Отново сме най-бедни, на дъното сме в класацията по почасовите разходи за труд

Лидер е Люксембург с 47,7 евро на час
8 дек 2022 22:22, Нели Христова
185
Отново сме най-бедни, на дъното сме в класацията по почасовите разходи за труд
Снимка: БГНЕС

Средното ниво на почасовите разходи за труд в страните от Европейския съюз през 2020 г. е било 28,9 евро, отчита Евростат.

Най-ниските такива разходи, изразени в евро, са били отчетени в България - 6,6 евро на час, а малко по-високи те са били в Румъния (8,2 евро) и Унгария (9,8 евро), предава БТА.

Още по темата

Лидер е Люксембург с 47,7 евро на час, следван от Дания (45.7 евро) и Белгия (40,5 евро).

Нивото на почасовите разходи за труд в Люксембург е било със 7,3 пъти по-високо от това в България. През 2016 г. е отчетена още по-съществена разлика между страната от ЕС с най-високо ниво на почасовите разходи за труд и тази с най-ниско. Тогава в Дания то е било 9,5 пъти по-високо от това в България.

Различията сред страните от ЕС са значително по-малки, когато почасовите разходи за труд са изразени в стандарт на покупателната способност (СПС) - индикатор, който отчита разликите в цените в отделните държави.

И по този показател почасовите разходи за труд са най-ниски в България (11,9 пункта) и най-високи в Люксембург (36,1 пункта).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами гласувайте пак за вече управлявалите партии и все така ще е . Последни по всичко и първи по най скъпи и стари изтребители .
151
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
165 Сред изброените са мутрите от червената мафия. Новото й попълнения са Киро парапета, Асен свинското със зеле, лъжеца, Лорер със стоте имота...ПП. Там понякога си разменят кютеци. Стартът на юмручните разправи в ПП даде Киро кода.
150
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ни донесе юмручния преврат на Радев, платен от черепа и некадърните му правителства, начело с ПП. Хората на Киро просто счупиха ***, съсипаха държавата.
149
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЕВРОТО!!!Поредния опит на "УПРАВЛЕНСКИЯ ЕЛИТ" съставен от НЕВЕЖИ, НЕУКИ, ГРОЗНО АЛЧНИ и БЕЗСКРУПУЛНИ индивидчета ДА ПОВТОРЯТ СЦЕНАРИЯ ОТ 1997 година - МАСОВО ОГРАБВАНЕ НА НАРОДА С ЦЕЛ ЛИЧНА ОБЛАГА!!!
148
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 160 това не го прави само елита, а целият народ...
147
1
 
2
 
! Отговори
Мултимилионер преди 1 година
Ще обезлюдя България и ще я напълня с японци, корейци, немци и скандинавци и ще стане най-богатата държава в изт. Европа
146
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бедността е продукт на манталитета на управленския ни "елит", който от 1944 г насам е изграден основно от неуки крадци, шумкари, откровени разбойници. Какво може да се очаква от такива и децата им??? Нищо, само далавери, измами и кражби, от където и от който падне, безогледно разграбване. Без никакъв морал и ценности, без идея за род и родина.
145
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато в България на мода са показните арести и няма ОСЪДЕНИ МИНИСТРИ, ПРОКУРОРИ, СЪДИИ И ВИСШИ ПОЛИЦАИ -нищо няма да се промени.Вчера арестуваха наркодилъри, днес - каналджии. ПОКАЗНО!!!!Борят ли се за по-добра България? НЕ!!!!!!Единствено разчистват конкуренцията на "нашите" момчета.Тези, които пълнят чекмеджетата.Дааааа, чемеджетата трябва да се пълнят.
144
1
 
4
 
! Отговори
Грък преди 1 година
Изравниха да.. на румънците.. не на вас щото за нищо не ставате
143
1
 
7
 
! Отговори
Хуманитар преди 1 година
Ко стана ве, толкова години евро член-ство, щеха да изравняват заплати и условия на живот и труд да сме се прибрали в България...
142
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 151 те за седмица не взимат толкова
141
6
 
6
 
! Отговори
Работодател преди 1 година
Имах в завода ми 80 българи и средно произвеждаха 7 единици на ден.. сега вкарах украинци и те произвеждат по 12 единици на ден.. уволних българите и вкарах още украинци и сега имам средно 60% по-високо производство.
140
3
 
5
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Ужасно е ниска производителноста на труда в България!
139
0
 
5
 
! Отговори
До 150-ти преди 1 година
Точно така, БВП-то расте, но също така расте и мизерията. Не съм сигурен дали е функция на инфлацията или просто "накрая трябва да остане само един".
138
0
 
4
 
! Отговори
47,7 Евро? преди 1 година
Повечето в България не вземат толкова за ден.
137
3
 
13
 
! Отговори
М преди 1 година
Точно за това ни взеха в ЕС. За да бъдем дъното. Законът за скачените съдове го казва. За да има някъде повече, трябва другаде да е по-малко. А ние като магарето си помислихме че ни канят на сватбата да таковаме булката но ни натовариха с прикето и.
136
3
 
9
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
То до скоро министър председателя не можеше да чете непознат текст и сричаше в парламента та какво остава за останлата напаст която го избира.Не може с този ориенталски мързел и простотия да се ходи в Европа.Там онези хора са си подредили държавите,работили са повече и всеки е на мястото си според акъла и работата.Пуснаха башибузука сега вече той да им работи челната работа други им не трябват.В 21 век такива народи като пищещите тука не оцеляват.
135
2
 
6
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Има доста заблудени хора, които си мисля, че в България всичко е страхотно. Дори дават пример БВП. БВП не става за ядене обаче, нито за плащане на сметките. Не карате БВП - та, нито БВП ви дава работа. Това няма нищо общо, с това как живеят хората.
134
3
 
7
 
! Отговори
Учител преди 1 година
Коментарите дотук показват защо българите са най-бедни.
133
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чак пък 1000 пъти по добре в България сравнено с Белгия... Посмали малко. Това че повечето хора са свикнали със положението в България не значи че живеят добре