ГЕРБ: Оставянето ни извън Шенген е вредно за Европейския съюз

Политиците трябва да се обединяват, а не да си прехвърлят топката, настоява тя
8 дек 2022 17:05, Анисия Иванова
131
ГЕРБ: Оставянето ни извън Шенген е вредно за Европейския съюз
Снимка: БГНЕС

„България е изпълнила ангажиментите си по Шенген още през 2011 г. Инвестирала е страшно много средства в опазването на външната работа, както и човешки усилия, включително и с жертви. За съжаление, няма единство по този въпрос, две държави все още отлагат това решение. Считам, че е вредно за единството на Европейския съюз, още повече в тази геополитическа обстановка“, заяви пред журналисти Екатерина Захариева, председател на парламентарната Комисия по външна политика и депутат от ГЕРБ-СДС.

Според нея поредното отлагане е категорично неприемливо.

Захариева подчерта, че страната ни трябва да продължи да полага усилия да убеждава своите европейски партньори, че е готова да влезе в Шенгенското пространство.

Още по темата

„Да погледнат сериозно на това, което България е свършила и да спрат да измислят аргументи, които не съответстват на условията за Шенген. Ние сме ги изпълнили“, коментира Захариева. „Ако България стане част от Шенген, ще може да освободи ресурс от гръцката и румънската граница, с който да засили опазването на турската граница“, допълни още тя, цитирана от БТА.

По повод на критиките от страна на „Продължаваме Промяната“, че бившите управляващи от ГЕРБ носят вина за неприемането ни в Шенген, Захариева коментира, че по такива въпроси политиците трябва да се обединяват, а не да си „прехвърлят топката“.

На този етап резерви срещу присъединяването на страната ни в Шенген са изразили Нидерландия и Австрия. На днешното заседание Съветът на ЕС по вътрешни работи и правосъдие ще гласува още за това дали да се разшири Шенгенското пространство с присъединяването на Румъния и Хърватия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Моди,...така бързо изтри поста...по бърз си от Люис....
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие пък да мълчите, че благодарение на ВАС сме на този хал.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 13. Така виждаш ти нещата . А други ще кажат, ето сега влезам ли в Шенген руснаците няма да смеят да ни пускат бомби.
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вие от герб постилахте 11 години за тоя резултат, няма как да ме убедят, че някви за 5-6 месеца са виновни! пускай мигрантите към австрия, холандия, хърватска ще ви пази
11
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига с тая Москва , стига с тия руснаци - лижете им зад*ника на западняците да ви приемат в шенген . не виждате ли , че колко повече им се стараете и подмазвате , толкова повече ви унижават
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5 . Е как е.
9
3
 
13
 
! Отговори
Турция как реагира преди 1 година
Интересно Турция как би реагирала на такава гавра? Не че съм за турците, но вече имам респект към начина по който си защитават интересите!
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снека воят на линейки започне сега.
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това да не се забравя,...защото в един момент и Австрия и Нидерландия ще имат нужда да ги подкрепим за нещо...Лесно е да си в центъра на Европа да си спокоен а друг да яде огъня...Ще дойде баба за огънче...
6
5
 
7
 
! Отговори
Я! преди 1 година
До ъъъ - я поясни ! Всичко направено срещу Москва - трябваше да е в нейна полза ли за да ни пуснат? Или демонстрацията на русофобия не е била на нужното ниво?
5
5
 
7
 
! Отговори
Турист: преди 1 година
След като сте продажно-прости, жалки, некомпетентни и най-вече крадливи, ТАКА ЩЕ Е...!
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веднага предоговаряне на условията за членство . Нашите политици не се уважават , а искат другите да ги уважават . Отваряйте всички гранници и транзит да минават .
3
1
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Пази ни Господ ейй ,пази ни и то най вече от самите нас е и от такива като тая най вече А Честита Коледа и новата 23г Дано съдбата не подлага на изпитание акъла ни ,че то ,не че го нямаме ,ама късно идва
2
17
 
6
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
Ами като се заигравате с Москва така ще е
1
9
 
14
 
! Отговори
Стига ни лъгали! преди 1 година
Ние сме разходен материал срещу Русия! Като се свършат уркитата нас ще 'пожертват' заедно с насъсканите до краен предел прибалтийски пинчери!