Австрия е категорично против присъединяването ни към Шенген

Според канцлера Карл Нехамер е необходимо повече време
Обновена: 6 дек 2022 13:37 | 6 дек 2022 13:37, Нели Христова
400
Австрия е категорично против присъединяването ни към Шенген
Снимка: БГНЕС

Австрийският канцлер Карл Нехамер заяви, че Австрия се противопоставя на присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Той направи това изявление по време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Тирана.

"Министърът на вътрешните работи даде ясно да се разбере. Няма одобрение от страна на Австрия за разширяването с България и Румъния. Необходимо е повече време. В Австрия имаме 75 000 нерегистрирани нелегални имигранти. Това означава, че те са прескочили външната граница на Европейския съюз и са се озовали във вътрешна държава, каквато е Австрия. Първо трябва да отговорим на тези въпроси, свързани със сигурността", каза Нехамер.

Румънският президент Клаус Йоханис заяви в Тирана, че Румъния ще преговаря до последния момент, информира „Румъния джърнал“.

"Ние сме решени да останем решителни до последния момент и да доведем решението до там, където го искаме. Няма да спрем да обсъждаме и преговаряме до последния момент. Като се има предвид, че решенията по отношение на Румъния и България не са напълно идентични, резултатите също не могат да бъдат напълно еднакви. Това не означава, че не може да бъде намерена удобна формула за решение и за двете страни", заяви държавният глава на Румъния.

Решението за разширяването на Шенгенското пространство ще бъде взето на заседанието на Съвета на министрите на правосъдието и вътрешните работи на ЕС в четвъртък и петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
1
 
5
 
! Отговори
как точно днес.... преди 1 година
Се случиха размириците и палежите във Виена?Този човек и тия около него са крайни!
308
1
 
10
 
! Отговори
Аре ве преди 1 година
Неблагодарник, какъв зор нине да спираме който и да било
307
2
 
8
 
! Отговори
Бай Лазар преди 1 година
Върнете казармата и спрете отпуските на войниците. Няма пиле да прехвръкне, защото за убит мигрант ще дават 10 дни отпуска :)
306
2
 
11
 
! Отговори
До 303 преди 1 година
Пускайте имигрантите! Ние ги пускаме, но първо да им вземем парите! После им усигуряваме автобуси, микробуси, линейки...
305
8
 
3
 
! Отговори
Ние сме преди 1 година
двоен троянски кон! На Русия в ЕС, и на ЕС в БРИКС!
304
7
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Винету доказа на цяла Европа, че ние граница не можем да пазим. Винету построи една комична ограда, колкото да се дуе като пуяк, че нещо е направил. На практика вземаш на баба си одеялото, мяташ го върху бодливата ограда и преминаваш спокойно през оградата. Всеки емигрант може да намери одеяло. Възникват въпрости, защо Винету построи ограда, през която всеки да може да мине? Най-вероятно да за да процъфтява бизнеса с емигрантите и полицаите да кешират а накрая и Винету ако взема дял от всичко.
303
1
 
8
 
! Отговори
ИЗХОДА Е ЕДИН преди 1 година
СПИРАНЕ НА ОГРОМНИТЕ ПОМОЩИ И ДЕТСКИ ЗА МЮМЮНИТЕ > ЗА ТИЯ ПАРИ ИДВАТ
302
2
 
15
 
! Отговори
Карл Безхабер преди 1 година
......."С каквато мярка отмериш,с такава и на тебе ще отмерят".Такава трябва да е нашата политика като държава към такива "приятелски държави".И ако днес в Австрия има 75000 нерегистрирани емигранти утре може да са тройно повече.Какъв е смисълът да гинат наши полицаи по границите и ние като народ да носим тежестта по опазването им,след като ни третират така?!Още утре всеки полицай да си затваря очите и всички желаещи да се извозват до Сръбската граница,Оттам,кой как намери!От нас-толкова!
301
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много емоционално реагирате, успокойте се драги сънародници. Ще влезем в Шенген. Първо да си оправим малко държавата, пък тогава мрънкайте. И мислете добре за кого гласувате.
300
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да влезеш в България е 50 евро. Това е по-евтино от входа за дискотека в Амстердам.
299
6
 
10
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Всички знаем, че австрийците са прави. Оградата, която Винету построи е най-калпавата ограда в историята на човечеството. През нея минава всеки, който си поиска, с ножици, със стълба, дори с одеяло може да минеш през смотаната ограда на Винету. Гърците без да имат зор за Шенген построиха истинска ограда и сега се хилят и сочат с пръст нашата некадърна ограда, която Винету ни построи за милиони левове от нашите пари. Затуй Шенген ще има ама друг път.
298
2
 
14
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Австрийско лицемерие в действие - хем Шенген не работи и трябва да се реформира преди да се разшири, хем ще приемат Хърватска.Като не са доволни как пазим границата си, ми да ги пуснем да минат. Те пак в Авсртия ще отидат.Поне да не стрелят по нашите полицаи.
297
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите политици нека продължават да им се слагат, мазнят и лижат задн......Очаквано беше. Докато ние не се зауважаваме, а не само да се самооплюваме по всякакви международни форуми, никой няма да ни уважава. Много ще има да ни гледат отвисоко без никакви причини. Някой да ми каже, че в Австрия всичко е наред, корупция нямат, новодошлите не ръгат хората по улиците, изобщо мед и мАсло се леят там.
296
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Да им пуснем още. Да дойдат да си охраняват границата. Много важно като не сме в Шенген. Пускайте ги мигрантите напред към запада
295
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само *** пишат. Щели да пускат мигрантите към Австрия и Холандия. И как ще стане това? По-добре се молете да не приемат и Румъния, че тогава Българо румънската граница ще е външна за Шенген и по-голямата част от мигрантите ще спират до там. Е тога вече ще се напълним наистина с мигранти.
294
2
 
9
 
! Отговори
Австрия(Нидерландия) преди 1 година
Избиват комплекса си за малоценност,като наказват много по-слабите от тях.Не можейки да са империи и колониални сили каквито са били днес те се опитват да намерят някой жив въглен в отдавна студеното си огнище изкарвайки като плашило на показ страни като България и Румъния!.Да,ние не сме идеални в никакъв случай,но и те не са!И ако у нас има мафия,то тя все още в пелени в сравнение с Нидерландската и отчасти Австрийската!
293
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
I am having a break, не е лесно да си австрийски политик (той размахава пръст на всички посоки в бг и сигурно има нужда от още, обаче аз излизам в break)
292
1
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
До nazi flags разбери го както искаш
291
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
може да и заради появата на двойници на разпутин в България, ти това ли наричаш "алфа мъжкари", които може да бъдат пропуснати към ЕС? Е в Шенген със сигурност няма да искат това. Австрия не е Германия, а и там в посолството нали е станало проблем в Германия
290
3
 
9
 
! Отговори
В 18 век преди 1 година
Русия и католическия запад, се страхуват от голяма, православна федерация на Балканите! И следва раздробяване на много, малки и слаби държавици....