ЕП гласува резолюция за България и Румъния

Настоява страните да влязат в Шенгенското пространство
4 окт 2022 10:09, Росен Стойчев
21
ЕП гласува резолюция за България и Румъния
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският парламент ще гласува нова резолюция за приемането на България и Румъния в Шенген.

Още по темата
Това обяви говорителя на ЕП, съобщи Bulgaria ON AIR.

Идеята е да се даде сигнал на Съвета на ЕС, който решава въпроса. Предстои обсъждане в сряда.

Резолюция ще бъде гласувана до няколко седмици, ЕП многократно призова България и Румъния да бъдат приети.

Припомня се, че двете страни отдавана са изпълнили условията. До този момент са приети три резолюции.

Предстои да се обсъди и спирането на достъпа на Унгария до европейски средства. Очакват се промени, насочени към върховенството на закона в страната.

Важно е да се действа и за подкрепа на демокрацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: БългарияРумъниядиалог
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
до Динев преди 1 година
Шнорхеле драг , случайно да видя резултатите от изборите . Случайно да вдяваш ,че всъщност ще те ман дръсат гербави и дпс . Колко трее да си лум пен да спрягаш възраждане и други , а да си затваряш очите за баш сви нете. Осъзнаваш ли ,че за пореден път дпс-то дърпа конците , 30 и кусур процента от чужбина , а Рашков си затрая за таз ралта . Да не ревеш после га станем фронт , но такива кат тебе са първи да бягат. И да те светна Ицхак има ограничен брой местана зелената ладия за теб едва ли
20
1
 
12
 
! Отговори
Истинският преди 1 година
Някой хора от тридесет години си казват а дано и все кълват на една и съща стръв. Българино кога ще изтрезнееш и ще излезеш от тази кома?
19
42
 
32
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Какво искате копейковци да ни изгонят от еврозсоюза и да се залепим към Русийската федерация,с фалшиви референдуми,да се нахендрим там като поредната народна република,и после пей сърце ще ходим само в Таджикистан ,Уганда,Мозамбик,без виза,така че братя помислете си като избирате такива като Костя,или Стефан янев
18
27
 
35
 
! Отговори
Айде няма нужда! преди 1 година
Скоро ЕСССР се разпада,а населението на територията даже вече и не иска да гласува за никой от престъпниците на прехода. Спасението е терминал 2,оставяй територията на мутрите и умнокресливите да си поделят властта или да се сгодят,както се очаква по заповед на Козяк!Бог да пази България!
17
14
 
24
 
! Отговори
Симеон преди 1 година
А дано, време е вече.
16
26
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ето така ще ни вкарат еврото без да искаме НАРОДЕ ??ХОРА?? защо не гласувахте , обидени сте на политиците а ето едни *** с 15 процента от общо 37 процента гласували ще решават съдбата на България Помислихте ли ???? Сега единственото решение е площадния бой
15
25
 
36
 
! Отговори
ЕП ЕВРО ПЕ ДА ЛИ преди 1 година
Те да не ми гласуват за наща територия а да си гледат техните.Ба...ти и ИЗВРАТЕНИТЕ копе л ета те ще ми дават наклон на х...я.НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕСЕС И НАТО ТЕ НИ УБИВАТ!!!!!
14
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
имате ли усещането за демокрация, гои?
13
9
 
42
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Трябват работници в - строителството канализацията домовете за вьзрастни камериерки за хотелите
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо, но от сърце...
11
9
 
48
 
! Отговори
Ъ! преди 1 година
"До този момент са приети три резолюции." Не 3, 33 резолюции да се приемат все същата работа. В ЕС им е през оная работа за България, единственото което ги интересува е територията.
10
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поредната трета, пета резолюция и отново нищо
9
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те да обсъдят пари за южната ни граница и секциите в турция, че от толкова демокрация след 3 години всички българи ще се съберем под една круша.
8
50
 
17
 
! Отговори
Обективист преди 1 година
Докато имате президент, като Чорапа, никой няма да ви приеме никъде, защото пРезидентурата е руска клоака от Варшавския договор и заден двор на Митрофанова.
7
21
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
САЩ искат визи?!? .......Алоууу другарю, виза за САЩ не дават само, на който не е поискал. Ай сиктир!!!
6
5
 
11
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 4 "САЩ искат виза от българите за да влязат там - ОК, няма проблем" Е да де, но канадците вече не ни искат визи. Защо това да е проблем? Те също са кравари нали?
5
9
 
27
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
"Припомня се, че двете страни отдавана са изпълнили условията. До този момент са приети три резолюции."Е да де, ама "Капитан Андреево"? Афганистанците? Дрогата (за оръжие нямаме сведения)? Нитратите и пестицидите в доматите които ядем?ГЕРБ? Бойко Борисов? Кой?
4
18
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А визи за презокеанските кравари кога ще въведем??? САЩ искат виза от българите за да влязат там - ОК, няма проблем, това си е суверенно право на всяка държава да определя кой влиза на нейната територия. Защо обаче краварите влизат без виза у нас??? Това е потресаващо унижение и несправедливост, да влизат у нас без виза а да ни искат визи на нас!!! Това е защото вместо политици имаме жалки безгръбначни подлизурковци!!!
3
10
 
66
 
! Отговори
Я пак преди 1 година
EU булшит! Това, че искат да ни приемат в разгара на кризи (икономическа, политическа, социална ...) е красноречиво доказателство, че решенията за прием в подобни обединения (ЕС, еврозона, Шенген и т.н.) нямат нищо общо с реалната ситуация и постижения на страната-кандидат. Решенията са политически и обслужват изцяло интереса на колонизатора, без ни най-малко да се интересуват от интересите и желанията на колонизирания, пардон, кандидата.
2
3
 
12
 
! Отговори
Яп ван Стаам преди 1 година
Дума дупка не прави.