Беларус: Прехванахме шпионски дрон на границата с Украйна

Лукашенко заяви, че броят на "провокациите" до границата нараства
2 дек 2022 14:26, Йоана Цонева
28
Беларус: Прехванахме шпионски дрон на границата с Украйна
Снимка: БГНЕС

Беларуски граничари твърдят, че са прехванали "шпионски" дрон на границата с Украйна, съобщава агенция "БелТА".

По информация на Държавния граничен комитет на страната дронът не е имал идентификационен знак. Граничният контрол обаче е установил, че безпилотният летателен апарат е дошъл от Украйна, като е бил оборудван с вградена камера за наблюдение на беларуския граничен район.

От Комитета посочват, че инцидентът е станал на повече от километър от беларуско-украинската граница.

Подобни операции бяха докладвани от граничната охрана и миналия месец в потвърждение, че паравоенни украински части използват дронове на беларуската граница.

Още по темата
Вчера беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че броят на "провокациите" в близост до украинската граница нараства.

По негови думи Киев "използва всякакъв претекст, за да въвлече войските на НАТО в конфликта".

Миналата седмица министърът на вътрешните работи на Беларус Иван Кубраков заяви, че границата с Украйна ще бъде укрепена със силите на вътрешните войски и органите на МВР.

През октомври Лукашенко обяви, че ще бъде създадена съвместна оперативна група на беларуски и руски войски, чиято цел е да защитава границите на Беларус.

Съгласно споразумението около 9 000 руски войници трябва да бъдат разположени в централната и източната част на Беларус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хванах дрона на съседа и на него имаше камера... Искам сайтовете да пишат за това... Лукашенко е някакъв абсолютно неадекватен щом от това прави новина.
1
1
 
0
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Боже, този дето позволи на путинова раша да нанася удари от територията на Беларус по граждански обекти в Украйна, като убива цивилни украински граждани, говори за провокации, каквито кремълските господари такива и робите им ... тези хора словоблудстват с думите по отваратителен начани и все повече дълбаят дъното на своето падение ... !!!