БСП за Шенген: Решението на ЕС е обидно, като към хора втора ръка

Нинова призна, че е подложена на много силен натиск за приемане на ИК
Обновена: 8 дек 2022 20:44 | 8 дек 2022 19:00, Анисия Иванова
135
БСП за Шенген: Решението на ЕС е обидно, като към хора втора ръка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Отдавна сме изпълнили техническите условия за приемане в Шенген. Решението на ЕС да останем извън зоната е обидно и унизително като към държава втора ръка и хора втора ръка. От друга страна трябва много внимателно да се слушаме това, което ни казват като бележки – най-вече миграцията.

Това коментира пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя бе категорична, че решението е „политическа присъда“.

Още по темата

Нинова посочи, че още няма резултат от проверката, която БСП е инициирала за строителството на оградата по границата. Тя поискa бюджет за граничните полицаи, средства за облекло и укрепване на оградата. По темата за съставяне на правителство лидерът на БСП посочи, че никога не са имали намерение за съставяне на правителство с първия мандат.

Тя отново настоя служебният кабинет да внесе бюджет за 2023 година, в който да предвиди: бройки за гранични полицаи, заплати за тези полицаи, средства за облекло, всичко, което им е необходимо.

Относно срещата с ГЕРБ за сформиране на кабинет тя обясни: "Отидохме на срещата с проф. Габровски от уважение към него и да му кажем, че няма да го подкрепим. Той в този момент олицетворява ГЕРБ и политиката на ГЕРБ, ние поне от 10 години се борим с модела на управление на ГЕРБ, така че няма как да направим този компромис независимо кой застава начело".

Нинова призна, че отново има натиск върху нея относно приемането на Истанбулската конвенция в България и уточни, че "този път е по-силен" поради това, че не признава третия пол.

От ПЕС са й изпратили писмо, че трябва да преодолеем законодателните бариери, да приемем всички необходими мерки и че правната рамка не може да бъде извинение за неприемане на джендър политиката.

На практика искат от нас да се противопставим на решението на КС, че нашите закони нямат никакво значение и трябва да приемем Истанбулската ковенция. "Ще приемете трети пол, ще приемете джендър идеологията в училища", изреди Нинова и отсече: "Няма как това да стане!".

Всичко, което касае насилие над жени и деца, е направено, уточни още лидерът на БСП.

И допълни, че е получила писмо и от новия председател на ПЕС - г-н Льовен, в същия дух. ПЕС били обезпокоени от БСП, че защитава традиционното семейство.

"Не закачайте децата, обръщам се към всички български граждани: "Пазете си децата", завърши Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хвърля оставката стрино
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12. Дрън дрън ерина.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 11. Тая е всичко друго, но не и комунист. Забравете за комунистите. Тях отдавна ги няма.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България Е бяла. Съжалявам, че ви разочаровам родотстъпници. Имаме абсолютно същите демографски и културни показатели, каквито и средностатистическия европеец. Просто има голям елемент на тарикатщина и икономическа изостаналост, която ни дърпа назад
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ме интересува мнението на комунист!Казват ни:''Има Борисов няма Шенген!''
6
2
 
8
 
! Отговори
РУМЪНИЯ НЕ Я преди 1 година
ПУСНАХА, ЗАРАДИ НАС
5
1
 
4
 
! Отговори
до Събодете се преди 1 година
Коя "истина" са ти казали? Заключението на ЕК е, че сме покрили критериите и трябва да влезем в Шенген, което е подкрепено от 25 от 27 членки.
4
2
 
2
 
! Отговори
Диана преди 1 година
В политиката всичко е политическо в нормалните среди...БСП не може да разбере това просто защото никога не са били политици и никога няма да бъдат такива - това са хора, използващи ситуацията за лично облагодетелстване...БСП и СИЕ вън от политиката!
3
3
 
7
 
! Отговори
Събодете се преди 1 година
Кое е обидно,че ни казват истината който всички виждаме ли?
2
1
 
13
 
! Отговори
ВЪН преди 1 година
BGEXIT
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обиждайте се бе щом ви е обидно. Не знам на нас за какво ни ги разправяте какво ви било обидно или не. Шо се опитвате да ми вменявате на мен разни ваши състояния ?