БСП: Правосъдната ни реформа не е достатъчно добра

Пари за увеличението на минималната заплата има, заяви Веска Ненчева
8 дек 2022 22:32, Анисия Иванова
14

На първо четене депутатите приеха увеличаване на размера на минималната работна заплата, която от 1 януари трябва да е 850 лв.

"Успяхме да убедим нашите партньори, видя се в зала, че можем да бъдем консолидирани. За кабинет към този момент няма подкрепа, но трябва да се хванем за малкото хубаво, което успяхме да постигнем", коментира депутатът от БСП Веска Ненчева в студиото на "Денят ON AIR".

Тя е убедена, че за решаване на кризите е необходимо редовно правителство.

"Дали ще бъде редовно правителство или служебно - народът, който има нужда от средства е един и същ. Чухме мотивите, с които служебното правителство отказа да има бюджет за 2023 г. Мека е думата "безотговорност" от страна на служебното правителство", посочи народният представител от левицата.

Ненчева е категорична, че пари за увеличението на минималната работна заплата на 850 лв. има.

"Винаги има излишък в бюджета и винаги сме коментирали, че общественият ресурс трябва да бъде разходван справедливо. Средства има. Надявам се да заложим на разума и да приемем още една мярка от социалните пакети - безплатните учебници за учениците от 8 до 12 клас", заяви Ненчева пред Bulgaria ON AIR.

Друга помощ, за която БСП ще настоява, е втората година от майчинството да се изравни с размера на минималната работна заплата. Това може да помогне за решаване на демографската криза.

Депутатът коментира и отказа за присъединяване на България към Шенгенското пространство.

"Виждаме, че процесите се бавят, но това не трябва да ни обезкуражават. Има още много работа, чисто технически нямат основание да искат това от България. От друга страна, сигналите, които ни дават, са повод да помислим за реформи, свързани с правосъдието. Правосъдната ни реформа не е достатъчно добра, от 4 г. даваме доказателства не само за злоупотреби по границата, но и със строителство на пътища. Явно съдебната реформа не ни е както трябва", посочи Ненчева.

Като една от причините за отказа за Шенген тя очерта политическата криза у нас.

"Липсата на политическа стабилност, стабилно редовно правителство, което да носи своята отговорност, създава размиване на отговорностите. Не може втора година ние през няколко месеца да сме със служебни правителства, които са с ограничени възможности", добави депутатът от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как,бе ? Нали бСП има сега правосъден министър - Крум някой си ? Защо не направи съдебна реформа както искате ??? Защо , бе , комунисти жалки ? Никой не ви пита дали искате едно или друго !!! Вие сте *** , който вероятно няма и да влвзе в Парламента след новите избори !! Чао !
11
0
 
1
 
! Отговори
Майната ви.... преди 1 година
Така е. Щом не можахте да изгонят Гешев , правосъдната система била виновна.Ами нагодете системата на по Гешев.Мер-за.вци.
10
0
 
5
 
! Отговори
цинизъм преди 1 година
абе къде ви беше желанието за правосъдната реформа когато бяхте на власт ? тогава луканов назначаваше милионери , а на главния прокурор Филчев доказани престъпници му пееха на ушенце и той ядеше и пиеше с тях на една маса . младите това не го знаят , а трябва .
9
0
 
4
 
! Отговори
факт преди 1 година
другарко ненчева , бсп нищо не е постигнала , вие само се надявате да привлечете симпатизанти щото при евентуални избори отивате още по назад в класацията .
8
0
 
2
 
! Отговори
fact преди 1 година
1987-***, Тодор Живков обикаля театри, заводи, полигони и накрая наредил на ЛУКАНОВ да се увеличът парите и подобрът условията в затворите. луканов се изненадал, щото първия не бил стъпвал тами попитал защо? Живака казал: Ми, ний с тебе, тепърва артисти,работници и войници нема да ставаме..................ВИЦ БЕ, ОТ 1990-ТА.
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО, ОТКРИХТЕ ТОПЛАТА ВОДА,ЛОЙКО ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА Е В ЗАТВОРА,В СЪСЕДСТВО С КОРНЕЛКА ИМПЕКСОВА,И ДРУГАТА *** !!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше да се почне с лустрация на комунистите. А то - ще чакаме природата да си свърши работата
5
6
 
2
 
! Отговори
Да попитам преди 1 година
Съдия Ели Скоклева Дупница и Шефката на Прокуратура Кюстендил изпълняват поръчки на ПП ГЕРБ за смачкване на неудобни, според вас това съдебна реформа ли е!? България не е в Европа!
4
0
 
4
 
! Отговори
Е 2022 преди 1 година
Другарите се сетиха за правосъдната с-***. Откриха Луната.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЩОМ СОЦИАЛИСТИТЕ СА НА СВОБОДА, ДА!
2
0
 
8
 
! Отговори
МРЗ преди 1 година
850 лв. БРУТО - 22,4 % УДРЪЖКИ = 660 ЛЕВА = 330 ЕВРО МЕСЕЧНО
1
0
 
4
 
! Отговори
НАЙ-ПОСЛЕ НЕНЧЕВА преди 1 година
ВЗЕ ДУМАТА