Украйна: Нямаме нищо общо с експлозиите в Крим, пушете по-малко

Снощи руски оръжеен склад избухна в пламъци
19 авг 2022 15:38, Йоана Цонева
120
Украйна: Нямаме нищо общо с експлозиите в Крим, пушете по-малко
Снимка: БГНЕС

Проблемите за Русия заради подпалената от руския президент Владимир Путин война в Украйна стават все по-сериозни. След като снощи руски оръжеен склад избухна в пламъци – и то в Белгородска област, т.е. на руска територия, неприятностите от тези аспект продължиха.

В Крим, след полунощ имаше експлозии – поне 4, като взривовете са станали в района на военното летище Белбек, северно от "столицата" на полуострова Севастопол, съобщава агенция "Ройтерс".

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев твърди, че руската ПВО е свалила украински дрон. Отделно има и снимки на летището, където в редичка са подредени изтребители - какво се случи на друго такова летище в Крим, летище "Саки". По-рано през деня, в проруски канали в "Телеграм" се появи информация, че украински дрон е свален до т.нар. Кримски мост, в района на Керч.

В Нова Каховка обаче също имаше информация и видеа за серия от взривове. "Туитър" профилът Роб Лий, който следи много сериозно войната в Украйна, препубликува видео и информация, че е имало поне 10 експлозии. В Нова Каховка има язовир и мост през река Днепър – де факто част от съоръженията на язовира, а украинската армия вече на няколко пъти го обстреля и в момента мостът едва ли може да се ползва за прехвърляне на тежка военна техника от руснаците.

"Както сте разбрали – нямаме нищо общо. Пушете по-малко", коментира в "Туитър" Олексий Арестович, съветник на политическия кабинет на украинския президент Володимир Зеленски.

Още по темата
Съгласно сутрешния доклад на Генералния щаб на украинската армия, няма значителна промяна на фронта. В Донецка област, що се отнася до Бахмут, Славянск и Краматорски руски пробив няма, казват украинците. По-ожесточени изглежда са боевете при Авдеевка, която е в тила на град Донецк и е постоянна заплаха за руската окупация там. А на 18 август нито от руска, нито от украинска страна имаше твърдения за каквито и да било, дори минимални като големина нови овладени териториални позиции от руснаците, отбелязва в дневния си доклад американският мозъчен тръст Институт за изучаване на войната. Но руските обстрели не спират и поредно видео от Харков показва, че те удрят където сварят.

Опасенията, че ще има руска провокация при АЕЦ Запорожие обаче се засилват. Появиха се кадри как тежка руска военна техника е разположена в помещенията с турбините на ядрената централа. Но е видно, че руснаците и вербално подготвят почвата при тежък инцидент да хвърлят вината на украинците. Според украинското разузнаване, служителите на "Росатом", които са били в АЕЦ "Запорожие", вече са я напуснали. А в контролираната от Кремъл руска информационна агенция "Интерфакс" се появи информация, че руската окупационна власт в Енергодар съобщила за пореден обстрел срещу града, който е създаден именно заради АЕЦ "Запорожие". Турският президент Реджеп Ердоган също изрази загриженост за случващото се в АЕЦ-а - това вече сториха редица държави, начело със САЩ, както и ООН. Ердоган беше на посещение в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
16
 
1
 
! Отговори
укро партизанен преди 1 година
Дотук НЯМА украински партизани. А опълчението се бие стрещу украинската хунта. Това дето се наблюдава са диверсанти смъртници тренирани от наглосаксите! Но и те ще свършат.
56
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
И обичам да лапкам!!
55
10
 
3
 
! Отговори
Точно така преди 1 година
приказки от 1001 нощ са и за западната цивилизация. И за съжаление децата ни израстнаха с тях.
54
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 53 Напълно съм съгласен с теб ,с изключение на това,че Украйна въобще не е малка територия.И трудно се води война на такъв голям фронт.Попаднаха в същата ситуация както Хитлер.
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде дойде *** ът руски нацист Боби да наспами и тази статия със своите лъжи.
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно така. За съжаление повече от половин век толкова лъжене падна в СССР и в България, че си повярваха на лъжите. Цялата история на СССР и НРБ е приказки от 1001 нощ. И за съжаление ние израстнахме с тях.
51
2
 
12
 
! Отговори
до 51 преди 1 година
Ти видял ли си рускиня (жена демек) да се бие срещу Украйна???Не се бъзикам, сериозно те питам??? В украинската армия обаче е пълно със жени които се бият срещу Путин!!!
50
2
 
