Качински: Полякините нямат достатъчно деца, защото пият прекалено много

Лидерът на управляващата партия се оплака от ниска раждаемост
Обновена: 7 ное 2022 09:34 | 7 ное 2022 07:51, Елка Василева
68
Качински: Полякините нямат достатъчно деца, защото пият прекалено много
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на управляващата консервативна националистическа партия в Полша Ярослав Качински се оплака през уикенда от ниската раждаемост в страната, която според него се дължи на прекомерната консумация на алкохол от младите жени, с което предизвика лавина от критики от опозиция и независими медии, съобщи Франс прес.

В събота Качински изрази мнението, че за демографската ситуация в страната са отговорни различни фактори, включително "определено отношение на хората и особено на дамите". "Ако се запази ситуацията, при която до 25-годишна възраст младите жени пият колкото мъжете на същата възраст, няма да има деца. Не забравяйте, че мъжът, за да стане алкохолик, трябва да превиши мярката средно в продължение на двадесет години, а една жена само за две години", каза той.

Качински уточни, че е получил тази информация от лекар, който му казал, че "е успял да излекува от алкохолизъм една трета от пациентите си от мъжки пол, но нито една от жените".

Политикът подчерта, че не е привърженик на това жените да имат деца в много ранна възраст, защото "жената трябва да узрее, за да бъде майка". "Но ако до 25-годишна възраст тя пие много - тук малко се шегувам - това не вещае нищо добро в тази област".

Качински обикаля полските провинции, за да мобилизира поддръжниците на своята партия "Право и справедливост" за парламентарните избори през 2023 година. Той подхвана темата за раждаемостта и вчера.

"В събота казах, че младите жени се състезават с мъжете по консумация на алкохол. Обективно погледнато, това е вредно. И един честен политик, ако бъде информиран за това, трябва да говори за това, защото това е вредно", каза Качински.

Според Централната статистическа служба раждаемостта в Полша намалява от няколко години. ПиС, която е на власт от 2015 г., се опита да промени това, като създаде надбавка от над сто евро за второ и всяко следващо дете.

Феминистките кръгове и опозицията смятат, че засилването на законовите разпоредби, които ограничават абортите, включително в случаи на малформация на ембриона, може да е насърчило някои жени да избягват забременяване.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали има една приказка "няма грозни жени, има трезви мъже". В този ред на мисли ми се струва, че поляците пият малко, а не че полякините пият много хахаха
51
0
 
2
 
! Отговори
УченДол преди 1 година
- Чудим се английските учени как така още не са измислили порно за пияни полякини?!?
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, но за всички. Потребителски нации. Интересува ги само едени, ниени и евани. Деца не им трябват, те пречат. Е може едно, ако успее с него да върже чичко паричко да храни цял живот.
49
1
 
4
 
! Отговори
тез години преди 1 година
ще се помнят в историята като- ерата когато изкуфелите старчоци управляваха света! Кът почнеш от Байдън и стигнеш до Путин минавайки през индивиди кът горния
48
1
 
8
 
! Отговори
Ибн Ебн Ал Камил преди 1 година
Пият, защото не спазват Шериата!
47
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, има право!
46
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората сами могат да преценя колко деца да имат! Животинките имат инстинкт за оцеляване на вида, но хората са разумни същества и сами решават! Е и без това планетата е пренаселена!
45
0
 
2
 
! Отговори
Давид Севрюков преди 1 година
Син Дзинпин: Той също така посочи, че страната ще извърши модернизация с китайски характеристики, за да постигне голямото подмладяване на китайската нация. (Над 65 години в Германия и България са под 22% от населението. Китай колкото Израел 12,5%, САЩ 17%. Япония 28%. ... Повече деца имат от България. България малко под 15% са деца до 14 г., Япония и Ю. Корея малко над 12%, Китай има колкото Англия, Франция, тоест над 17%, Индия има под 26%. Полша и Румъни 15%.
44
0
 
6
 
! Отговори
Donka преди 1 година
Не оставят децата да си карат детството от 2годинки ги вкарват в овчарника на 6 във яслата и на 16ги колят както се казва то не си е изживяло детството и го пращат на 16на улицата да работи да се блъска как ще ражда нали детето дето ще излезе от него той не иска да има същия живот дайте добър живот за младежта
43
0
 
8
 
! Отговори
филм преди 1 година
Сексът в Япония: Да умреш за фирмата / Sex In Japan: Dying For Company (2018)В последните десет години в Япония бушува сериозна криза с раждаемостта, която принуждава правителството да финансира срещи между неженени японци. В днешното японско общество близо половината от неженените японци под 34 години са девствени.
42
1
 
2
 
! Отговори
Давид Севрюков преди 1 година
До до 41 в следващият си коментар съм уточнил. Да прав си, но това е защото сега е такава системата. НЯМА СОЦИАЛНА ГРАДАЦИЯ, религия, църковна собственост и общност с общ поминък. ТЪРГАШОВО НИВО Е СЕГА
41
4
 
1
 
! Отговори
В БЪлгария ЗЛЕ преди 1 година
Стотици милиони родени за човешки майки са поразени тежко трудно лечимо от тн Образование още от ясли,градини и училища. Девойките не могат да се омъжат...родени за човешки бащи нямат пари да издържат семейства. В България е по зле.. Всички вече са тежко увредени от дигитално холограмни видео пресканиращи техники НЕЗАКОННО инсталирани в ясли,градини и училища..
40
3
 
8
 
! Отговори
до 41 преди 1 година
"Капиталистическо е да си егоист и индивидуалист, скоро никой няма да се жени и има деца." А да се разплодиш като животно и после с тия деца, каквото стане, стане, изобщо не е егоистично.
39
4
 
13
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
"Качински: Полякините нямат достатъчно деца, защото пият прекалено много!"...За пръв път да съм съгласен с Качински!
38
4
 
19
 
! Отговори
Петров преди 1 година
И българките не раждат защото се "друсат" нон-стоп с Фейсбук и Инстаграм. Искат все повече пари за да раждат все по-малко деца. И се чудите защо сме загиваща нация. Между другото забелязали ли сте че в България не съществуват добри работни места? Не си заслужава да се седи в България господа политици заблудени.
37
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да ги оращат полякините в бг на екскурзия за бърз разплод. пияни, друсани ще им ги върнем заплидени както требе.
36
3
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Тоя откри топлата вода...а българките нямат достатъчно деца, защото все с пиянки ходят, не могат нацелят правилната дупка...
35
2
 
8
 
! Отговори
Митко Павлов преди 1 година
С пиенье се създават деца...., Но също така с пиенье се развалят семейства.....Това, ако не е параграф 22...;-)
34
4
 
15
 
! Отговори
Давид Севрюков преди 1 година
Семейството и децата са създадени за онази икономика преди капитализмът. Дори Маркс го е казал, за отчуждението. През капитализмът се развива бурно проституцията и развод и размяна партньорите.
33
1
 
21
 
! Отговори
Бай Ганю преди 1 година
Не идват вече на море в България