Туристи караха водни ски по Канале Гранде, кметът на Венеция тръгна да ги лови

Луиджи Бруняро ги нарече "двама арогантни идиоти"
17 авг 2022 18:46, Нели Христова
19
Туристи караха водни ски по Канале Гранде, кметът на Венеция тръгна да ги лови
Снимка: Instagram

За лов на "двама арогантни идиоти" призова кметът на Венеция. Момчетата бяха заснети да карат водни ски в Канале Гранде.

Нарушителите бяха заснети как маневрират измежду гондоли и водни автобуси, докато фучат по главната артерия на Венеция в четвъртък сутринта. Сцената е заснета от няколко изумени зяпачи.

Един от видеоклиповете, които бяха широко разпространени онлайн, беше публикуван от Луиджи Бруняро - кметът на Венеция, в Twitter.

"Ето ги двамата арогантни идиоти, които се подиграват с този град", написа Бруняро. "Моля всички да ни помогнат да ги идентифицираме и накажем, дори оръжията ни да са наистина тъпи – кметовете спешно се нуждаят от повече правомощия по отношение на обществената безопасност."

Бруняро каза, че ще "предложи вечеря" на всеки, който може да помогне за намирането на двете момчета.

Клип на двамата нарушители беше споделен и в акаунта на Venezia Non è Disneyland (Венеция не е Дисниленд) в Instagram - група, създадена от млади венецианци с цел да привлече вниманието на посетителите на града.

Видеото, включващо хита на Beach Boys - Surfin’ USA на фон, предизвика широко възмущение. "Срамота", пише един потребител на Instagram. "Те трябва да бъдат изгонени от Венеция за цял живот, mamma mia."

Други обаче намериха техния метод на транспортиране за доста готин. "И аз искам едни!" пише друт коментатор, а друг пост гласи: "Не би ли било страхотно, ако всички можем да пътуваме из Венеция по този начин, без да даваме пари на ACTV (органа за обществен транспорт)."

Венецианските власти се опитват да се справят с лошото поведение на туристите от години, като така наречените "ангели на приличието" патрулират по улиците през лятото. Налагат се глоби на хора, хванати да се гмуркат или да се къпят в каналите, да се разхождат полуголи, да хранят гълъбите или да изхвърлят боклуци извън регламентираните места.

Venezia Non è Disneyland следи отблизо различните нарушения. В края на юли групата сподели видео на мъж, който скача в Канале Гранде от мост, разминавайки се на косъм с минаваща лодка.

Миналата седмица Бруняро призова за "10 дни затвор" за 33-годишен шотландски турист, който беше хванат да се къпе в канал.

През 2020 г. френски турист беше глобен със 150 евро, след като гребеше по Канале Гранде върху дъска, а две германки трябваше да платят по 250 евро за слънчеви бани по бикини до църквата San Stae.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-наглите туристи са англичани и американци, те са с чувство за безнаказаност и превъзходство над другите.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Венецианските тротинеткаджии.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно са американци! Всичката простотия от там идва.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се цопкаш в тая мръсотия трябва да си ненормален!
4
2
 
11
 
! Отговори
Ъъъ... преди 1 година
Това ако се беше случило в България щеха да ги канят да гостуват във всички телрвизии ...
3
1
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
- Спри! Или кметът ще стреля...
2
1
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
Как няма нищо българско .
1
11
 
7
 
! Отговори
Пинг Понг преди 1 година
Кой ще ви ходи във скапаната Венеция Ако няма забавление