Нидерландия ни спря за Шенген заради правата на човека и борбата с корупцията

Трябвало да се приемат закони в тази посока и да се прилагат
Обновена: 9 дек 2022 09:27 | 9 дек 2022 09:15, Камелия Цветанова
262
Нидерландия ни спря за Шенген заради правата на човека и борбата с корупцията
Снимка: БГНЕС

България трябва да приеме още закони и да започне да ги прилага, каза пред БНТ държавният секретар по правосъдие и сигурност на Нидерландия Ерик ван дер Бюрх, който участва в срещата на вътрешните министри в Брюксел и гласува против приемането на страната ни в Шенген.

Още по темата

Според него проблемите на България са свързани с правата на човека и борбата с корупцията.

“Искаме да видим, че България наистина предприема стъпки в тази посока, трябва да бъдат изготвени и приети закони, а после и да започнат и да се прилагат и следващата година ще говорим отново. Законите първо трябва да бъдат приети от парламента в България, но после трябва да бъдат и приложени, защото приемането на един закон не е същото като прилагането му. След това трябва да има доклад на ЕК и ако България отговаря на изискванията, пътят към Шенген й ще бъде открит”, каза Ван дер Бюрх.

Той изрази учудване от подкрепата на Еврокомисията за България. “Учудвам се на позицията на Еврокомисията, която винаги казва, че ние сме общност от ценности и норми. Точно ЕК трябва да постави високо в приоритетите си правата на човека и противопоставянето на корупцията”, коментира той. Според него от 2011 г. Нидерландия е последователна в исканията си за това на какви условия трябва да отговаря една страна, за да стане част от Шенген.

Ван дер Бюрх коментира, че в залата е имало разочарование заради решението на Нидерландия и Австрия против разширяването на Шенген с България и Румъния, но според него двете страни имат право на собствена позиция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: НидерландияШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден ГЕРБ и техните корумпирани медии разпространяват лъжи след лъжи и фалшиви новини. Всеки ден манипулират общественото мнение техните стотици агенти. Всички, които са участвали в кражбите и далаверите. Всички, които са спасявани от заслужени съдебни присъди. Всички за които има информация в КПКОНПИ, а те не са никак малко. Всички са активирани. Но този път насреща си имате енергията на обществото. Няма да ни разделите, нито с фалшиви юмруци на фалшиви генерали, нито с лъжите и манипулации
141
4
 
14
 
! Отговори
Шел преди 1 година
Нека всички спрем да зареждаме в ШЕЛ!!!! Можем ли?
140
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да приемете джендарията това разбират под права на човека..
139
0
 
12
 
! Отговори
До 161 преди 1 година
Нали. Те искат немити и некъпани беззъби типове смърдящи на марихуана. Ако са и хомосексуалисти и педофили - още по добре
138
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излизане от глупавия ЕС , приобщаване с Румъния, Молдова, Сърбия, Турция и Русия, съзадаване на Балкански съюз и да го дуфат еврогеювете, ресурси от Русия, машини от Турция, земеделие от всякъде, туризъм също.
137
3
 
0
 
! Отговори
Прави преди 1 година
са!
136
1
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Какви мигранти и права, каква крупция ..., и да ги има - те не са главната причина.А главната причина е с много икономическа и бизнес окраска - за Нидерландия това е неминуемия търговски и икономически удар по пристанището Ротердам, след като се отпуши транспортния коридир на азиатски стоки и товари за Западна Европа през двете пристанища Пирея и Солун (без граница и опашки между Гърция и България)! За Австрия е жизнено важен газовия коридор на втечнен газ от Хърватия. Това е !!!
135
1
 
19
 
! Отговори
До Холандия преди 1 година
Да точно така се нарича Хо лан ди я ! Това е истинското име. Я ги попитайте защо искаха да си сменят името на държавата ? Може би защото името Холандия в цял свят се свързва със наркомания, проституция, транс 34 вида д. жендъри, оръжия и организирана престъпност, содомия !? и други подобни. При това напълно законно, според законите на Холандия !? Факт. И тези дро. ги.рани т. р. аверси ще се правят на морално загрижени ние България да не влизаме в Шенген ?!? Пълен бойкот на ШЕЛ.
134
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що за права на човека и борба с корупцията е въпроса щом М.Руте каза на всички да чуят,че мигрантите минаващи с каналджиите без лични документи предпочитано за начин на движение и маршрут за следване от Турция до Шенгенската зона на ЕС през България от граничната полоса и ограда продупчена от тях на границата на много места и прескачащи я със стълби за да не се одраскат снимани много пъти как го правят щото същото го правят и с турската ограда,а от там през България минават за 50 евро до Шенген.
133
0
 
8
 
! Отговори
МНОГО ДОБРЕ преди 1 година
Така е . Моето мнение съвпада с тяхното . Съгласен съм ! ! !
132
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холандците са расисти и неоколонизатори. През Холандия минават повечето наркотици за Европа, процъфтяват наркоманията, проституцията, детската порнография, педофилията и ЛГБТ. През складовете на пристанищата в Ротердам и Амстердам преминават много нелегални стоки, които не се обмитяват, фактически там съществува най-голямата мрежа за нелегален внос и транзит на стоки от цял свят по цяла Европа. А уж в Холандия нямало корупция, хайде бе. Рюте ни клевети, че емигрантие влизали в бг с подкуп от 50 евро - злобата на рюте минава всички граници
131
2
 
13
 
! Отговори
НЕ преди 1 година
При 100% изпълнени критерии? Расизъм. Извинявайте но аз друго обяснение нямам.
130
2
 
24
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
От ЕС имаме една единствена придобивка - Г. й парадите
129
0
 
8
 
! Отговори
ЦАЦАР ВЕЛИКИ преди 1 година
КОГА БЯХ ГЛ. ПРОКУРОР ЗАТВОРИХ МНОГО НЕЛЕГАЛНИ СЕРГИИ ЗА ПРОДАЖБА НА СЕМКИ
128
4
 
13
 
! Отговори
Изпълнени критерии преди 1 година
Нидерландия ни спря за щенген, защото нидерландците се имат за вишша раса и особено обичат да раздават акъл на нишшите южноевропейски држави.
127
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние как стопираме РСМ и ги мислим за нещо по-малко от нас ей така и една от най-развитите държави Нидерландия ни стопира и ни мисли за скъсаняци
126
2
 
4
 
! Отговори
ИЗНАСЯТ ПАРИ С ЧУВАЛ преди 1 година
И ....НАЛИ БЕ ГЕШЕВ
125
3
 
3
 
! Отговори
ГЕШЕВ Е ВИНОВЕН преди 1 година
Искаме да видим, че България наистина предприема стъпки в тази посока
124
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаха права на човека?! А в Нитоландия проституцията, педофилията, перверзията са легализирани, там човека има права. НЕ! НЕ НА НИТОЛАНДИЯ И НАЦИСКА АУСТИЯ!! България трябва да блокира неща които са и в интереса.!!!
123
3
 
7
 
! Отговори
ГЕШЕВ Е ВИНОВЕН преди 1 година
ПАРИ В БЪЛГАРИЯ ИМА .... ИЗНАСЯТ ГИ С ЧУВАЛИ.....НАЛИ БЕ ГЕШЕВ