Нидерландия въвежда таван на цените на тока

Обявени ще бъдат и нови субсидии
20 сеп 2022 07:22, Росен Стойчев
36
Нидерландия въвежда таван на цените на тока
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Нидерландия планира да въведе таван на цените по енергийните договори на домакинствата, съобщи Гардиън.

Идеята е те да бъдат защитени от поскъпването на пазарите.

Още по темата
Решението ще бъде въведено от първи януари.

Условието е да се потребяват средните количества за домакинство, регистрирани към датата. Вероятно тези планове ще бъдат обявени днес.

Очаква се задължение на енергийните доставчици да не спират енергията за своите потребители през следващата половин година. Нидерландия планира повишение на минималната заплата.

Очакват се и субсидии към потребителите. Това се обсъжда в парламента.

Търси се вариант, с който гражданите да посрещната високите сметки през предстоящите седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бавно въвеждат комунизъм и рестрикции в Европа. Само в България сме добре, защото за нас нищо няма да се промени, хахах.
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раздавали им пари за ковид да си седят дома....ха ха ха...пък сега ревът инфлация имало??? Да им се чудиш на акъла,хартийки са ви раздали бре.Сега ще замразят цените и след година,две всичко ще удари направо не у тавана а у космоса.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще стане абсолютно същото като с ковид мерките,още по-голям рев и десеторна инфлация.Всичко върви по план.
25
1
 
1
 
! Отговори
До Трола преди 1 година
Ицко, Харвард не е в ЕС! И никой не им пречи на младите да се засилят към Расия! Ама като гледам, никой не се е засилил натам! И на руската матрьошка Корнелия, синът и е в Щатите! При нас комунизмът го пробутват , само на пенсионерите, малограмотните и ромските махали
24
0
 
0
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Хладния разум! Ленин не ликува, липсва му революционният терор!
23
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Поредна стъпка към новата нормалност за ЕС - работещите бедни.
22
1
 
5
 
! Отговори
Хладния разум преди 1 година
Една от най-развитите Пазарни иконимики в света Холандия, въвежда таван на цените. Комунизъм баш в центъра на капитализма и пазарната икономика. Маркс и Енгелс ликуват. Ленин също...
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са специалистите от ГЕРБ да кажат колко лошо е това? Къде са тези ***?
20
0
 
3
 
! Отговори
гневен преди 1 година
не е фиксирана цената за домакинствата КЕВР я определя и те си подават за увеличение , само не е на борсата , ако беше щеше да е като промишления тк и у нас трябва таван , но на кой български политик му стиска да се опълчи срещу мариците на амер агент от цру или срещу нашите олигарси . Ей за измитане са всички
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам каква е драматана коментиращите по-долу. В България за домакинствата цената е фиксирана и значително по-ниска от пазарната.У нас проблема е, че винаги сме по-католици от папата и въведохме всички бизнеси да са на промишлен ток, пък било то и с консумация на 3 крушки. Е затова сега целия бизнес е в колапс с тези цени на тока.
18
0
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
НАПИСАНОТО ОТ ,, МАРКС И ЕНГЕЛС " И ПРИЛОЖЕНО ОТ ,,ЛЕНИН " В КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ НА СССР Е ПОСЛЕДНОТО РЕШЕНИЕ НА УРСЪСЕЛ ФОРДОЛАЙНО !!! ТОВА Е ЕФЕКТА НА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ ОТ БАЙДЪНЧО - ОБЕДНЯВАНЕ И ГЛАД ЗА ЕВРОПАТА !!!
17
5
 
11
 
! Отговори
Долу ЕС преди 1 година
искам един професор по икономика или финансист от Харвард да обясни, какво обяснява по темата в университета... ако не може нека да е някой от топ 100! ако и те не могат аз ще им го обясня! 33 г ЗАПАДНО ЛИЦЕМЕРИЕ И ДВОЙНИ СТАНДАРТИ. за едни може всичко и все е праведно, за раята като нас си все грешен и за това си беден!
16
2
 
2
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Обаче и аз да съм във властта, да видя как живее народа нищичко няма да отпусна. Че тука голям живот, голям стандарт. Какво очаквате?Не може всяка втора от салоните не излиза, магазините за маркови дрехи пълни пазарува се яко, кръчми пълни, на море по 3 пъти, рожденни дни по 3 дена с агенции, аниматори, бални рокли,торти на 5 етажа, фотосесии. В Англия по-скромно празнуват 1 детско меню, евтина торта, и един балон-само един пример е това, още може да се напише. Та какви помощи, какво чудо?
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те щото нидерландците са много бедни, затова. Не са богато като нас, българите..
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
двойни детски -Германия 9 евро билет карта за 1 месец ,целият транспорт.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
300 евро само с декларация,че работодателят ти е единствен и ти ги плаща към заплатата,независимо колко е голяма заплатата ти-Германия.
12
1
 
14
 
! Отговори
Albi преди 1 година
До 14. В Англия 10 месеца вземах 80% от заплатата. 3 пъти ни затваряха заради ковид ного ме учуди как тук се подиграха с хората. Спряха ги от работа и нищо не дадоха, безлихвен заем и то с условия. А за хотелиери и ресторантьори първи да помагат, как оцеляха тук хората не знам. Явно сме много богати. И никой не протестира. Сега няма да е по-различно. Уж щели да подпомагат най-уязвимите за отопление, до кога ще го умуват, може Януари да го измислят, тя зимата дойде вече.
11
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как държави от Европа масово слагат таван на цени на ток и храни, как още първите месеци на ковид от 2020 дадоха на хората пари кеш помощ, как само ние нищо и нищо. Тва не е държава нашето, няква колония е.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Римската империя преди да се разпадне на две въвежда максимални цени. :)
9
1
 
17
 
! Отговори
Долу ЕС преди 1 година
аз сега не разбрах, от ссср 1 в ессср 2 ли влязохме?