БСП за Шенген: Решението на ЕС е обидно, като към хора втора ръка

Нинова призна, че е подложена на много силен натиск за приемане на ИК
Обновена: 8 дек 2022 20:44 | 8 дек 2022 19:00, Анисия Иванова
135
БСП за Шенген: Решението на ЕС е обидно, като към хора втора ръка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Отдавна сме изпълнили техническите условия за приемане в Шенген. Решението на ЕС да останем извън зоната е обидно и унизително като към държава втора ръка и хора втора ръка. От друга страна трябва много внимателно да се слушаме това, което ни казват като бележки – най-вече миграцията.

Това коментира пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя бе категорична, че решението е „политическа присъда“.

Още по темата

Нинова посочи, че още няма резултат от проверката, която БСП е инициирала за строителството на оградата по границата. Тя поискa бюджет за граничните полицаи, средства за облекло и укрепване на оградата. По темата за съставяне на правителство лидерът на БСП посочи, че никога не са имали намерение за съставяне на правителство с първия мандат.

Тя отново настоя служебният кабинет да внесе бюджет за 2023 година, в който да предвиди: бройки за гранични полицаи, заплати за тези полицаи, средства за облекло, всичко, което им е необходимо.

Относно срещата с ГЕРБ за сформиране на кабинет тя обясни: "Отидохме на срещата с проф. Габровски от уважение към него и да му кажем, че няма да го подкрепим. Той в този момент олицетворява ГЕРБ и политиката на ГЕРБ, ние поне от 10 години се борим с модела на управление на ГЕРБ, така че няма как да направим този компромис независимо кой застава начело".

Нинова призна, че отново има натиск върху нея относно приемането на Истанбулската конвенция в България и уточни, че "този път е по-силен" поради това, че не признава третия пол.

От ПЕС са й изпратили писмо, че трябва да преодолеем законодателните бариери, да приемем всички необходими мерки и че правната рамка не може да бъде извинение за неприемане на джендър политиката.

На практика искат от нас да се противопставим на решението на КС, че нашите закони нямат никакво значение и трябва да приемем Истанбулската ковенция. "Ще приемете трети пол, ще приемете джендър идеологията в училища", изреди Нинова и отсече: "Няма как това да стане!".

Всичко, което касае насилие над жени и деца, е направено, уточни още лидерът на БСП.

И допълни, че е получила писмо и от новия председател на ПЕС - г-н Льовен, в същия дух. ПЕС били обезпокоени от БСП, че защитава традиционното семейство.

"Не закачайте децата, обръщам се към всички български граждани: "Пазете си децата", завърши Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
1
 
! Отговори
@ к.40 преди 1 година
10%-на бариера за влизане в НС е висока, но 6-7% е напълно приемлива.Тогава БСП, ДБ и Възрожденците няма да поставят непрекъснато прът в колелата, ГЕРБ и ПП няма да им се молят и ДБ да бъде най-ухажваната партия, а Възраждане да не знаят за какво са в НС и да не гласуват за никакъв кабинет.Това не е никакво Народно събрание, а сборище на люде,наречени депутати,които хич не мислят за държавата и нейния народ, а за своята партия, разбирай за себе си! ПП,ДБ,БСП,Коце Копейкин да си търсят електорат.
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости тя и партията слагаха прът на всеки опит България да се приближи до Европа. Йончева и цялата група на депутатите от БСП непрекъснато гласуват против Българските интереси и в полза на Русия. И какво си мислят - че в ЕС това не се забелязва ли? Или пък Нинова да не би да не знае как гласуват собствените и депутати?
49
3
 
6
 
! Отговори
ПроРок преди 1 година
"Приятелите" от САЩ, ЕС, НАТО и Русия поднесоха България на тепсия на Турската империя!
48
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не трябвало да се връща"моделът" на ГЕРБ??? Ами кой модел да се връща Корнелио, този на Жан Виденов, или този на Луканов? Още има живи оцелели от вашите управления! Румен Гечев още ръси акъл из студията? И естествено , че на Запад българските комунисти ще ги имат за хора втора ръка! Че те и на изток ви имат за такива! И като се настискаше за среща с Решетников за да одобри Фигуранта Радев, май не ти пукаше за Шенген!
47
2
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Може решението на ЕС е обидно, като към българите, като хора втора ръка, но като към цигганни първа ръка - това решение е повече от разумно...
46
1
 
1
 
! Отговори
Русия победи :) преди 1 година
Сухопътната връзка на ЕС с Гърция остава затворена.
45
0
 
