Костадинов за Шенген: Трябва да предоговорим членството в ЕС

Европа показа, че не иска България да е силна икономика
8 дек 2022 21:32, Анисия Иванова
81
Костадинов за Шенген: Трябва да предоговорим членството в ЕС
Снимка: Bulgaria ON AIR

Защо "Възраждане" не отиде на срещата с проф. Николай Габровски?

"Диалогът е важен. Всичко това, което бихме могли да си кажем с г-н Габровски, вече сме си го казали с хората, които представляват ГЕРБ в Народното събрание. Ние знаем тяхната позиция по отношение на еврозоната. Те искат България да влезе в еврозоната и да унищожи своята финансова независимост. Ние знаем тяхната позиция за даването на оръжие на Украйна, те смятат, че трябва да се подкрепи българското оръжие за Украйна. Те смятат, че трябва да се купи американско ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй", каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите с това поставяме под въпрос не само сигурността на България, но и на Европа.

"Аз му казах: "Г-н Габровски, ако вие ми гарантирате, че ще водите политика, която е различна от тази, която вашата политическа сила до момента води, няма никакъв проблем да седнем да разговаряме". Може да е авторитет в неговата среда, но в понеделник за първи път чух неговото име. Не мога да кажа нищо за този човек - нито хубаво, нито лошо, защото не го познавам. Няма никакво значение какви са личностите, има значение какви са политиките", допълни Костадинов в ефира на Bulgaria ON AIR.

От партията искат предоговаряне на Плана за възстановяване.

Още по темата

"Успяхме да обърнем тяхната позиция за ТЕЦ-овете. Само за последните 9 месеца приходът на ТЕЦ "Марица-изток 2" надхвърля 2 млрд. лв. Нека да сложим и другите два ТЕЦ-а, които не са български. Нека да пресметнем печалбата и ще видим, че приходите, които идват от дейността на 3 въглищни ТЕЦ-а, са сравними с горе-долу 1/3 от парите, които са предвидени по Плана за възстановяване. Европейската комисия ни дава едни пари за период от време, но с ангажимент ние "да заколим нашата златна кокошка", подчерта лидерът на "Възраждане".

И смята, че парите, които ще получим, няма да са толкова, колкото печалбите от трите ТЕЦ-а.

"Парите, които ще дойдат по Плана за възстановяване и устойчивост, ние ще ги изхарчим, а ТЕЦ-овете ще продължат да работят и ще започнем да внасяме ток. И той ще е по-скъп. За втори път в рамките на една година искаме от президента Радев да свика КСНС, първият път не ни отговори", добави Костадин Костадинов.

Според него става въпрос за над 160 000 души, които могат да останат без работа.

Попитан дали от партията му са поискали достъп до информацията какви точно оръжия ще изпратим на Украйна, той отговори: "Няма значение какво изпращаме. Има огромно значение фактът, че ние сме взели решение да се включим като страна в този конфликт, подарявайки малкото ни останало българско оръжие на Украйна."

"Шенген показа с решението си, че Европейският съюз иска България да бъде като територия буфер. На нашите партньори от ЕС не им се иска България да е силна икономика. Нашите партньори свалиха маските, трябва да започнем да предоговаряме членството си в ЕС", категоричен е Костадин Костадинов.


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
по добре е да не сме в шенген, за да може бедния бг граничар да получава подкупи, все някак трябва да се живее, нали? иначе без граници, граничарите ни остават на улицата, все пак са некадърни, като политиците ни, но добре платени
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вместо да се сърдим, не е ли по лесно да се справим с корупцията, която всички се правят че не виждат ?
53
5
 
3
 
! Отговори
лицемери преди 1 месец
Тези бленувания за Русия и вън от НАТО и ЕС, ка се съчетават с : Западните вещи и начин на живот на другаря Копейкин? Или плещим нещо за раята, но ние си живеем с хазната. Ще повярвам на другаря Копейкин, когато лично той и цялата му орда от гласовите и простовати поддръжници се преселят в Русия или поне заживеят, като руснаците--с тоалетни на двора, с Москвичи, заплащане в най-силната валута-рублата, без улично осветление и на всяка дума да са цензурирани---иначе---затвор.
52
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Костята показа каква върти опашка е!! Готов веднага да се пласира срещу шепа парички!
51
11
 
5
 
! Отговори
мани преди 1 месец
абе направо да договорим членство в ссср , а копейкин :)
50
11
 
6
 
! Отговори
до 68 преди 1 месец
До израждане е копейката се надява на веоенно превратче спосносрирано от матушката рашшша какато едно време 44 годинахахахаха
49
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 66:Може ли другаде да си бълнуваш Мутрафонова,наркоманче?
48
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде у лево при Митрофаноова. Да земе да ти даде руски паспорт. Пък ако имаш късмет може и да те пратят на фронта. Че се ояде. Къщата у Варна я пусни под наем.
47
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прав, както винаги. Възраждане трябва да управлява България!
46
8
 
9
 
! Отговори
Копачков преди 1 месец
Един е лозунга: Терора долу, съюз със СССР!
45
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако някой чака ЕС да дойде и да ни оправи е така благотворително явно живее в някакъв измислен свят. Ние сами трябва да си изградим технологията и икономиката, никой няма да си даде технологията ей така и да го направи конкуренция на самия себе си.
44
18
 
6
 
! Отговори
ТВ преди 1 месец
Едно си Костя знае, това си Костя бае.
43
11
 
5
 
! Отговори
до 54 преди 1 месец
тези със съжителството сте вие, дето сте съжителствали със братята от съветския съюз който никога не ни е окупирал, никога не ни е хранил със ядрени отпадъци от чернобил насила :))
42
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как точно ще го предоговорим, ще излезем ли, защото тогава от България нищо няма да остане.
41
6
 
20
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Как си личи шизотролчето изкарва патриотите луди тая сороска опорка много се изтри, те и Левски и Ботев ги изкараха луди и терористи даже и турско робство нямало имало присъствие съжителство
40
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 51 Значи Възраждане са "фашисти" , а Азовците в Укрия Не са? Така ли? -:))) Боже боже! Прибери си вересиите господи!-:(((
39
22
 
11
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 месец
,,Възраждане,, е фашистка партия и трябва да се забрани. Костадинов е за Радневската лудница.
38
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При следващи избори,а те ще са на пролет! Ще гласувам за Възраждане! Този индивид е нашият " Орбан"! Задава " неудобни въпроси" на Брюксел! Нашите мишоци днес,се правят на "обидени" че не ни искат в " Шенген"! На този не му пука за Шенген както И на мен!-:))
37
13
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 месец
АМИ ДА ДРУГАРЕ! ЗА КАКВО ВИ Е ЕВРОПА КАТО НЕ ВИ ДАВА ДА КРАДЕТЕ, СПИРА ВИ КОНТРАБАНДАТА, СПИРА ВИ РУСКАТА ЕКСПАНЗИЯ, ТЪРГОВИЯТА С ДРОГА И РУСКАТА ПРОСТИТУЦИЯ?
36
2
 
4
 
! Отговори
до 45 преди 1 месец
аз предпочитам 1 умен и читав човек и гей да е, само да не е *** като тебе! Аз не съм обладан от това кой с кого спи!