Австрия е категорично против присъединяването ни към Шенген

Според канцлера Карл Нехамер е необходимо повече време
Обновена: 6 дек 2022 13:37 | 6 дек 2022 13:37, Нели Христова
400
Австрия е категорично против присъединяването ни към Шенген
Снимка: БГНЕС

Австрийският канцлер Карл Нехамер заяви, че Австрия се противопоставя на присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Той направи това изявление по време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Тирана.

"Министърът на вътрешните работи даде ясно да се разбере. Няма одобрение от страна на Австрия за разширяването с България и Румъния. Необходимо е повече време. В Австрия имаме 75 000 нерегистрирани нелегални имигранти. Това означава, че те са прескочили външната граница на Европейския съюз и са се озовали във вътрешна държава, каквато е Австрия. Първо трябва да отговорим на тези въпроси, свързани със сигурността", каза Нехамер.

Румънският президент Клаус Йоханис заяви в Тирана, че Румъния ще преговаря до последния момент, информира „Румъния джърнал“.

"Ние сме решени да останем решителни до последния момент и да доведем решението до там, където го искаме. Няма да спрем да обсъждаме и преговаряме до последния момент. Като се има предвид, че решенията по отношение на Румъния и България не са напълно идентични, резултатите също не могат да бъдат напълно еднакви. Това не означава, че не може да бъде намерена удобна формула за решение и за двете страни", заяви държавният глава на Румъния.

Решението за разширяването на Шенгенското пространство ще бъде взето на заседанието на Съвета на министрите на правосъдието и вътрешните работи на ЕС в четвъртък и петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
3
 
4
 
! Отговори
nazi flags преди 1 година
"На европейците не им дреме за нас така че да им пуснем емигранти мъже те имат нужда от истински алфа мъжкари" ??? това някакъв вид заплаха ли беше към австрийците и ЕС?
288
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не можах да разбера от какво са недоволни европаджиите, 50 еврака много рушвет ли е или малко???
287
2
 
7
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
На европейците не им дреме за нас така че да им пуснем емигранти мъже те имат нужда от истински алфа мъжкари
286
0
 
3
 
! Отговори
the historain преди 1 година
Аз мисля, че има определена релевантност между оценките в училище и ... дъвките, if you know what I mean. Сигурно австриеца е казал, че не иска двойкари?
285
0
 
3
 
! Отговори
nazi flags преди 1 година
Мол-dova и Дон Гълъб влезли "в пререкание" с немскоговорящия орел
284
1
 
8
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Ние нямаме нужда от шенген, те имигрантите продължават пътя си за Австрия и Холандия. Пускайте ги хората и, те са само мъже за холандците са добре дошли
283
6
 
3
 
! Отговори
В Европа преди 1 година
изобщо не им пука, за елементарния но русофилски народ, който и без това иска да напуска ЕС! Но много добре осъзнават, че през Ч. Море, България и Сърбия, краставата мечка ще влезне в двора им!
282
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"гълъб" дон-ев, Дон Домат, но Дон Гълъб с "ответна реакция" към Австрия, където се говори немски?
281
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко деликатен човек е този Карл. Как ли са ни траяли през цялото време и едва са дочаквали да ни кажат заветното НЕ за Шенген
280
0
 
16
 
! Отговори
Ralica преди 1 година
Като не ни приемат в Шенген, сваляне охраната на границата, организирани коридори за емигрантите и да се оправят умниците които ни спират. Лесно е да си в средата на Европа и да критикуваш как се опазват границите, без да си изпратил един гарничар или жандармерист, за да помагаи и да видят какво наистина се прави. Подкрепям Янев, който но сложи вето, твърдо против на всички негови предлижения.
279
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо умните и красивите ни демократи не са на протест пред австрийското посолство? Ааа, в момента плащането става сигурно на някоя уличка зад руската църква. Руснаците не са ли замесени и тук? Хайде бе! Протестирайте заради тази ценност - Шенген.
278
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ ТОЯ МАЙ ИСКА НЕ 75 000, А 750 000 НЕЛЕГАЛНИ МИГРАНТИ В АВСТРИЯ! МНОГО ЛЕСНО И БЪРЗО ЩЕ МУ ГИ ОСИГУРИМ... ПОСЛЕ ЩЕ ЛАЗИ НА 4 КРАКА ПРЕД НАС!
277
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СПОКО, ДРУГАТА СЕДМИЦА ЩЕ НИ КАЦНАТ НА... БОСНА КАНДИДАТСТВА ЗА ЕС- ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ВЕТО!
276
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей Нехамер ли си ,Нехабер ли си ?! Само знам ,че си голям маймун! Или се правиш на такъв?! Повече от 70 % от емигрантите регистирани в *** ти държава са от Тунис , Мароко и Алжир! Те използват друг маршрут Италия,Испания,Франция!!!! Така че не ми се прави на тарикат,щото тук на Балканите има по-големи тарикати от теб!!! Да не ви променим съотношението на 70 % сирийци и афганистанци!
275
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пищите за ранения престъпник, нарушил границите на България.
274
0
 
1
 
! Отговори
до 281 преди 1 година
Are you talking to me? :DКакви дъвки за Австрия бе?
273
1
 
12
 
! Отговори
Предлагам преди 1 година
България прави лек легален коридор за бежанците за към западна Европа. Легално им вземат по 100 евро и преминават през страната за към по добър живот в страхотните западни цивилизации.
272
0
 
2
 
! Отговори
speed test преди 1 година
Австрийците ядяли сухари, а не дъвки (Бойков), интересно?
271
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
австрийските политици не са добри хора.
270
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЕ ВЕТО НА ПОМОЩТА ЗА УКРАЙНА ВДРУГИДЕН ДЕЕЕЕ...