Ние пием, британците пушат... От кой навик се отказваме най-трудно?

Какво сочи изследване за европейците?
Обновена: 23 яну 2023 12:00 | 1 дек 2022 07:57, Нели Христова
14
Ние пием, британците пушат... От кой навик се отказваме най-трудно?
Снимка: Pixabay

От кой навик европейците се отказват най-трудно? Тъй като отказът от навици, които остават за цял живот, изисква желязна воля, експертите от ICE Headshop използват инструмента за онлайн анализ SEMrush, за да анализират фразите за най-често срещаните навици и да установят кои от тях европейците се опитват да преодолеят най-много.

Освен това Хелън Норбъри, експерт по благосъстоянието, предлага своя опит за това как да изкорените лошите си навици.

От анализираните 40 европейски държави 28 смятат, че пушенето е най-трудният за отказване навик, като общо онлайн търсенията на европейците, които се надяват да намерят съвети как да се откажат от никотиновия си навик, са 850 440 всяка година. Сред най-търсените са Обединеното кралство (166 440), Турция (124 560) и Испания (122 040).

Алкохолът е вторият най-труден за отказване навик и присъства в първите резултати за много европейски държави, но е най-трудният за отказване навик само за седем. Комбинираните онлайн търсения за отказване от алкохола достигат над 312 000 годишно. България (2040), Италия (32760) и Литва (3120) са сред държавите, които най-трудно се отказват от алкохола.

Третият най-труден за отказване навик в Европа е захарта, като Белгия (6000) и Люксембург (1560) са сред четирите държави, които намират за най-трудно да се преборят с желанието си за сладко. Средната стойност на комбинираните годишни търсения е 98 520.

Кафето е четвъртият най-труден за преодоляване навик за европейците. Комбинираните годишни търсения за това как да спрете да пиете пристрастяващата гореща напитка достигат малко над 35 000. Сърбия (1560) е единствената страна, в която най-трудно се отказват от кафето.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къв ви е проблема с кафето не мога да разбера? А от хляба или ориза колко могат да се откажат, щото всички въглехидрати за захар така или иначе. А пък и захарта в определени количества е нужна. Аман от експерти. Хората не могат да се откажат от зависимостите, защото никой не им помага да се справят с причината да са зависими. То е много лесно да откажеш нещо, но резултатите са плачевни ако не работиш по психологическата причина. Но естествено никой не иска ние да сме психически здрави!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аааа, не можем да се сравняваме с британците по пиене, за тях алкохолът е религия, класа! Има къщи, в които бутилките с всевъзможен алкохохол са изложени в скриновете на показ, вместо книги. А в отделен голям стъклен съд се пускат тапите от изпитите шишета и това се счита за много престижно!:)
7
5
 
5
 
! Отговори
Ммм преди 2 месеца
Най Трудно човек се отказва от секса.
6
1
 
13
 
! Отговори
... преди 2 месеца
Не познавам англичанин който да не пие. Доближават се дори до финландците през зимата.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хазарта е най-смъртоносния навик, освен това разваля семейства и съсипва съдби. Много внимавайте с всичките bet, които се рекламират безконтролно навсякъде в България.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И ние пием, но културно.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Третият най-труден за отказване навик в Европа е захарта" - Ох и тея ... Без слядко, без месео, без мляко, без кашкавял, без биря, без ракия, без цигари, без бензин, без товя, без онова ... Тея какви са? Някакви аскети ли?
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те и британците пият. Да, бе са по твърдия алкохол, ама като шибнеш 3-4 бирички преди да се прибереш у вас, не те прави по-малко алкохолик.
1
1
 
10
 
! Отговори
Кръстьо преди 2 месеца
Най-трудно е от дишането, но пък и най-бързо.