Австрия е категорично против присъединяването ни към Шенген

Според канцлера Карл Нехамер е необходимо повече време
Обновена: 6 дек 2022 13:37 | 6 дек 2022 13:37, Нели Христова
400
Австрия е категорично против присъединяването ни към Шенген
Снимка: БГНЕС

Австрийският канцлер Карл Нехамер заяви, че Австрия се противопоставя на присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Той направи това изявление по време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Тирана.

"Министърът на вътрешните работи даде ясно да се разбере. Няма одобрение от страна на Австрия за разширяването с България и Румъния. Необходимо е повече време. В Австрия имаме 75 000 нерегистрирани нелегални имигранти. Това означава, че те са прескочили външната граница на Европейския съюз и са се озовали във вътрешна държава, каквато е Австрия. Първо трябва да отговорим на тези въпроси, свързани със сигурността", каза Нехамер.

Румънският президент Клаус Йоханис заяви в Тирана, че Румъния ще преговаря до последния момент, информира „Румъния джърнал“.

"Ние сме решени да останем решителни до последния момент и да доведем решението до там, където го искаме. Няма да спрем да обсъждаме и преговаряме до последния момент. Като се има предвид, че решенията по отношение на Румъния и България не са напълно идентични, резултатите също не могат да бъдат напълно еднакви. Това не означава, че не може да бъде намерена удобна формула за решение и за двете страни", заяви държавният глава на Румъния.

Решението за разширяването на Шенгенското пространство ще бъде взето на заседанието на Съвета на министрите на правосъдието и вътрешните работи на ЕС в четвъртък и петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
9
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
МАЙКА СИ ЩЕ ТЪРСИМ ТАМ.
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, де, ами ако Австрия беше външна граница на ЕС, както сме ние, какво щеше да прави?! Ще стреля ли, няма ли, ще ги отблъсква ли тия тумби, ще ги приютява ли, какво??? Да кажат как да ги спираме!
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отменям си екскурзията до Австрия.Отивам във Франция.Те и най-великия си сънародник Моцарт са тормозели и не се знае къде е погребан,та чакай съчуствие към други народи.Немско-македонска работа.
6
1
 
42
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
А ние защо се врем там където не ни искат? !Стига безгръбначие ,човек трябва да има малко достойнство !Запада никога няма да ни приеме за равни използват ни само ,кога и последната западн марионетка ще го проумее това !Расизмът и ксенофобията е в западняшките гени !За тях сме източни диваци нищо повече , аз като човек с юест отказвам да роболепнича пред западняка педофил и нацист !
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм против да налагате нацистки ковидмерки, ама.
4
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не влезне Македония в ЕС и ние няма да влезнем в Еврозоната и Шенген.Кристално ясно и просто.
3
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Па те повечето от тия дето стигат до Австрия минават през Италия, вземете изхвърлете Италия тогава от Шенген да опазим Австрия чистичка и беличка :)
2
1
 
17
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Няма да ни допуснат, то е видно
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!