Предател, лъжец, изчезвай... Шолц бе освиркван по време на реч

Това се е случило в град Нойрупин
18 авг 2022 23:15, Нели Христова
107
Предател, лъжец, изчезвай... Шолц бе освиркван по време на реч
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц беше посрещнат бурно при посещението си в източния германски град Нойрупин. Канцлерът обеща нови мерки за справяне с кризата с разходите за живот, но беше освиркан от протестиращите, съобщиха германските медии.

Както крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (AfD), така и социалистическата партия "Левите" призоваха за демонстрации във връзка с нарастващите разходи за живот на фона на спираловидната инфлация.

Шолц говореше в оградена зона на градския площад заедно с член на парламента от собствените си социалдемократи. Гостите, някои от които бяха поканени да зададат въпроси на канцлера, бяха проверени преди влизането им. Сред тях бяха представители на местните комунални служби, Червения кръст, жилищна асоциация и музей.

Около 300 души се бяха събрали извън оградата след призивите на опозиционните партии AfD и Лявата партия - и двете се радват на най-високата си подкрепа в Източна Германия - да демонстрират.

Някои от тях размахваха плакати, призоваващи канцлера да подаде оставка, на фона на освирквания и скандирания "предател на народа", "лъжец" и "изчезвай".

Според местния вестник Märkische Oderzeitung аплодисментите на публиката за канцлера са били заглушени от освирквания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
74
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще призная русия за велика сила, когато чуя че някой русофил иска да си купи руски хладилник, руски телевизор, руски телефон или руски компютър, хихихи или пък че някой русофил си е пратил детето да учи в Москва, хихихи.
27
58
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да чакаме с нетърпение разгрома на нацистка русия и измисленният и комунизъм.
26
52
 
7
 
! Отговори
Двуполюсен преди 1 година
Светът не става многополюсен, а двуполюсен. И в тези два полюса русия не влиза! русия ще е васална територия на Китай. Източник на евтини ресурси за китайската индустрия. Една бензиностанция регистрирана като държава!
25
52
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро русия ще е най мразената държава в Европа
24
2
 
55
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Стандартен начин на любим европейски политик на срещата му с верните му почитател;и и доволни от работата му граждани -- зад ограда, с детектори , заобиколен от многобройна охрана и само с подбрани журналисти от приятелски медии.......
23
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вятърът на подмяната вее и в дойчистаня. тези нацисти като си отприщят гнева и и на политиците им и на синовете на шмеркел ум ще им зайде....
22
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мен ми се чу някой да вика , че искат да доведат Зеленски да им говори , понеже били много загрижени и солидарни с Укрите и били готови дори да гладуват за тях ! Може да им докарате и Путин да им обясни , че това е само началото на кошмарите и края на ЕС !!
21
52
 
9
 
! Отговори
Голяма новина преди 1 година
300 мизерника със съветски флаг са го освирквали ахахах
20
25
 
16
 
! Отговори
О, боже преди 1 година
Оситата са свикнали някой да ги пондурка. Преди ссср, после западна Германия. Като чуят, че трябва да работят и подивяват. Бягат като дявол от тамян.
19
3
 
36
 
! Отговори
Един преди 1 година
До ИванАми в последното изречение преди туита си пише Според местния вестник Markische Oderzeitung. Освен това в туита има запис, а и в интернет сигурно е пълно с още други записи от събитието. ТАСС какво общо има тук?
18
6
 
58
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Наште киро-кокорчовци сместо в панделата ,пак на за въртележката се стягат ,докога бе българи ,те ни се подиграват вече от години!
17
20
 
17
 
! Отговори
Германец преди 1 година
От осита какво да очакваш... Може би само вие сте по-зле от тях.
16
13
 
66
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Европа трябва да стане опасно място за всяка американска марионетка !Само това е изхода краварите ВЪН !!!Трибунал за НАТО!
15
59
 
12
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Обзалалагам се на 38 стотинки че статията е взета от ТАСС
14
8
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро и камъни ще го бият
13
2
 
33
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Само толкова?!Не си струва мастилото.
12
6
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, в София, група специалисти по кривене на душа и кариерно израстване, настояват за високи цени на газа, за внос от далечни страни, с вълнуващи маршрути, и с произтичащито от това поскъпване на всичко.
11
62
 
15
 
! Отговори
Запозната преди 1 година
Свалихте г-н Борисов за да изберете разбойниците,а той толкова направи за вас. Спаси ви от вируса,направи ви пътища да не газите в калта,магистрали и кво ли не. Той е втори Левски
10
4
 
34
 
! Отговори
Имаше Един ХолиУд преди 1 година
Филм, казваше се Ще се Лее Кръв!
9
6
 
68
 
! Отговори
Ди истукан преди 1 година
Ако беше баба Меркел, щеше да реши проблема. Нея я бива за тези неща. Хем щеше уж да има някакви санкции, хем нямаше да са енергийни, а нещо от типа - да се забрани на двама човека да влизат в ЕС. Износ на оръжие за Украйна нямаше да има. Нямаше да има и енергийна криза. Умните политици изчезват. Идват емоционално незрели случайно хора, голяма част от шоубизнеса. Е.......вижда се какво става.