Русия нанесе ракетен удар от територията на Беларус

Ударът е нанесен по военно летище в Житомирска област
17 авг 2022 09:47, Йоана Цонева
148
Русия нанесе ракетен удар от територията на Беларус
Снимка: БГНЕС

Руските военни са нанесли ракетен удар по военно летище в Житомирска област, съобщава командването на Центъра на въздушните сили във фейсбук, цитирано от УНИАН.

Атаката е дошла от територията на Беларус с ракети X-59.

"Днес следобед, 16 август, рашистите вдигнаха самолети от територията на Беларус и в опит да прикрият въздушната си дейност като тренировъчни полети, нанесоха два удара с две управляеми авиационни ракети Х-59, вероятно от изтребители-бомбардировачи Су-34", се казва в доклада.

Ударът е повредил пистата и няколко автомобила.

"Личният състав се е укривал, така че няма жертви", посочват от командването.

Още по темата
Кметът на Житомир Серхий Сухомлин съобщава за серия от експлозии извън града по време на въздушно нападение. Той свързва атаката с днешните експлозии в руски военни обекти в Крим.

Тази вечер Генералният щаб на ВСУ докладва за успешно отблъскване на атаките на руснаците в четири направления. Боевете продължават в районите на Авдийвка, Новопавливско и Запорожие.

В същото време руснаците продължават да обстрелват Днепропетровска, Запорожка и Харковска област.

От началото на пълномащабната руска инвазия украинските защитници вече са ликвидирали 43 900 окупатори и хиляди единици вражеска техника, съобщава от генщаба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте преписвали от украиндките и англоезичните медии. На български и на руски имената на тези руски селища са Авдеевка и Новопавловско
46
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както и да върти гъ3ината, Русия губи войната. С лютата съпротива, Путин само си просрочва края с броени дни.
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българското общество е разделено. Това се вижда от лютата словесна война, на пример в този сайт. Добре е, че пред пишещите има клавиатури а не АК. В България Запада вложи милиарди за промяна на съзнанието, както в Украйна. Стотици хиляди учиха на Запад /пребиваваха на Запад/, друг е въпроса какво са научили. При една "криза" само подозирам какво може да се получи. Боже опази!
44
11
 
9
 
! Отговори
Рашист преди 1 година
Нещо хич не ни върви напоследък.
43
4
 
2
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
До юбералес;Това момче е чалнато.Да, момко,напълно сме съгласни с теб.Подстрижи си мустачките и надясно по коридора в ''Девета палата'',при ''Наполеон''.''Да сте си дружки'',тъй да се каже.Да не скучаете един без друг.
42
3
 
7
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
В такъв случай,коги да чакаме пълна победа,утре, други ден,или друга година.Според вашия коментар,най-късно до неделя, Украйна ще стане ''Велика''не само на думи.Ами,ако не стане.Ако всичко се окаже само думи,думи и благи,но неосъществими намерения,както и ще стане,в края на краищата.Пак ли ще караме безпросветните,доверчиви ***,да *** ''акере'',така просто за ''задокеанските'' интереси и за вашите ''пет цента'' на дума.
41
17
 
7
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Страхливеца си е страхливец. Като ги чОкат на бойното поле, поне да пострелят от чужда територия, барем се отсрамят за думнатите бази в Крим, хахахах!
40
11
 
6
 
! Отговори
мазепа преди 1 година
Благодарен съм на американците, че вложиха 8 млрд. $ в украпване на демокрацията в България.
39
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите у нас са продукт на окупацията на България от ушанките през 1944 г.
38
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По - тъ ..пи от самите Руснаци са само Българите Русофили.
37
11
 
11
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
Украинските нацисти, горди наследници на Waffen SS, смело защитават Европа от източните оррки и с удоволствие положиха 44 000 техни трупа в полза на украинския чернозем.
36
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Омръзна ми да чета украинскиге лъжи. Те лъжат от сутрин до вечер. Толкова ли е трудно да се потърси някаква вярна информация.
35
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странна е ненавистта тук към Русия и още по-странна любовта към Украйна. Или им се плаща на някои тук да плюят целенасочено, или от скука и да са различни го правят. Май по-скоро е второто
34
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато някой напише "Смърт на Русия", коментарът се трие. Когато някой напише "Смърт на Украйна, коментарът му седи. Личи си кой държи сайта.
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
60 смърт на хохолия, а България си е на челните места по смъртност. И то заради тъпашки лозунги кат твоите. Де го Валери, вицето по демографията да наругае майките и да скандира кат теб лицемера нацист.
32
28
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още ли има глу паци, които вярват, че някой е избивал руснаци в Донбас?? Аз пък вярвам в дядо Коледа...
31
11
 
16
 
! Отговори
до 8 преди 1 година
"А какво ли би станало, ако Укр нанесе ракетен удар на Беларус от територията на Полша?"Ще стане Трета световна война. Много сте отворени, ама като почнат да падат тук бомбите надали ще сте толкова смели и активни като във форумите и във ФБ.
30
3
 
9
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама нека да не свързват тази атака с експлозиите в руски военни обекти на руска територия в Крим, а също и в Курска област. То "свързването" тепърва предстои, споко, сигурно ще е нощем, за по-ефектно, и добре запомнящо се...
29
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ? Никакъв проблем да се стреля от територията на Полша срещу цели в Русия. След такава мирна стрелба руснаците просто ще плачкат, бягат и сополивят - никак няма да изпепелят Варшава и други полски градчета!
28
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колко подвеждаща новина, уж от беларуска територия, а се оказа че е от два самолета за които е спорно в какво въздушно пространство са били по време на изстрелването на ракетите. Израилтяните и те тъй бомбят половината от Близкия изток.