Франция се готви за тежка зима, има готовност за режим на тока

Причина са проблемите с френските атомни електроцентрали
1 дек 2022 08:05, Елка Василева
43
Франция се готви за тежка зима, има готовност за режим на тока
Снимка: архив, БГНЕС

Френското правителство започна да предприема конкретни мерки, за да се подготви за евентуални прекъсвания на електроснабдяването в различни части на страната през зимата, предаде ДПА.

Още по темата
Премиерът Елизабет Борн ще инструктира регионалните служители да имат готовност за контролирани прекъсвания на подаването на електричество за не повече от два часа, съобщи пресцентърът на френското правителство.

Зимата може да се окаже студена и Франция трябва да e готова да реагира, в случай че в определени моменти не може да доставя достатъчно електроенергия, за да задоволи търсенето.

Причина за това са проблемите с френските атомни електроцентрали, отбелязва ДПА. Поддръжката на няколко ядрени електроцентрали беше отложена, а голяма част от 56-те реактора в страната все още не са включени в мрежата.

Френското правителство подчерта, че има сключено споразумение за взаимопомощ с Германия, което предвижда Франция да доставя природен газ на Германия и да получава електроенергия в случай на нужда.

Ако предстои прекъсване на електрозахранването, гражданите ще бъдат подробно информирани един ден предварително чрез специално мобилно приложение.

Токът няма да бъде спиран в болниците и в други важни обекти. Мерките обаче ще засегнат железопътните линии, метрото, училищата, университетите и др.

Остават опасенията, че спиранията на тока могат да доведат до нарушения в работата на телефонната мрежа.

Според френските власти недостиг на електроенергия може да възниква между 8 и 13 ч. и между 18 и 20 ч., когато потреблението е най-голямо.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Франция беше близондо дясно правителство - след тоя гаф, ще минат 3-4 мандата, преди лявото да стане модерно.
14
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как Европа е голям континент с много държави. Предвид ситуацията и несериозния търговец русия е нормално да има сътресения. Все пак тези вериги на доставки са градени десетилетия. Ще се справим. Харчете по малко ток, газ и горива. Сами трябва да помагаме на себе си докато се задвижат новите доставки и се промени цялата система. А това ще стане несъмнено. После ще е лошо за руския народ. Загуби огромен пазар, заради шайката си.
13
6
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Франсетата ще гледат Ултиматума на Борн, на живо
12
3
 
18
 
! Отговори
noFreeman преди 1 година
и това е 3-тата или 4-тата сила по атомна енергия в света... толкова нагло лъжат, че вече всички знаят, че е умишлено всичко - и войната, и климата, и смешният им вирОс, и кризата с цените...
11
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера реших да проверя в ютубата колко са закъсали рушнаците след всичките тези санкции. Ми там нощем свети като ден И даже си направих труд да проверя как е по деревните. Последния селски магазин има повече и качествена стока от нашите тук Била и Кауфланд. Въобще Европа е пълен процъфтеж.
10
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето ви доказателство, че ЕС на новите комунисти - комисари , неизбрани от народа, които с бодри крачки го водят до режим на тока
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същата тая Елизабет борн разправяше как обикновените граждани нямало да страдат при проблем с тока.И при 56 реактора какъв е проблема че нямат ток? И защо не са включени всичките. Има нещо много недоизказано. Това е края на промишлеността в Европа. Всичко беше целенасочено.
8
2
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
"Мерките обаче ще засегнат железопътните линии, метрото, училищата, университетите и др. Остават опасенията, че спиранията на тока могат да доведат до нарушения в работата на телефонната мрежа" Ама това сериозно ли ,то излиза ,че като в Украйна горе долу А при нас как ще е ?
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да свикват: два часа има, два часа няма.
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво стана, ние не се оправихме, ама те станаха като нас. Бе пак е успех, кво :П.
5
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Де Гол ще се обърне в гроба, ако научи как Макрон *** играе по свирката на краварите. Каква е тая нова мода все ЛГБТ -та да стават премиери, президенти.... Но френския народ не е *** като нас и съм сигурен, че няма да им се дадат без бой. Жълтите жилетки ще им се видят като първомайска манифестация!
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние ще им дадем нашия ток и тука ще седим на режими, като през 1986 - фалшименто.
3
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще ми кажат, че съм русофил, но ще гонказщжа отново - санкциите срещу руските горива нараниха Европа повече, отколкото нараниха Русия.
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия имат 56 реактора! Айде кажете ми как не е нарочно това! кажете ми пак че съм конспиративен теоритик! То си е очевидна реалност бе!
1
4
 
15
 
! Отговори
Дьо гол преди 1 година
Респект на тези постижения