Държавният глава на Австрия: Съжалявам за решението за Шенген

Страната гласува против България и Румъния
9 дек 2022 15:35, Росен Стойчев
52
Държавният глава на Австрия: Съжалявам за решението за Шенген
Снимка: БГНЕС/EPA

Дълбоко съжалявам за решението на правителството на Австрия да спре пътя на България и Румъния към Шенген. Това обяви държавният глава на Австрия Александър ван дер Белен, съобщи ARD.

Самият Ван дер Белен призна, че Австрия се намира в труден момент.

Още по темата
Спирането на разширяването на Шенген обаче не допринася за намирането на решение.

Припомни, че в момента австрийски компании могат да понесат загуби, заради планираните глоби от страната на румънското правителство. Той смята, че предизвикателствaта могат да бъдат посрещнати само единно с останалите европейски държави.

Александър ван дер Белен се надява, че скоро ще има решение с диалог. Австрия спря разширяването на Шенген.

От там настояват за изготвянето на пълни доклади за готовността на страните. Това доведе до недоволство в ЕС.

България и Румъниq обявиха, че отговарят на всички условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой го беше казал - Австрия е марионетка на Холандия / държавата с най-големите пристанища. Заплашени са от Румъния и Гърция и имат интерес трафика през България да се бави. И кой знае още какви други интереси. В същото време загиват български граничари - направо да не ги спират матовите в пътя им към запад-нала Европа и Бене"лукса"..
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя прилича на пиянде или най-малко на лицемер.
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За гольо и с Шенген и без Шенген е все същото. Но за управляващате мафиоти не е така. Шенген означава нови реки от пачки и кюлчета към Чекмеджетата. Милиарди.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мдаа Защото всичко опира до петте евро дето ни подхвърлят, като на куче, а нашите се скупчват и почват да се бият, кой да вземе петте пари. Елементарно!!!
18
2
 
9
 
! Отговори
i'm преди 1 година
Да впрегнат и без това бездействащата българска армия + още военен контингент от европейски държави и да "затворим" границата както беше преди махането на донаборнаат военна служба. Потока на мигранти рязко ще намалее с 90% +. Откакто няма гранични войски последните 20 години, България стана рзграден двор. Последните случки с мигранти, които се разхождат с рейсове и бусове из България, ясно показва състоянието на границата!
17
3
 
17
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Защо няма един български политик, който при следващи санкции към Русия да изиска от ЕС, ЕП и т.н. доклад за ползите и вредите от налагането на този пакет. Освен това да изиска и доклад за ползите и вредите на всяка страна членка поотделно от наложените досека санкции. Може и куп други доклади да искаме. Ето ги холандците искат доклад по механизъм, който вече три години не действа за нас, не се отнася за на, но те искат доклад?!
16
1
 
15
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Тоз доброто ченге ли го играе? Биеш му шута и после викаш - сори.
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Австрийските фирми взеха толкова пари от българия, че е срам и позор тяхното решение. Вижте румънците. Не си играят и си защитават правата. НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ САМО МЪЛКАТ И ВЗАИМНО СЕ ОБВИНЯВАТ. ТО НЕ Е СЛУЧАЕН ВИЦА, ЧЕ НА БЪЛГАРИТЕ В АДА НЕ ИМ ТРЯБВА ДЯВОЛ ДА ГИ ТОПИ ВЪВ ВРЯЩИЯ КАЗАН, ТЕ САМО СЕ ТОПЯТ. ВСИЧКИ СА ЗА ИЗХВЪРЛЯНЕ!
14
1
 
16
 
! Отговори
Друг път съжаляват преди 1 година
Все едно той не го е наредил това. Хайде австрийците има някакъв логичен довод, но в решението на Холандия няма никаква логика. Дори по въздух не поисхаха да ни пуснат. 15 години изминаха а те не искат дори да започнем от някъде?
13
1
 
20
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Тоя пък сега съжалявал,все едно не е знаел как ще гласува правителството на страната му?!Не.астник изгърб.н!А гледам никой от изтрещелите холандци не си посипва главата с пепел,че ни е спрял за Шенген.Ама ние и посланниците им не викаме за обяснение и ноти,заради безумните им решения.И какво очакваме да се случи следващия път при гласуването-явно НИЩО!Евала на политиците ни.БРАВО!
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като съжалява нас какво ни топли това?!?! "Убих те, ама съжалявам"... айде у лево! Пълен бойкот на всичко австрийско и холандско!!!
11
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
С България ли ще се мерите,бе. Никакво затваряне на Мариците, възродете златната ни Добруджа, да се люлеят житните стебла и погледа да не може обхване мащаба. Стига сте внасяли чуждите хранителни остатъци и бракувани стоки.Вашата ***..*** на ЕС., високи мита за преминаване на всичко чуждестрано... ох, изберете мен ще ви покажа и аз как се играе
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румънците работят с австрийски фирми и сега ще ги глобяват. Българите .....всъщност що за хора са това???
9
1
 
21
 
! Отговори
Дааам преди 1 година
Ни съм абонат на А1, ни ползвам услугите на ЕВН, Била и ОМВ, но и да имам възможност, любезно ще ги отмина с усмивка. Това ще е моят протест срещу вашето "решение".
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То туй извинение звучи малко като: Ша *** извиняваш обаче...
7
1
 
25
 
! Отговори
Км преди 1 година
Румънците реагират......а българите пак са отишли за гъби.Такаааа,нали знаете на наведения какво му се случва.
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз брат,повече няма да си сипвам горива на вашите бензинджийници,да пазарувам във вашите магазини,добре,че не съм и към австрийски мобилен оператор .
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чичка не съжалявай. Имало е "защо".
4
12
 
17
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Това е руската зараза в Австрийският парламент и Холандският. Това са пионките на Путин да спре България. Няма друго обяснение.
3
3
 
15
 
! Отговори
кх преди 1 година
АРе и ТУка ЕВН и А1 да се махат няма такова лицемерие!! Защо правят бизнес за милиони в България ако не и милиарди като е толкова корумпирано аре да се махат!!