7
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Тия сами се съботират, друго обяснение няма! Протест срещу безумците в Кремъл
49
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А руснаците що се крият по атомни електростанции. Криха се в Чернобил. Крият се в Енергодар. Искаха да се крият и в Южноукраинск, но така и не стигнаха до там. По пътя им се случи случка.
48
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците си повярваха заради 2СВ и множеството бутафорни паради след това, ВЪПРЕКИ несъизмеримо огромния брой дадени жертви. Истината е, че без ленд-лиза и без съюзниците нямаше да са от страната на победителите. Така да се каже- повярваха си сами на пропагандата. Сега продължават със същите тактики и съответно виждаме резултата - 1/2 година не могат да се оправят с една малка територия, а армията им вече е на 1/3
47
2
 
8
 
! Отговори
Пророк Илия преди 1 година
До: номер 44 Споко пич! Не се коси!Мюскалите няма да запашят АЕЦ-а.Не са толкова изветряли.Добре знаят, че потенциално опасната радиация ще се разпгъсне натам, накъдето духне вятъра! А той може да духне както към Брюксел, така и към Москва! И Зеленски няма да има никаква вина за това!!!
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДРУГАРИ, КВО СТАА СЪС СЛАВЯНСТВОТО, ВЕЧЕ НЕ ПРИЗОВАВАТЕ ЗА СЛАВЯНСКА ЛЮБОВ И ПРАВОСЛАВИЕ? СВАЛИХТЕ МАСКИТЕ, А?
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ИСТИНСКИ НОВИНАРСКИ САЙТ ИМА НОВИНА ЗА РОБОТСКОТО ВОЕННО ИЗЛОЖЕНИЕ В РУСИЯ ОНЯ ДЕН КАК ИЗКАРАЛИ КУЧЕ РОБОТ. ПРЕДСТАВЕНО КАТО РАЗРАБОТКА НА РУСКИ ИНСТИТУТ. НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН КИТАЙ ИЗЛИЗТА С МНЕНИЕ,Ч Е СА СИ ПОЗНАЛИ КУЧЕТО РОБОТ, КОЕТО БИЛО ДЕГИЗИРАНО... ТА ТОВА Е РУСИЯ - ЛЪЖА И ИЗМАМА 100%! НЕ ВЯРВАМ И НА ЗАПЕТАЙКИТЕ НА ПРОПАГАНДАТА Й!
44
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цитат: "Укрофилите се радват за 1-2 взривени склада, а че цели градове и села са порутени в украйна малчът кат тутки." Този коментар показва гнусният цинизъм на русофилите. Хвалят се с това, че изравниха със земята цели градове и села оставяйки милиони украинци без дом. Да си русофил е заболяване. Несъвместимо с човещината. Само за надзиратели в ГУЛАГ стават.
43
9
 
13
 
! Отговори
Тъпака преди 1 година
Колко Аец имат украйна.бе голтак.. Та щели да останат без ток..да не са като нас с една..А нещо в Крим тази вечер оак гърми..взривове..складове.Рашките са в паника..то се видя..една. Украйна ги подиграва военно..а те щели с НАТО да се сравняват..с кой по точно..с Турската армия ли..с Американската ли..Пратиха им само няколко американски системи HMARS и вече забоксуваха...башибозук са рашистите
42
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много пушат тия пусти руснаци еййй много пушат! Хитлер е забранил на всички да пушат щото сам той е бил непушач и въздържател, и пак във Вермахта се е пушило много! Хутин трябва да стегне дисциплината в армията - който пуши, да се удуши!!!ХУТЛЕР КАТУП! СЛАВА УКРАИНЕ!ГЕРОЕМ СЛАВА!
41
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците ще запалят АЕЦ-а и ще хвърлят вината върху Украйна. Това вече е ясно. Няма друга причина да са още там. Тогава Чернобил ще ни се види като игра. А скоро след това ще тръгнат и раковите заболявания сред населението. За 2-и път Руснаците ще отровят континента. За сведеие на русофилите - радияцията няма да ви пита дали се кефите на путин. И вие сте под ножа.
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 41 - да не са ги порутили те, че да дават изявления? Рашистанците рушат градове, украинците се целят в базите само.
39
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредното видео от Харков показва, че руснаците са ударили общежитие, където са били настанени чужди наемници и са претрепали около 90 от тях.
38
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ААА КВИЧЕТЕ, НЕ БИЛО ХУБАВО ДА ВИ ВЗРИВЯВАТ СКЛАДОВЕТЕ, А? А ВИЕ КАТО ЗАПАЛИХТЕ ТОЯ НА ГЕБРЕВ...