2
 
! Отговори
Фори преди 1 година
До АнонименНещо не впрягате правилно коня или магарето в каруцата!Хубаво е,че говорите,като политик от ново поколение.Това всичкото го знаем и се вижда,причината не ви е ясна!КРАДЛИВИ,АЛЧНИ И БЕЗХАБЕРНИ ПОЛИТИЦИ С МНОГО СМЕТКИ И МНОГО ЗА ЗАТВОРА!
44
1
 
5
 
! Отговори
Това НЕ е преди 1 година
расистска проява от страна на Австрия и пригласяно от Холандия.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 48 Евтеното електричество и то докато не ни затворят най скоро атомната електроцентрала,че е с руско атомно гориво а всичко руско е вражеско,токсично и недемократично...
42
0
 
5
 
! Отговори
Милка преди 1 година
Безплодни напъни,но плодни усилия на политическата ни управа с незатихващ стремеж за още и още!Докога драги политици,докога!Срам сте и погнуса за населението на родна България!Корупция и алчност,това е точната причина за шамарите!
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие,политиците, г-жо Нинова, се държите като такива втора ръка, но лошото е, че вие избирате правителство, неговия премиер, шефове на държавни комисии, агенции и др. служби, приемате държавния бюджет, определяте връзките ни с други държави, въобще всико преминава през вас.И понеже лидерите на партии определят кандидатите за депутати, в НС се събират хора,които са верни на тези,които са ги предложили,a не на народа.Затова депутатите вече 9 месеци не могат или не желаят да изберат кабинет. Go to
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко бил лош комунизма а? Само едно сравнение - имахме 6 работещи блока на АЕЦ плюс 3 Мариците, което е 10,000 мегават часа. Продавахме ток на Турция, Гърция, Румъния, Македония, Сърбия и на кой ли още не. Ако ни затворят Мариците и скоро ще ни спрат АЕЦ щото евроатлантиците експериментират с американско гориво и ще седим на свещи направени от памук и свинска мас. Казва се кандило - евтинджос майна. Баба го пали като правим помен на татко и дядо.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ФориТо защото в ЕС няма корупсия и е само у нас...просто сме си пигмеи за тях които трябва да им пазят границата ,да им копуват стоките и да им даваме евтена работна ръка! Кой ни е виновен,че се дупим и разтваряме бузи широко?! Затворихме въздушното си пространство първи за руските самолети преди всички,отрязаха ни от руската газ отново първи,проекти като южни потоци ни заобиколиха,сега нефт по разпореждане на тези които не ни искат в ШЕНГЕН ще копуваме скъпо,имаме само евтено електричество
38
1
 
6
 
! Отговори
Цемегето преди 1 година
А лъжите на Кирил Петков за гражданството не бяха ли обидни?
37
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 1 година
Ами втора ръка сме, след като ви траем да ни крадете, лъжете и срамите пред света. Всеки друг народ отдавна да е грабнал со,пите. Никой друг не ни е виновен, само ние
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези в паралелна вселена ли живеят?! Та ние от 2007 година сме втора ръка ,че и трета за Европата ви! Ние чакахме да отворят пазара на труда за българи повече от 5 години а Украинците си ги легализират и са с право на работа вече. За какъв ШЕНГЕН говорите въобще?!
35
3
 
6
 
! Отговори
Фори преди 1 година
Заслужен и звучен шамар за крадливите ни родни политици,който ще звучи поне още две години!МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ,ЗА КАКВО Е ТОЛКОВА ОТЕКВАЩ И ЗАПОМНЯЩ СЕ,НО НИКОЙНЕ НАЗОВАВА ПРИЧИНАТА И ДЕЙСТВИЯТА - КОРУПЦИЯ !!!Смешни,жалки и нагли!
34
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Трябва да се приеме 10 процента бариера за влизане в парламента. Трябва, ама как ще си режат клона на който са седнали ?
33
1
 
4
 
! Отговори
Смех, баце преди 1 година
2027г. КАТ регистрира само каруци-нафтата е 20лева. Българите ходят с маски-миришат,не се къпят, водата е 10лева.Снимки от космоса показват тъмно петно в България, след спирането на ПАВЕЦ,АЕЦ и ТЕЦ тока е 2лева и го няма. ЕС похвали България за 0-вите емисии-нито 1 завод не работи. Македония е в Шенген иска помощ от ЕК-хиляди боси и гладни българи искат да я преминат.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите политици без Възраждане ходят на Козяк и в Брюксел с наколенки и възелин и стъпват на 2 мистрии и се хващат за дръжките още преди да са им казали кво да правят. Вече им стана навик да са вечно наведени с разтворени задни бузки.