Австрия е категорично против присъединяването ни към Шенген

Според канцлера Карл Нехамер е необходимо повече време
Обновена: 6 дек 2022 13:37 | 6 дек 2022 13:37, Нели Христова
400
Австрия е категорично против присъединяването ни към Шенген
Снимка: БГНЕС

Австрийският канцлер Карл Нехамер заяви, че Австрия се противопоставя на присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Той направи това изявление по време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Тирана.

"Министърът на вътрешните работи даде ясно да се разбере. Няма одобрение от страна на Австрия за разширяването с България и Румъния. Необходимо е повече време. В Австрия имаме 75 000 нерегистрирани нелегални имигранти. Това означава, че те са прескочили външната граница на Европейския съюз и са се озовали във вътрешна държава, каквато е Австрия. Първо трябва да отговорим на тези въпроси, свързани със сигурността", каза Нехамер.

Румънският президент Клаус Йоханис заяви в Тирана, че Румъния ще преговаря до последния момент, информира „Румъния джърнал“.

"Ние сме решени да останем решителни до последния момент и да доведем решението до там, където го искаме. Няма да спрем да обсъждаме и преговаряме до последния момент. Като се има предвид, че решенията по отношение на Румъния и България не са напълно идентични, резултатите също не могат да бъдат напълно еднакви. Това не означава, че не може да бъде намерена удобна формула за решение и за двете страни", заяви държавният глава на Румъния.

Решението за разширяването на Шенгенското пространство ще бъде взето на заседанието на Съвета на министрите на правосъдието и вътрешните работи на ЕС в четвъртък и петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
имаше една песен за любовта,която я сравняваха със сянката..Нещо такова беше:-Гониш ли я,тя бяга пред теб,обърнеш ли й гръб и тя започва да те преследва..Та така и ние:-Твърде много СЛУГИНАЖ демонстрираме..Обърнем ли политиката обаче,ще се скъсат да ни ухажват...Не защото сме много ценни,а защото Брюксел с нокти и зъби няма да допусне разпадане на Империята...В това отношение "Възраждане" могат да направят доста,въпреки че идеите им изглеждат немислими..
348
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ромите не са бежанци, те не са никакъв фактор по отношение на Шенгенското пространство. Отделно не генерализирайте, не всички роми са лоши хора.
347
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ги обвинявам австралийците, ние нито мязаме на европейци, нито се държим като такива, особенно една етническа група, дето се доближават повече до животните, отколкото хората.
346
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опитите за дискредитиране на МВР не спират. От това губи България. България не е държава за обща употреба в политичиските процеси в две западни страни. Постановката, която беше излъчена с тн прострелян бежанец е с толкова белези на постановка, че кърти мивки. БЪЛГАРИЯ МНОГО ОТДАВНА Е НАПЪЛНО ГОТОВА ЗА ШЕНГЕНСКОТО ПРОСТРАНСТВО И В МНОГО ОТНОШЕНИЯ Е НАД И ТО ДОСТА НАД СРЕДНОТО ЕВРОПЕЙСКО НИВО ПО ОПАЗВАНЕ НА ГРАНИЦИТЕ - СВОИТЕ И НА ЕВРОПА.
345
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хахахахаааа Кои сте вие? Вашето семейство ли е кофа?
344
3
 
11
 
! Отговори
Хххх преди 1 година
България да се споразумее с Турция и да осигурят коридор за имигрантите към Западна Европа...на ден по 10 000 имиранти да се прекарват към Запада.Бг и Турция ще делят парите които трябва имигрантите да плащат за оцугурения коридор.
343
3
 
4
 
! Отговори
Хххх преди 1 година
До 347Аз отдавна го казвам това...Бг взема по 1000 евро на имигрант и им се осигурява коридор до сръбската граница...там сърбите ги дерат по 1000 евра и след това да пътуват към Запада.
342
3
 
9
 
! Отговори
Калмука преди 1 година
Ако бях един БГ политикан,щях да задам само един единствен въпрос на ЕС...! ,,, България сатава ли за Европа и Шенген,или НЕ.?? И повече никога няма да питам след отговора,а просто щях да си потърся интереса другаде.
341
2
 
4
 
! Отговори
Avstriq i norvegiq преди 1 година
Правят се на ощипани моми, ама като дойде правилния момент ще ни пуснат. Важното за тях е Възраждане да не вземат да организират референдум.....
340
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП превърнаха България в разграден двор и корупционно блато от некадърници, и аматьори. Свалени с вот на недоверие. С какви очи още искат властта.
339
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо австрийците не си падат по тъмни балкански субекти... Прави са!
338
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле, възхитен съм! Ама колко са коректни европейците към нас- открито си казват, че нямаме място при тях! Винаги съм смятал, че така трябва да се разговаря с треторазрядни държавици като БГ. Ама пък сме в ЕС!!! Нищо, че ни смятат за ***.н.галите на белия свят. Ние пък сме упорити - ще квичим, ще се молим, ще лижем, ще лъжем- само да метнат трошици и някоя похвала. Горд съм, че сме в ЕС, струва си унижението!
337
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е коректно някой да те пази , а ти да му слагаш краче и да го спъваш.
336
0
 
13
 
! Отговори
дреме ми на хурката преди 1 година
Въобще не ги спирайте нелегалните. Взимайте им пари за превоза и при сръбските каналджии. Трябва да се готвим зя раЗмирици в Европа скоро. Това е положението. Няма смисъл от напъни и усилия. Тези две държави традиционно спираха България и Румъния за всичко.
335
0
 
13
 
! Отговори
Барба ганьос преди 1 година
Не знам защо изобщо си правиме трудът да ги гони е да ги спираме даже и жертви дадохме на границата .така или иначе не ни искат в Шенген пускайте ги свободно мигрантите и това е .те и без това не искат да седят в България да минават транзит за шенгенска Европа поне нема да даваме жертви
334
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КЕФ, КЕФ ,КЕФФФФФФФ
333
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла Европа ни свързва с ромски пълчища ламтящи за по-лесен живот
332
0
 
6
 
! Отговори
Двойка по география преди 1 година
австрийски *** ... същото важи и за дамата от нидерландия (холандеца)... Тези джагали минават много шенгенски държави без да имате граница нито с нас нито с Румъния. ИЗДИШАТЕ... и с корупция, мафия с дрога, проституция и какво ли не...Не смеете да кажете, че сте получили бонус от съседни държави, за да не си разваляте отношенията с тях и да върви далаверата.. Средиземноморски държави дори ги ловяха като риба само и само да вземат субсидията и после някак си примерно се пръква някакъв в HU
331
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България не е с Русия. С терористите от Русия са ченгетата, които са обвързани икономически с тях. Стига с тази партенка, че народът ни е русофилски. Ако хората бяха такива щяха да гласуват за партии, като Възраждане, Янев, ВМРО, Атака и подобни. Колко хора гласуваха за тях? Хората не са нито русофилски нито еврофислки. Хората се борят за ежедневното си и трудно оцеляване, какво да сложат на масата, да се зарадва поне малко. Русофилството е примитивна политическа доктрина, както и русофобството.
330
4
 
15
 
! Отговори
= преди 1 година
Австрия ни рекетира да задържаме имигрантите у нас.Няма да стане -нито ние ги искаме, нито пък те искат да останат тук.Австралия показа как се спират мигранти но ЕС е Общност от орел пак и щукаТака че, западняците да си посрещат милиони мигранти, пък ние ще си стоим извън Шенген