Унгария отговори на ЕС за демокрацията

Страната отхвърли решението, че не е демокрация
Обновена: 16 сеп 2022 13:13 | 16 сеп 2022 13:13, Росен Стойчев
69
Унгария отговори на ЕС за демокрацията
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Унгария отхвърли последните решения на ЕС, съобщи Фигаро.

Европейският парламент гласува нов доклад.

Още по темата
Там се казва, че Унгария не може да бъде считана за демокрация.

"Смятам това за обида към всеки унгарец. Няма как да оспорваш способността на страната за демокрация", обяви унгарският външен министър Петер Сиярто.

Унгарското правителство отдавна се противопоставя на ЕС по редица въпроси. Премиерът Виктор Орбан отстоява консервативни идеали.

Според ЕС правителството е учредило изборна автокрация. Там смятат, че са отнети свободите на редица институции, което влияе на вота.

Текат разговори със страната за реформи, които да освободят европейските фондове, предвидени за гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: УнгариядокладЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
15
 
3
 
! Отговори
До 51 продължение преди 1 година
Хайде де нали са много смели. Да ги видим. Да се махат щом не искат? А дори и да се направи референдум , резултата няма да бъде този , който очакваш. Едно е дали отиваш на избори за , например , парламент , кмет или президент и там да се чудиш за Орбан ли , за Пешо ли или за Иван да гласувам , друго е да ти се постави следния въпрос: За или против ЕС. Може би тези , които ще гласуват "против" ще са повече , но със сигурност ще са много по - малко като процент от това което Орбан спечели на избор
56
10
 
4
 
! Отговори
До 51 преди 1 година
Ами прав им път и всичко най - хубаво. По принцип никой не ги държи на сила. Англия си направи референдум, повечето хора гласуваха против и излязоха. Само , че ще ти кажа едно нещо за което не се сещаш. Унгария не е Англия и колкото и да е (или да се прави) твърд , корав и "милеещ за родината си" , Орбан никога няма да посмее и да го направи. Той само заблуждава хората. От колко време спорят с ЕС за тези неща? Това е достатъчно време да се организират и гласуват поне 3 референдума.
55
6
 
8
 
! Отговори
Язе преди 1 година
С една дума- добре дошъл отново, комунизъм!!! :)))))
54
2
 
18
 
! Отговори
Гопе преди 1 година
Oрбан да замести Фон дер ........поне за 10 години.....свалям им шапка на унгарците ...............не са ***
53
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС все повече и повече заприличва на тоталитарна версия на СССР! Анти-пазарни практики, силови изнудвания на суверенни републики... За какво още стоим в тая организация?
52
36
 
9
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
До 48. Глу.пак, ами това са пари на ЕС, не са на Унгария. Като не спазват правилата естествено, че няма да им ги дават. А като искат толкова да си водят независима политика НИКОЙ НЕ ГИ ЗАДЪРЖА НАСИЛА. Прав им път към Сибиристан.
51
33
 
9
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
Никой не ги задържа насила в ЕС. Като не им харесва да се махат. Баси и наглите тарикати и особняци, които искат да седят на два стола.
50
5
 
8
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До 49. Нещо не ми се струва британците да са доволни сега от брекзита. Създадоха си огромни проблеми с работна ръка, цени, взаимопомощ, търговия и т. н. Май съжаляват вече, но са инат и няма да се върнат лесно.
49
11
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До 53. По-добре да няма никога. Писнало ми е от диктатори.
48
28
 
6
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
А ти ,аджеба, какви ги дялаш в лошата Германия? Що не си в Русия? Тя е пазарна от 30 години, но от толкова са и Чехия, Полша, Естония и т.н., а къде са те сега? А защо ние сме назад - защото тук ври от руски агенти рубладжии, които ни дърпат назад. Това БСП, това ДБ, това ПП и десетки други русташки партийки.
47
1
 
36
 
! Отговори
До Кико 52 преди 1 година
Колко ли дава САЩ да останат само плоски мозъци, като теб в ЕС?
46
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога и България ще има политик като Орбан?
45
34
 
5
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Колко ли дават руснаците за да се разруши Европейския съюз?
44
3
 
29
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
Да Унгарците гледат интереса на Унгария а на на чужди държави, като нас и затова ги уважават а ние се въртим, като фурнаджийска лопата и накрая ще го ядем и от изток и от запад, ама аферим!
43
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Великобритания реши да напусне ЕС , и никой не й прати танкове ...____________Оставаше и танкове да й пратят! Само че, да ви опресня паметта, Великобритания, до момента на официалното си напускане (около 5 години) беше буквално разпъвана на кръст от Европарламента, заради решението си! Аз помня какво беше - закани, размахване на пръст, ултиматуми....британците имаха късмет, че са влиятелна и авторитетна страна. Ако беше България, щяхме да бъдем прегазени!
42
5
 
36
 
! Отговори
Браво на Унгария преди 1 година
Нека изразим пълна подкрепа и солидарност към унгарския народ за смелостта и противопоставянето им на ЕС !!!
41
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха, абе ако трябва да бъдем честни Орбан каза много повече от това... Едно от изреченията му беше "Санкциите се поставят от силните на слабите, но в моменга - Европа, едно енергийно джудже, се опитва да поставя енергийни санкции на енергиен гигант." Урсула или е спечелила квота за *** в Е.С. или е тотален аматьор. До сега не бях виждал акушерка да сее смърт. Явно за всичко си има пръв път.
40
3
 
29
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Още до ЕвалаЗнаеш ли ти, че след ПСВ германците са търсели препитание в България? Оттам е изразът "изпаднал германец". Ама откъде ще ги знаеш ти тия работи, за това трябва да се чете. Ако не беше Октомврийският преврат от 1917 и поръчението към Ленин (от Ротшилдови) да унищожи Русия, сега Русия щеше да бъде много по-мощна от САЩ.
39
17
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До ЕвалаДа, никой не ходи в Русия. Но Русия е пазарна икономика от 30 години, а Западът - от 300. Това е разликата. Но тя е съществена. Естествено, заплатите в Русия са ниски. 1 рубла беше 2 стотинки, сега са 3. Аз бях в Москва миналата година (30 и 31 август 2021) е като видях равнището на цените, още тогава споменах, че и тук бих могъл да живея, стига да има кой да ми плаща 100 000 рубли на месец. А още по-добре - 150 - 200 000. Ама такива заплати в Русия вземат само които са от лъв нагоре.
38
2
 
27
 
! Отговори
До Евала преди 1 година
Работя в Германия и моите немски голеги си кепиха къща в Унгария и се преместиха да работят от там ноme оffice..Аз мисля също тази зима да се прибера в България или да емигрирам в Гърция защота климата, храната, хората са по добри! О и по демократични от Германия! Тук ще запачнат да ни бият зимата ако отопляваме 20 градуса или се къпем!Те вече ни смачкаха ако не се ваксинираме! Не се търпи вече в твоя Запад!Позсрави от Запада!