ще победи. Z!!!
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо "...Не схващаш безсмислието на тоя израз,нали?.." Ти не схващаш какво казах, а именно, че когато си неграмотен, не знаеш за това какво мислят около теб, и какво се случва около теб. Ти си мислиш, че си защитен (защото в глупостта си не осъзнаваш опасността). Това може да не е изобщо така, но откъде да знаеш.
111
4
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
до Анонимен,който се обърна към "ПроСоТо" така:-"Неграмотния е защитен само от глупостта си."...Не схващаш безсмислието на тоя израз,нали?..Защото да си защитен означава да не допускаш до себе си обекта или субекта на атаката..В случая щом "неграмотния " ДОПУСКА и да е глупав,то като как глупостта му го "защитава" ?..Както и да е..Аз "заравям томахавката",но ако имаш желание би ли ми казал/а мъж ли си,или жена?!..Защото тая натрапчива упоритост последната дума да е твоя ме навежда към известни
110
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 114 - Не са жестоки , защото ако са жестоки щяха а и са в състояние да направят ужасни неща , които явно не искат и не са им цел ако не бъдат принудени ! Хитри и злопаметни -ДА , но не забравяй и факта че са много УМНИ и с много богат исторически опит ! Руснака е кален исторически в толкова много конфликти , така че с война , глад и лишения не можеш да го уплашиш - Това е УЖАСА за лигавите и глезени западняци , дето ако утре му спре интернета и ще полудее !
109
3
 
45
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Такаааааа, санкциите срещу кого бяха наложени. Ако може някой да ми припомни.
108
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 115 Ахахахахахахаха. Какво "продаваш"? Руски опорки? :)))
107
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то в офисите никой не се къпе... Нема страшно, нема да се вмиришат.
106
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 111 - Бизнесмен съм !
105
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди половин година никой не вярваше, че такова нещо е възможно в Германия. Случи ли се случка? Сега никой не вярва, че ще стават и доста по-страшни неща. Но пак ще си говорим след половин година. С руснаците шега не бива. Ако не ти стигат силите, по-добре не се захващай с тях. Жестоки са и са хитри.
104
3
 
29
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Обаче Ланенката ще се къпи и на топло ще стой гъ-ът и. Тия мерки са за простолюдието.
103
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 109 "Големият ЛУЗЪР в случая си ти драги , но просто ти трябва малко врме да го осъзнаеш - Ти не си виновен за това !" Какво работиш? :)))
102
3
 
33
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Русофобията е скъпо удоволствие.
101
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 106 - Големият ЛУЗЪР в случая си ти драги , но просто ти трябва малко врме да го осъзнаеш - Ти не си виновен за това !