Австрия е категорично против присъединяването ни към Шенген

Според канцлера Карл Нехамер е необходимо повече време
Обновена: 6 дек 2022 13:37 | 6 дек 2022 13:37, Нели Христова
400
Австрия е категорично против присъединяването ни към Шенген
Снимка: БГНЕС

Австрийският канцлер Карл Нехамер заяви, че Австрия се противопоставя на присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Той направи това изявление по време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Тирана.

"Министърът на вътрешните работи даде ясно да се разбере. Няма одобрение от страна на Австрия за разширяването с България и Румъния. Необходимо е повече време. В Австрия имаме 75 000 нерегистрирани нелегални имигранти. Това означава, че те са прескочили външната граница на Европейския съюз и са се озовали във вътрешна държава, каквато е Австрия. Първо трябва да отговорим на тези въпроси, свързани със сигурността", каза Нехамер.

Румънският президент Клаус Йоханис заяви в Тирана, че Румъния ще преговаря до последния момент, информира „Румъния джърнал“.

"Ние сме решени да останем решителни до последния момент и да доведем решението до там, където го искаме. Няма да спрем да обсъждаме и преговаряме до последния момент. Като се има предвид, че решенията по отношение на Румъния и България не са напълно идентични, резултатите също не могат да бъдат напълно еднакви. Това не означава, че не може да бъде намерена удобна формула за решение и за двете страни", заяви държавният глава на Румъния.

Решението за разширяването на Шенгенското пространство ще бъде взето на заседанието на Съвета на министрите на правосъдието и вътрешните работи на ЕС в четвъртък и петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
2
 
12
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Играят театър за плeбca. Не ви искаме, вие се натискайте. Треперят да въведат еврото и да ни ограбят. България има плодородни земи, митници които бълват милиарди евро приходи, неизчерпаеми залежи от злато, ценни метали като Германий. Българите носят в гените си бактериите на ферментацията, всичко полезно произлиза от нас. Тук е оригиналния и единствен Яхин-Воаз, Странджа-Сокар през която се инкарнират душите и още милиони неща! Какво има Австрия? Един мазен мигрантски отзад, без смазка.
328
0
 
8
 
! Отговори
Deutschland преди 1 година
Категорично против е пресилено и не е верно.След като вчера правителството направиха много силно изявление .Холандския *** днес смени плочата.До преди изявлението на правителството беше категоричен с ветото.Днес каза че ще влезем догодина.Кога не каза?? Догодина може да е януари може да е и юли. Австриеца също омекна.Вече и той не е категоричен.И говори за някакви споразумения .С тези либерасти трябва твърдо както вчера.И ще паднат по гръб
327
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да почнем да налагаме паспортни проверки на Австрия и Холандия като реципрочен отговор.
326
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на запад до църквите имат публични домове , там имат морал, ние тепърва има да се учим, гответе си децата за извращения по клубовете за забавления, ся като вкарат еврото и перките , нямаш избор, играеш на синджира или ти спират тока
325
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме единстените с кирилица в този западен съюз , ние принадлежим на друга цивилизация, ако продължават да ни натискат, най-вече заради територията, ще ни занулят нацяло и като турците ще сложат някаква смесица с abcd
324
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България няма работа в шенген . БГ е руска губернийка , и завинаги !
323
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"В Австрия имаме 75 000 нерегистрирани нелегални имигранти. Това означава, че те са прескочили външната граница на Европейския съюз и са се озовали във вътрешна държава, каквато е Австрия."------------Тези Меркел ги покани. И ако имаше поне малко мозък в кратуната, щеше да се светнеш, че НПО-та ги докарват с кораби през Италия. Тоя е поредното доказателство, че на Запад мозък не вирее.
322
12
 
17
 
! Отговори
ьаьаьа преди 1 година
Забравете за Европата тя е потъващ кораб. Сама си е виновна. Гледайте към Русия и Китай там е бъдещето
321
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имали били 75 000 мигранти,ам ний ли ги поканихме бе,имаше една лелка Меркел,на нея да се сърди.Вероятно при нас са повече,ама те искат всичките да са при нас,да го играем буфер и да държим инжинерите при нас,да не им мърсят хубавата дтржавичка.Ми и ний искаме същото,ся,като не ни приеха,ще им пратим още инжинери,нека им дръпнат икономиката,много са работливи,професионални каналджии,ама не на ВИК мрежата
320
10
 
3
 
! Отговори
ьаьаьа преди 1 година
България е с Русия, тя винаги ще ни е близка, защото няма двойни стандарти. Каже ли Сталин или Путин, че си умриял, значи си умря. Просто не го знаеш още.
319
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беше ясно, че ще ни разиграват театър! И то точно от тези,на които най-много угаждахме! То не бяха покани на държавно ниво,обиколки по границата, поети бъдещи задължения... Време е за твърдост и неотстъпчивост!Те може да са основали ЕС,ние пък ще го приключим, ако не е на НАШАТА.
318
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите също сме против. И против еврозоната и ЕС - също.
317
5
 
3
 
! Отговори
Кончита Вурст преди 1 година
Ще ви черпя по един вурст да не сте съвсем капо!
316
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато ученик получи слаб 2 в училище (за шенген) сяда, пише си домашното и се явява на поправителен, а не се вайка и плаче като нашите политици
315
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата в момента измазва една ограда в Банкя и ни приемат в Шенген веднагически
314
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя австрийски фашист да се разходи сам по тъмно в 12-ти или 22-ри квартал във Виена. Да не забравя сръбски, албански, персийски и арабски разговорници. И също да не забравя къде е роден онзи човечец с мустачките, който потопи в кръв цял свят. Не е Чарли Чаплин. Уж сме в ЕС, ама май не сме. Да ги пускаме тогава ония диваци да ходят там. Защо я пазим тая граница? За да сме буферна зона тука? Ама те самите диваци не искат тука да седят, а ние даваме ресурси и ни се подиграват фашисти после.
313
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Необосновано и крайно решение на Австрия. Не прави sense да си член на ЕС, да пазиш външната граница на този съюз и да си вън от Шенген. Не знам какво повече искат. Сега заслужават всичките мигрантски орди безпрепятствано да бъдат пуснати в западна Европа.
312
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А сега им покажете как могат да станат и 250000. Нашите момчета да умират, за да може някакъв гей да се живее спокойно в Европата. Коридор за бежанците до вътрешните европейски държави, които са ги канили.
311
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тоя така вдигнал пръстчето, зане ли какво е денацификация!!!!!!
310
5
 
5
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
БРАВО САМО ТАКА!!! НАСЕЛЕНИЕТО НА АМЕРИКАНСКИТЕ КОЛОНИАЛНИ ТЕРИТОРИИ НЯМА МЯСТО В "ШЕНГЕНСКОТО ПРОСТРАНСТВО" ДО ТУК НИ ДОКАРАХА ПОЛИТИКАНСТВАЩИТЕ ИНВАЛИДНИ ИНДИВИДИ КОМУНИСТИ И ТЯХНОТО СЕМЕ.