ЕС скочи след решение на Сърбия

Страната обяви споразумение с Русия
26 сеп 2022 17:45, Росен Стойчев
84
ЕС скочи след решение на Сърбия
Снимка: БГНЕС/EPA

Решението на Сърбия за споразумение с Русия за консултации по външни теми е щета за преговорите на страната за присъединяване към ЕС, обяви докладчикът за Сърбия в Европейския парламент Владимир Билчик, съобщи ДАНАС.

Споразумението между Сърбия и ЕС беше обявено през вчерашния ден.

Още по темата
Сръбското правителство прави необходимото, за да запази партньорството с Русия.

Разговорите ще се водят на ниво външни министри. Споразумението беше подкрепено от руския първи дипломат Сергей Лавров и сръбския външен министър Никола Слекаович.

Някои европейски представители определиха това като скандално решение. Днес сръбският първи дипломат се опита да отхвърли важността на споразумението.

От там обясниха, че то се отнася само до двустранния диалог. От ЕС припомниха, че европейското присъединяване не минава през диалога с Русия.

Европа продължава да наблюдава поведението на Сърбия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: СърбиядиалогЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
12
 
21
 
! Отговори
Озирис преди 1 година
Европа не е Сърбия! Стига са диктували кой с кого да дружи..!!!
75
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия е велика.
74
8
 
33
 
! Отговори
Кимо преди 1 година
Сърбия винаги е била върти опашка!
73
21
 
38
 
! Отговори
ЕС преди 1 година
Да си седи на *** и да не определят нещатата на Балканите.КОИ СА ЕС?ЕДНА ФАШИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ СЪЗДАДЕНА С ЦЕЛ ДА ИЗБИЕ НАРОДА СИ!! МНОГО ФАКТИ ГО ДАКАЗВАТ!
72
19
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Членството в ЕС гарантира абсолютна независимост... Нищо не зависи от държавата, нареждат ти от САЩ кога да ядеш, какво да ядеш, дали да ядеш... Абе така си требе. Ама пък си доволен - демокрация! Дано да откажат на сърбите членство, че иначе ще ядат хурката. И да знаете от утре мобилизация - НАТО събира армия срещу Русия, че укрите нещо понамаляха значително.
71
11
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехо ЕС, Русия е много повече в Европа от господарите ви зад голямата вода! Освен това Сърбия е суверенна държава и има право да говори с когото си реши. Уж радетелите на демокрацията май станаха по-големи тоталитаристи от комунистите едно време. Оливате се ЕС, направо се потопявате в собствените си нечистотии!
70
8
 
37
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
За какво им е присьединяване кьм - ес , да са бедни колкото нас и да им нареждат - новият ссср
69
39
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На България мястото не е в Евросъюза, а до държави който завършват на стан, като Пакистан Туркменистан и други подобни. Там ще се чувствате много добре до вашите братя. Азиатското ви зове
68
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай *** трябва да излезе от Евросъюза, а Македония и Сърбия да влезнат, на тях повече им утива да са там, Бай *** да утива при Путин, там му е мястото в Евразия, като гледам тъй и тъй повечето искате до сте там. Не заслужавате Европа, заслужавате Азия
67
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МНОГО ОТ ДЪРЖАВИТЕ ВЪВ ЕСЕС НЕ ОДОБРЯВАТ ПОЛИТИКАТА НА ВЪРХУШКАТА, И ЧАКАТ САМО МАЛКО НЕЩО ДА ЗАПЕЦНЕ И ПОЧВАТ ДЪРПАНЕ. ВЕЧЕ ПОЛОВИНАТА СА ЗАГУБИЛИ ПОВЕЧЕ ОТ 50% ИКОНОМИКА. ИМА БУНТОВЕ НО ЗА ТОВА НЕ СЕ ПИШЕ,ИЛИ НЕ СМЕЯТ ДА ПИШАТ СТРАХЛИВЦИТЕ НАВЕДЕНИ.
66
9
 
59
 
! Отговори
Край преди 1 година
Братя сърби - не ви трябва. Великобритания като напусна ЕС остана само един мотор - Германия. Сега с войната и тоя мотор остана без гориво. Като влезнат и икономическите тигри Македония и Албания, че и остатъците от Украйна от клуб на богатите Ес ще стане клуб на клошарите.
65
7
 
23
 
! Отговори
Урсулспия преди 1 година
След менопаузата започнаха да ми растат мустаци като на един австриец от горното течение на Дунава!
64
8
 
56
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
МАИ СЪРБИЯ НЯМА ДА СТАНЕ КОЛОНИЯ НА Е.С. КАТО ЧЕ ЛИ И ИТАЛИЯ НЕШЕ ДА ИГРАЕ ПО СВИРКАТА НА Е.С.
63
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тепърва има да подскачат онези в Брюксел. Швеция, Италия, Чехия, хората ясно показват, че поведението на елита не им допада. Засега ги заглавикат чрез подмяната на кратуни с тикви. Но това няма да продължи дълго и елитите ще платят скъпо за своята глупава сервилност към САЩ. Разбира се, може елитите да се осъзнаят, но ги гледам вече 33 години и не ми се вярва това да стане.
62
66
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС, за разлика от плешивото джудже, не скача, а съвсем културно казва. Скачащият е оня в бункера, дето през час си измисля нови причини за специалната военна обосрация.
61
41
 
22
 
! Отговори
До 56 преди 1 година
А светът никога никога никога няма да забрави масовото убийство на Над 8000 мюсулмани само защото са мюсулмани. И ДА , ТОЧНО ХРИСТИЯНИН СЪМ! И Не ти е виновна Америка, а глуп.остта ви!
60
5
 
14
 
! Отговори
А на Сърбите преди 1 година
да няма да им прекарат от ЕС едно газово маркуче 1см диаметър, като компенсация хаха
59
19
 
46
 
! Отговори
ФАЩ бомби преди 1 година
ЕС с *** и с прогресивно оглупяване на населението. Вече никой не си знае интереса. Всички сляпо повтарят мантричките нт Уошингтън дето са им ги написали. И искат и Сърбия да се включи в хора. На многоглас да пеят. А солист ще е Урсулката Хахаа
58
14
 
39
 
! Отговори
Мааачкай ВОВА преди 1 година
С правата лопаттЪ със замах право по врата на нацягите в Брюкрел.
57
7
 
17
 
! Отговори
ЕС преди 1 година
Путин ще им пръсне газа на српите