Стево Пендаровски избяга от българските медии в София

Проведе "брифинг" само за македонските медии на закрито
Обновена: 1 окт 2022 17:29 | 1 окт 2022 17:16, Анисия Иванова
83
Стево Пендаровски избяга от българските медии в София
Снимка: Президентството

Президентът на РС Македония Стево Пендаровски избяга от българските медии, които го чакаха в София по време на церемонията по откриване на интерконектора България-Гърция.

Пендаровски проведе „брифинг“ само за македонските медии на закрито.

„Вземете си от тях!“, каза Пендаровски на молбата на журналисти да отговори на въпросите и на българските медии, съобще БГНЕС.

Без дори да се спира и да благодари на журналистите, които го чакаха, той с ускорена стъпка се насочи към изхода. През последните месеци Стево Пендаровски имаше доста противоречиви послания и оценки за двустранните отношения, включително и по адрес на днешния си домакин Румен Радев.

Президентите Румен Радев и Стево Пендаровски обсъдиха възможностите за по-активно партньорство на България и Република Северна Македония в областта на енергетиката. Държавните глави проведоха среща днес в София след церемонията по въвеждане в експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция-България, която осигурява реална диверсификация на източниците и маршрутите за пренос на природен газ за Югоизточна Европа.

Възможността България да увеличи износа на електроенергия за РСМ през зимния сезон също бе обсъдена по време на срещата. България е основен износител на електроенергия в региона и президентът Радев открои необходимостта да бъде постигнато решение в съответствие с правилата на европейския енергиен пазар, националното законодателство и при отчитане на интересите на българските граждани и бизнеса. Темата беше дискутирана по-рано и на тристранна среща между президентите Румен Радев и Стево Пендаровски с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на която бяха разглеждани перспективите за оказване на подкрепа за югозападната ни съседка от страна на Европейската комисия.

Европейската перспектива на РСМ също бе обсъдена по време на срещата на двамата президенти, като държавният глава Румен Радев апелира за по-бързото осъществяване на предвидените конституционни промени в югозападната ни съседка, което да ускори и процеса на нейната европейска интеграция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гузен негонен бяга. Сега остава да се разбере за какво точно е гузен.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гузен негонен бяга !
16
1
 
6
 
! Отговори
Този Който преди 1 година
Ако някой наш безгръбначен политик все пак реши въобще да им дава ток на тия, аз смятам че по аналогия на северен паток някой наш цветен електро-специалист може доста успешно да компрометира далекопровода към Мънкидония, воден от патриотични чувства разбира се, да не си помислите нещо друго. А пък ние ще обвиним Путин и готово.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Педаловски.
14
0
 
9
 
! Отговори
Стево ли! преди 1 година
Стево не е никакъв президент, нито политик, а обикновен титов коминтерновец. Ще мине време и вятърът на ядрената война ще отвее не само българските, но и македонските коминтерновци...
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как да дадеш свобода на такъв народ?
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да бъде проведен референдум и да се допитаме до народа аджеба има ли желание да има нещо общо с тази измислена държава и трябва ли да й помагаме по някакъв начин. Те се пробваха, сега е наш ред.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тези тарикати трябва да им увеличаваме продажната цена на изнасяната от нас енергия с по 10 процента за всяка тяхна изцепка.
10
4
 
4
 
! Отговори
Промяната!!! преди 1 година
Нищо ни сме к..ви. Пак ще им ударим една сви.ка. Ние само това можем.
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те нашите журналсти ще си "вземат от тях" каквото им трябва, въпросът е вие от кого ще си "вземете" ако спрем износа на енергия. Да *** нещастника ти, дошъл да проси ток, а наглее. Смешно, жалко, нищожно човеченце на измислена държавичка с краден език.
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати жалкия комплексар. Поредното доказателство, че тези клоуни нямат място в ЕС докато не се очовечат.
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1-во не трябваше въобще да има медии, ей тъй да няма интерс да резбере колко е жалък2-ро ток на висока цена, да си платат как си трябва, ако не тока към Гърция и Румъния и Турция.3-то повече никакви покани на представители на тоя краен квартал на БлагоевградЗасега това.
6
1
 
22
 
! Отговори
Искандер Македонски преди 1 година
Нашите управници са загубеняци,ама макешките по загубени и от нашите!Бийте му черен печат!Какво търси тука тоз Стево?
5
2
 
21
 
! Отговори
ССО преди 1 година
Румбата май го е насмел тоз македонски мишок. У македонията се ежи и подскача, като разгневен енот, а тука се крие като обезумяла лисица.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да гласуваш за продажници които те презират и газят българските граждани ?!, за такива дето допускат тея сгърчени юалета да се подиграват с българите?! ТЕЗИ НЯМАТ НИКАКВА ЛИГИТИМНОСТ, НЯМА И ДА ИМАТ
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това се казва пренебрежително отношение към домакина. Поканили го тук, а той продължава да копае дъното. Но иначе, Северна Македония продължава да иска от България да и осигури ток за зимата на преференциални цени.
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е сърбин и ни ни мрази в червата. След освиркването на химна, трябваше да му бъде оттеглена поканата и да моли за газ после
1
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво да искаш повече от човек който не си знае историята и езика...