БСП за Шенген: Решението на ЕС е обидно, като към хора втора ръка

Нинова призна, че е подложена на много силен натиск за приемане на ИК
Обновена: 8 дек 2022 20:44 | 8 дек 2022 19:00, Анисия Иванова
135
БСП за Шенген: Решението на ЕС е обидно, като към хора втора ръка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Отдавна сме изпълнили техническите условия за приемане в Шенген. Решението на ЕС да останем извън зоната е обидно и унизително като към държава втора ръка и хора втора ръка. От друга страна трябва много внимателно да се слушаме това, което ни казват като бележки – най-вече миграцията.

Това коментира пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя бе категорична, че решението е „политическа присъда“.

Още по темата

Нинова посочи, че още няма резултат от проверката, която БСП е инициирала за строителството на оградата по границата. Тя поискa бюджет за граничните полицаи, средства за облекло и укрепване на оградата. По темата за съставяне на правителство лидерът на БСП посочи, че никога не са имали намерение за съставяне на правителство с първия мандат.

Тя отново настоя служебният кабинет да внесе бюджет за 2023 година, в който да предвиди: бройки за гранични полицаи, заплати за тези полицаи, средства за облекло, всичко, което им е необходимо.

Относно срещата с ГЕРБ за сформиране на кабинет тя обясни: "Отидохме на срещата с проф. Габровски от уважение към него и да му кажем, че няма да го подкрепим. Той в този момент олицетворява ГЕРБ и политиката на ГЕРБ, ние поне от 10 години се борим с модела на управление на ГЕРБ, така че няма как да направим този компромис независимо кой застава начело".

Нинова призна, че отново има натиск върху нея относно приемането на Истанбулската конвенция в България и уточни, че "този път е по-силен" поради това, че не признава третия пол.

От ПЕС са й изпратили писмо, че трябва да преодолеем законодателните бариери, да приемем всички необходими мерки и че правната рамка не може да бъде извинение за неприемане на джендър политиката.

На практика искат от нас да се противопставим на решението на КС, че нашите закони нямат никакво значение и трябва да приемем Истанбулската ковенция. "Ще приемете трети пол, ще приемете джендър идеологията в училища", изреди Нинова и отсече: "Няма как това да стане!".

Всичко, което касае насилие над жени и деца, е направено, уточни още лидерът на БСП.

И допълни, че е получила писмо и от новия председател на ПЕС - г-н Льовен, в същия дух. ПЕС били обезпокоени от БСП, че защитава традиционното семейство.

"Не закачайте децата, обръщам се към всички български граждани: "Пазете си децата", завърши Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
7
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Трябва да се приеме 10 процента бариера за влизане в парламента
30
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Стига с тоя "Шенген",че вече баялдисахме от него!.."Сичко Мара фтасала,само в Шенген са не писала" !..Тая дъвка я дъвчат ВСИЧКИ от Народната ясла!..Още от 2009-та,когато Тиквун требеше само да вапца една гранична барака,и оп-айде Бг в Шенген..
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските политици се дупят на западните като чуят думата евро и после що ни третирали като втора ръка.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** , булка , ний сми даже четверта ръка , с чалгата , катастрофите, поцелуйковщината , набезите на швуеди над пенсионери и реколти ..още примери искаш ли???????????????
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнела, обидно е, че 10 години се буташ да управляваш и все още си мислиш че можеш.
26
0
 
8
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 1 година
А какво направиха българските политици, за да не бъдем третирани като хора втора, трета и т.н. ръка ? Чрез тридесет и пет годишното си управление, българският политик превърна, населението на България, в най-бедно, най-болно, изключително неграмотно, изчезващо и търсещо препитание за оцеляване в други държави, чрез най-ниско платените професии! И сега българският милионер политик, се прави на "ущипан" и се "чуди" ,защо нашите евроатлантически "партньори" ни третират като РОБИ!!!
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо лицемерничи тази?! Важно е , че си маме мултак за шеф на НС и партиена бюлетина за "честни избори"!
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая лъжкиня до кога ще я търпят в политиката?
23
0
 
2
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До РУМЪНИЯ НЕ Я Защо реши така? Те са си те...Освен ако наистина има някакво световно разделение в което Румъния и ние сме поставени под един похлупак...Иначе приемат Хърватска така че ако нямаше проблем с Румъния сигурно щяха да я приемат и нея...Страннно е наистина, че ни водят и непрекъснато ни сравняват с Румъния - ние сме толкова различни случаи!
22
4
 
6
 
! Отговори
Ех Радев преди 1 година
С руски президент толкова!
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е като 12 години да не си учиш уроците, на края учителя да ти пише слаб 2 и ти да тръгнеш да му обясняваш че той е виновен и лош, а ти нямаш никаква вина.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие крадливи партии, ни оставяте хора втора ръка!!! Бедни и измъчени, нищо хубаво!
19
1
 
8
 
! Отговори
до 13 преди 1 година
е точно такива заблудени като теб не знаят какво се случва.Само комунисти са на власт и не са сменяни никога!ПОВТАРЯМ НИ КО ГА!!!!!Същите фамилии си ни управляват и социализма си стана частен.И ако ти не виждаш какво се случва,то западняците мноооого добре знаят!
18
1
 
11
 
! Отговори
София преди 1 година
ЕС е една пародия. Сбирщина чиновници перат пари под формата на някакъв измислен съюз. Голяма грешка беше, че се натискахме за него, при положение, че не ни носи никакви ползи, даже, по-скоро вреди. Шенген, без Шенген, чудо голямо. И без това ни третират като втора ръка хора. Дори индийците, арабите и прочее африкански мигранти ги третират по-добре от нас. И после ще ми говори оная бабка Урсула за равноправие, съединение и прочее заучени фрази. Не, мерси.
17
3
 
7
 
! Отговори
Корнелия, Корнелия, преди 1 година
С вашия шеф Радев - Крим е руски - толкова !
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС е наднационална корпорация, работеща за юдео-американските интереси и директно против интересите на Европа.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, ние не сме хора втора ръка, ние сме хора трета и четвърта ръка, ако съдим по тези в парламента. ЕС оценява политиците ни и какво са постигнали и заради тях имаме отказ.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"С руски президент толкова."...................А с проевропейския Плювню как беше? Още тогава ЕС каза, че сме готови за Шенген.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такава простотия трудно ще приемат онези хора.Онези са си сложили ред в държавите,научили са се да работят и си държат високия стандарт.В Бг има частни митници,частни пристанища,Частни лаборатории за храни и други работи на входовете.Хванаха онзи Петков от Плевен заедно с трафикантите да не се избият.Корупция до шия.Народа си избра отявлен бандит за главен секретар и за министър председател.Всички посолства гледат и носят информация.Сега онези били виновни.
12
3
 
2
 
! Отговори
фен(бивш) преди 1 година
Що РИВЕТЕ,ДРУГАРИ.БЕШЕ,ТАЯ,ДА СЕ ГЛАСУВА,ПРИЕМА,ЕДИНОДУШНО.ПЪКИ НА вас,НЕ ВИ ТРЕБЕ,ШЕНГЕН.БАНКОВИТЕ,СМЕТКИ,СА ПЪЛНИ,с ВАЛУТА.ЯЗЪК,СИ ЗА НАРОДА.Но поета,е казал,НАРОДА,КУЧЕТА,ГО ЯЛИ''.