Повечето незаконни мигранти в ЕС не подлежат на закрила

Значителен е ръстът на преминаващите през Западните Балкани
21 ное 2022 15:50, Елка Василева
15
Повечето незаконни мигранти в ЕС не подлежат на закрила
Снимка: архив, БГНЕС

Повечето от пристигналите незаконно в ЕС мигранти не отговарят на изискванията за международна закрила, заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон.

Още по темата
Тя посочи, че поне 90 на сто от пристигащите незаконно използват услугите на каналджии.

От началото на годината през Средиземно море са пристигнали около 90 000 мигранти и това е увеличение с 50 на сто спрямо миналата година, допълни Йохансон.

Тя добави, че в последните седмици се наблюдава значително увеличение на мигрантите по пътя през Западните Балкани - с 14 пъти, в сравнение с 2019 г. и трикратно спрямо миналата година.

Еврокомисарят представи днес план за действие, който ще бъде разгледан от Съвета на ЕС през декември и предвижда повишаване на доброволната солидарност, влязла в сила това лято.

Йохансон поясни, че досега държавите в ЕС са обещали да приемат на доброволна основа над 8000 разселени мигранти. По нейните думи засега броят на разселените по този начин е едва около сто.

Основно до ЕС достигат трудови мигранти. Имаме нужда от тях, но не искаме да идват по този начин, заяви Йохансон. Тя добави, че междувременно ЕС е предоставил право на хуманитарен достъп на около 35 000 афганистанци.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Особенно украински бежанци вън от България гадове
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая как си позволява да ги определя като незаконни? Я бързо да отива курабийки да пече и мечета плюшени да купува. Такива, като нея ги докараха, пък сега се усетили.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато си незаконен ,обикновено си за затвора !Каква закрила ,какви 5 лева ?
5
0
 
12
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Тя хубаво го казва, но кой ги пуска в Европа? Нали точно те управляващите. Тези имигранти били хора и имали права. Били бежанци. Съгласен съм, че всеки има равни права, но те не отменят задълженията. Ако пък искате да се продължава така, не се оплаквайте.
4
1
 
14
 
! Отговори
българка преди 1 година
Незаконните мигранти били ползвали трафиканти. Мдаааа - участието в трафик на хора не е ли наказуемо ? Защо тези хора продължават да идват в Европа незаконно ? Ако наистина подлежат на закрила, защо не минават легално с документи през граничните пукнктове ?!? А тази бабушка колко мигранти лично е прибрала при себе си, за да ги закриля, щом са толкова беззащитни ?!? Вече всички знаем,че тези хора идват тук, за да крадат, убиват, изнасилват, а не за да работят и защото някой ги преследвал ужким..
3
1
 
9
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Незаконните мигранти следва да се изпращат своевременно във френските южни владения Кергелен и Крозе.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я сега да видим, еврокомисарят казва каналджии, това ще рече, че всички скандинавски кораби на НПО, опериращи в Средиземно море и "изпразващи" се в Италия трябва да ги обявим за престъпници, нали така. А за такива морски престъпници НАТО изпраща бойни кораби(справка Сомалия), за да стрелят по тях. Защо президента не удари едно рамо на еврокомисаря и да предложи военна операция на НАТО в Средиземно море.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали беше Солидарна Отговорност бе Миме пък сега друга песен пееш, ами *** в Атина на Астро Пиргос там живеят хиляди незаконни палестинци и афганистанци маляките ги ползват за товарачи на карго стока от Китай, живеят там в прахоляка калта в контейнери ползват вода от бидони имат си тартор който ги контролира дават им колела да ходят на пазар 10км най близкия магазин, а нашите ги поят и ранат безплатно оти сме богати