Русия нанесе ракетен удар от територията на Беларус

Ударът е нанесен по военно летище в Житомирска област
17 авг 2022 09:47, Йоана Цонева
148
Русия нанесе ракетен удар от територията на Беларус
Снимка: БГНЕС

Руските военни са нанесли ракетен удар по военно летище в Житомирска област, съобщава командването на Центъра на въздушните сили във фейсбук, цитирано от УНИАН.

Атаката е дошла от територията на Беларус с ракети X-59.

"Днес следобед, 16 август, рашистите вдигнаха самолети от територията на Беларус и в опит да прикрият въздушната си дейност като тренировъчни полети, нанесоха два удара с две управляеми авиационни ракети Х-59, вероятно от изтребители-бомбардировачи Су-34", се казва в доклада.

Ударът е повредил пистата и няколко автомобила.

"Личният състав се е укривал, така че няма жертви", посочват от командването.

Още по темата
Кметът на Житомир Серхий Сухомлин съобщава за серия от експлозии извън града по време на въздушно нападение. Той свързва атаката с днешните експлозии в руски военни обекти в Крим.

Тази вечер Генералният щаб на ВСУ докладва за успешно отблъскване на атаките на руснаците в четири направления. Боевете продължават в районите на Авдийвка, Новопавливско и Запорожие.

В същото време руснаците продължават да обстрелват Днепропетровска, Запорожка и Харковска област.

От началото на пълномащабната руска инвазия украинските защитници вече са ликвидирали 43 900 окупатори и хиляди единици вражеска техника, съобщава от генщаба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Solar Power Не никаква тайна, че в Русия има над 70 нацистки/фашистки организации, които спокойно си развиват дейност и служат точно на режима на Путин. Класически цинизъм на диктаторските режими е да обвиняват жертвите си в собствените си престъпления и действия. Така се отклонява вниманието от тях самите.
26
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай, Вова!
25
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Solar Power Прав си, много си прав, руснаците са бандити, защото не позволиха на добрите момчета от Азов и Десен сектор кротко да избият руснаците в Донбас!
24
10
 
10
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
До За да е честноЗащото ще получат в отговор белоруска мотивирана атака, което сега го няма? Същото ще стане ако стрелят безразборно по Русия! Тогава Путин няма да има никакви вътрешни противници и всичко ще приключи на Ламанша за 2 седмици! Както сега няма желаещи да воюват, така тогава военните окръжия ще се чудят къде да пратят добловолците! Както на 22 юни 1941 г. не е лесна работа.....
23
5
 
15
 
! Отговори
Непушач преди 1 година
Днес няма ли незагасени фасове....
22
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото всяко действие ще предизвика противодействие. Руснаците много ги жалят даже и се опитват да има минимум щети като удрят стратегически обекти. В крайна сметка всичко ще бъде изравнено защото се тикат по жилищните сгради и Украйна може да вини само себе си.
21
18
 
17
 
! Отговори
За да е честно преди 1 година
Тези украинци що не завъртят ракетите към Беларус? При положение че Беларус дава територията си на Русия за да атакува Украйна, Украйна е в правото си да стреля и по тяхна територия.
20
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама руснаците въобще не са искали да засегнат персонала. Те искат летището да не се ползва. И не знам къде са"напреднали"? Аз виждам, че укрофашагите навсякъде отстъпват. При Харков, Славянск и Авдеевка май рузнаците са тръгнали да ги "пъхнат" в "чували". Та да чакаме ново "героическо отстъпкление". Иначе мълчат за английската ракета паднала в парка на Енерходар, пълен с млади родители и децата им. Та кой стреля по АЕЦа?
19
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно биха могли да променят играта с няколко мощни удара по Киев.Да видите смелият зельо как ще заскимти за примирие след като няколко ракетки ударят скъпоценният му дворец.Снощи се забавлявах като четох поредните украйнски глупости в някакъв техен сайт.Само една ракета химарс била равна на 100 руски толкова била мощна.Олеле малеле тия съвсем се върнаха в детската градина.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това съобщение сякаш е писано от Калеко Алеко
17
12
 
11
 
! Отговори
? преди 1 година
Беларус се включи във Войната, време ли е Украйна да почне да стреля с Американско оръжие от територията на Полша по цели в Русия?
16
13
 
17
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Какви се тези рашисти?Явно скоро мир няма да има при подобен официален речник.И какво е това "вероятно от ...СУ-34"?Те не знаят със сигурност как са изстреляни тези две управляеми ракети,но знаят от коя територия?Аму управляеми са,може и от Донецк да са изстреляни.А,аз си мислех,че рашисти употребяват само у нас в интернет,а то официално кюминике било.
15
17
 
20
 
! Отговори
Абдал преди 1 година
Само заличавсне и изпаряване на всичко де мърда с килим от термобарични бомби барабср с Наркомана ще оправят по бързият начин нещата
14
20
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От всички страни да ги удрят, така ми омръзнаха тези нацисти зеленски и азов просто ми писна от тях.
13
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според украинския военен министър с доклад до Зеленски, руснаците са ликвидирали 190 хиляди украински военни и още 20 хиляди се водят изчезнали. И това по официални украински данни, т.е. цифите са занижени. Но такива доклади в нашите медии няма да видим, нали...
12
30
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските терористи, ако не стрелят по невинни хора в молове и жилищни блокове, нямат никакви идеи какво да правят.
11
4
 
3
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Ето така, малко по повече, ще дойдат и при вас, и тогава ще коментирате при кратък отдих по пътя към Европа! Ако ви приемат там!
10
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално, територията на Полша се използва за войната срещу Русия, защо тогава територията на Беларус да не се използва обратно? Няма абсолютно никаква разлика между двете практически.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 15 "То в цялата руска армия нама толква бе..." Е, как, нали точно ВИЕ се хвалехте, че руснаците имали хиляди само от танковете, да не говорим за други машини?
8
11
 
21
 
! Отговори
Ми преди 1 година
А какво ли би станало, ако Укр нанесе ракетен удар на Беларус от територията на Полша? Значи само на Русия е разрешено да прави това от чужда територия, така ли?!?