Западът коментира офертата за диалог на Борисов

Нови избори са най-вероятни
5 окт 2022 09:56, Росен Стойчев
77
Западът коментира офертата за диалог на Борисов
Снимка: БГНЕС

Победителите от изборите в България предложиха диалог за надпартийно правителство. Това казва в свой коментар за страната АФП.

От там коментират публичния призив на Бойко Борисов, след като ГЕРБ спечели първото място на вота в страната.

Медията обяви, че изборите са се провели при невиждано ниска избирателна активност.

Още по темата
Обяснява се, че победителите са изолирани и нямат ясни партньори за общо управление.

Борисов е готов да даде път на надпартийни експерти, които да водят преговори с всички по уточнени приоритети. Управляващите доскоро Продължаваме Промяната обявиха, че няма да участват в такова правителство, както направиха и техните коалиционни партньори от БСП и ДБ.

Самият Борисов изключи вариант за партньорствo с ДПС и да търси партньори сред малките групи. Групата на Стефан Янев "Български възход" се определя като умерена проруска партия.

От медията обясняват, че при неуспех на Борисов да състави правителство, държавният глава ще връчи мандат на други две групи в парламента, които нямат шанс за правителство и страната отива към нови избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
21
 
34
 
! Отговори
ДА преди 1 година
Ама той освен мутра,бодигард ,бил и артист!Бравос!
40
21
 
33
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Няма по-опасна, по-срамна, по-заразна и по-смъртоносна болест за България от герберастията!!! Който наш политик влезе на разговор с банкянския диктатор става същия предател и родоотстъпник като тиквата!!! Мутрата на въжето!!! Смърт за предателите!!!
39
25
 
30
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
От всичките тези несъгласия между партиите печели само радефчето,който раздели безвъзвратно нацията.Мечтата му да управлява еднолично за дълго време се сбъдва. Така се очертава, че гешефтите и кражбите чрез служебните му правителства и неговото задкулисие да нямат "съдружници".Благодарение на него хаосът и инфлацията в България са неописуеми."Слава" на радеф- разделителя и интриганта в най-новата ни история.
38
21
 
25
 
! Отговори
Дядо Боби преди 1 година
Герб видяха дебелия и сега прехвърлят управлението на други . Защо не казаха преди изборите какво ще правят. Спечелиха изборите нека да управляват или такива са инструкциите от Америка.Защо ни пробутват ментета като Паси и Плевнелиев ,тях народа не ги е избирал .!!!!!! *** Американски!!!!
37
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На следващите избори мисля да направя партия и да се кандидатирам и аз. С тази избирателна активност ми трябват гласовете на 3-4 села и съм вътре. Ще се поизхарча малко за ракия и мезета,но след това ще ги избия като влезна.
36
6
 
20
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Та Агенция Франс Прес да не се изкава много защото там не са имали Борчески Групировки,Комунизъм и някаква Демокрация по Български метод на разбиране,така е да си гледат тях си.
35
22
 
28
 
! Отговори
Бягай зайо преди 1 година
Не ББ изхарчи 9 милиарда за 1 ден закриха спец съдилищата и Бобокови вдигнаха купон много им пречи Гешев - не могат да се Вихрен безнаказано. Платени телевизии и драскачи се опитват да внушават колко сме били зле а при тях и след тях добре - ама като влезна в магазина и си отворя хладилника не е така. Какви безотговорни майки са ви родили та не са ви въпитали поне малко 'да не лъжете- важи за мисиите от телевизиите най много
34
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почти всички не гласуваха, все едно нямаше избори :))) Иначе западните медии да не се притесняват, не знаят какво е български селски тарикат :)))
33
9
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Парадоксът в нашата политсистема е в това, че всички новопостъпили партии влязоха с идеята да изкоренят гербаджиите.Да вземем да върнем соц систематаБКП-БЗНС. Две партии, едната *** на другата, фиктивни избори, аналог на днешните машинкови. И без това всички са обединени около една цел-ограбването на останалото незаграбено в България, превръщане на работещите хора в роби. Има ли смисъл изобщо от партии?
32
17
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Аз съм "за" правителство ГЕРБ-ПП. Просто искам да видя, как ще си разделят пътища, магистрали, мостове, тунели и ледоразбивача.
31
11
 
13
 
! Отговори
Кога е сватбата?!? преди 1 година
И кой от двамата Тиквуний и Гриндера ще е булката?!? И после заедни ще доунищожат България с 200...
30
8
 
20
 
! Отговори
до 34 преди 1 година
Те постоянно ни го турят.На последните избори пак ни го туриха-натресоха ни тоя небръснатия на снимката.
29
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се от Запада какво правителство ще ни турят? Горките в чудо се видеха, щото каквото и да турят ще изкара само 5 месеца! Българския народ съзнава, че е несвободен и не иска да гласува и да легитимизира което и да е турено от Запада правителство!
28
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко ще покектничат ГЕБР, малко ще пококетничат ПП и накрая всички ще се скрият зад гърба на Янев и вкупом ще вкарат България в гроба. Такава е поръчката от ФАЩ
27
2
 
17
 
! Отговори
До бай Иван преди 1 година
Костов,ти ли си бе?Хахай ти да избереш гл.прокурор.Нали избра навремето...Филчев ти показа що за стока си.Завлече вика Филчев Бг с 30милиарда лева.На теб и да избеевш прокурора не ти стига,защо?Татарчев казва за тебе:Тоя човек е за затвора заради Сапио,а го избраха за шеф на Сдс.Затова ти е проблем Гешев,Цацаров,защото проблемът е с прокуратурата, не трябва да има действаща правоохранителна система ,за да няма правова държава-икак ти и шайката ти сте в затвора!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да видат сега избирателите герб , че израха пп всъщност , избирателите на пп избраха герб всъщност ще управлява янев
25
3
 
18
 
! Отговори
Иван Костов преди 1 година
Бай Иване, гл.прокурор се избира от съдебната власт, не от партиите или друг. Така е по закон. Иначе прочетете и вижте кой почна съсипията на бг съда. Да, точно г-н Костов, мозъкът на проватизацията разби навремето бг съдебната система. Доказателства не липсват. И пак за 7 мес. не видях никаква реформа, нито ефективно осъдени от ГЕРБ, кои са популистите тогава питам??
24
12
 
19
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Всъшност аз си мисля че Боко пак си прави от неговите селски номера .Ясно му е че нови избори ще има и сега се стреми да се покаже като човек много отговорен за съдбата на БЪлгария и при едни следващи избори да каве видяхте ли аз направих компромиси ама те не ги е еня за България.Всъшност си остава същият красец.Ще повярвам че се е променил ако се съгласи да бъде сменен гл. прокурор с такъв избран от ПП и ДБ.
23
12
 
25
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
До 12 : те от ПП ако искаха да крадат като Бойко ,нямаше да осветляват Капитан Андреево ,щяха да се разберат с пътните фирми и Слави и да управляват дълго.Правителството падна защото не влезе в старите крадливи схеми.Всички се задействаха и плуха и лужеха против ПП и ДБ.Крадцие усещат от каде идва голямата заплаха за тях.Съботираха провителството на всяко ниво.Накрая и президента се включи.
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце що не дойде да се разберем - сам - по анцунг на Челси, със сабята, където играе танци с нея? Всички ще са доволни в идеалния случай.