Нидерландия ни спря за Шенген заради правата на човека и борбата с корупцията

Трябвало да се приемат закони в тази посока и да се прилагат
Обновена: 9 дек 2022 09:27 | 9 дек 2022 09:15, Камелия Цветанова
262
Нидерландия ни спря за Шенген заради правата на човека и борбата с корупцията
Снимка: БГНЕС

България трябва да приеме още закони и да започне да ги прилага, каза пред БНТ държавният секретар по правосъдие и сигурност на Нидерландия Ерик ван дер Бюрх, който участва в срещата на вътрешните министри в Брюксел и гласува против приемането на страната ни в Шенген.

Още по темата

Според него проблемите на България са свързани с правата на човека и борбата с корупцията.

“Искаме да видим, че България наистина предприема стъпки в тази посока, трябва да бъдат изготвени и приети закони, а после и да започнат и да се прилагат и следващата година ще говорим отново. Законите първо трябва да бъдат приети от парламента в България, но после трябва да бъдат и приложени, защото приемането на един закон не е същото като прилагането му. След това трябва да има доклад на ЕК и ако България отговаря на изискванията, пътят към Шенген й ще бъде открит”, каза Ван дер Бюрх.

Той изрази учудване от подкрепата на Еврокомисията за България. “Учудвам се на позицията на Еврокомисията, която винаги казва, че ние сме общност от ценности и норми. Точно ЕК трябва да постави високо в приоритетите си правата на човека и противопоставянето на корупцията”, коментира той. Според него от 2011 г. Нидерландия е последователна в исканията си за това на какви условия трябва да отговаря една страна, за да стане част от Шенген.

Ван дер Бюрх коментира, че в залата е имало разочарование заради решението на Нидерландия и Австрия против разширяването на Шенген с България и Румъния, но според него двете страни имат право на собствена позиция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: НидерландияШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
4
 
6
 
! Отговори
ГЕШЕВ Е ВИНОВЕН преди 1 година
борбата с корупцията
121
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това решение на Нидерландия и Австрия създаде неусетно едно леко враждебно отношение на българите към тези две държави, че и към целия ЕС. Ако продължават да ни изолират ще ни прилапа отново Русия в орбитата си.
120
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами хората не искат да им идват някакви със звуците на чалгътъ, с артистичното майсторство на Азис и с миризмите на шкембе-чорбъ и сървули.
119
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До сега всеки път когато ЕС ни отказва нещо се оправдават с "корупция, правата на човека" и други мъгляви понятия без да уточняват. Да дойдат и да кажат кое конкретно ги притеснява? Ако имат някакви доказателства за корупция да ги представят на прокуратурата, ей така да викаш "имате корупция" е смешно. Според Интерпол почти всичкия кокаин в ЕС влиза през Антверпен - Белгия, но там корупцията не е проблем? Имигрантите 75% влизат през Гърция и Италия, в Германия свободата на словото е забранена!
118
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварски роби
117
1
 
8
 
! Отговори
:-) преди 1 година
АВСТРИЯ ДА СЕ ИЗТЕГЛИ ОТ СЛАВЯНСКИТЕ И ИТАЛИАНСКИТЕ ЗЕМИ, КАТО ЗА ПРАВАТА НА МАЛЦИНСТВАТА И СЛОВЕНИЯ ДА СТАНЕ ДВОЙНА.
116
0
 
18
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
Абе ако Германия имаха такава позиция, щях да я приема! Ама държавата която е най-голямия вносител и разпространител на кокаин в Европа да ми говори за борба с корупция и прочие .... хайде моля вЕ!!!
115
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАША ТЕЛЕВИЗИЯ КАТО ИНТЕРВЮИРА ХОЛАНДЦИТЕ ТЕ СЕ ПРИСМИВАХА НА рЮТЕ И КАЗВАХА ЧЕ НЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ НА СТРАНАТА СИ, СЪЗДАВА НОВИ И СЕ ЗАНИМАВА С БЪЛГАРИЯ ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО ОТ РЕАЛНИТЕ ПРОБЛЕМИ...
114
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕКА СЕГА СЛЕД ИМЕТО НА СТРАНАТА ДА ЗАБРАНЯТ И ХОЛАНДСКИЯ ЕЗИК... ДА ПОЧНАТ ДА ИЗУЧАВАТ МАКЕДОНСКИ ЗА ДА СА МОДЕРНИ И ФЕШЪН...
113
0
 
10
 
! Отговори
Ко преди 1 година
Не искам холански закони у нас. Не ми трябва и шенжен.
112
0
 
3
 
! Отговори
МИГРАЦИЯ И СЛОБОДИЯ преди 1 година
ПУЩИ СВИНЬУ ПОД ОДЪР, ОНА СЕ УКАЧИЛА НА ОДЪР.ТРЪНСКА НАРОДНА ПОСЛОВИЦА - ПУСНИ *** ПОД ЛЕГЛОТО И ТЯ СКАЧА НА ЛЕГЛОТО...
111
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изпълнили сме всичко. Останалото е дискриминация. Искат да ни извият ръцете за нещо, което няма нищо общо със Шенген.
110
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тия с техните права... Откачени. Като и в Дания, щото всичко да било мирно и да били доволни гражданите, да вземем да позволим секса с животни, ако те разбира се нямат против. :(. Баси работата
109
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗНАЧИ В ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА ПРИЕМАНЕ В шЕНГЕН няма НИТО ЕДНО ИЗИСКВАНЕ КОЕТО БЪЛГАРИЯ ДА НЕ Е ИЗПЪЛНИЛА НА СТО ПРОЦЕНТА И ДА НЕ СПАЗВА. ХОЛАНДИЯ И АВСТРИЯ СЕ ПОДИГРАВАТ С БЪЛГАРИЯ И УПРАЖНЯВАТ ПРОИЗВОЛ. ПОДИГРАВАТ СЕ И С ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ И С ЕВРОПАРЛАМЕНТА И СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ УГНЕТЕНИ ГРАЖДАНИ.
108
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧЕ В ХОЛАНДИЯ ЛИ ИМА ПРАВА НА ЧОВЕКА - ТАМ ИМА НЕРАВНОПРАВНОСТ И ПРИОРИТЕТ НА МАЛЦИНСТВАТА, ДОКАТО СТАНАТ МНОЗИНСТВА А ПОСЛЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА ИМАТ ПРАВО ДОКАТО НАКРАЯ КОРЕННОТО МАЛЦИНСТВО ИЗЧЕЗНЕ...
107
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХОЛАНДЦИТЕ, ВДИГАЛИ РЕВОЛЮЦИЯ, ВОДИЛИ ВОЙНИ С АНГЛИЯ, ФРАНЦИЯ, ГЕРМАНИЯ И ИСПАНИЯ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ И ХОЛАНДСКА ДЪРЖАВА, СЕГА ОСТАНАХА БЕЗ ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!!! БЕЗ ЕДИН ПАТРОН ДА ГРЪМНЕ. ТОВА ГОТВЯТ СЛЕД НЯКОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ И НА НАС РАЗБИРАТЕ ЛИ ИЛИ НЕ ГО РАЗБИРАТЕ?!?!?!НА НИКОЙ БЪЛГАРИН НЕ ПУКА ДАЛИ СМЕ В ШЕНГЕН ИЛИ НЕ СМЕ.... ИСКАМЕ ДА СИ ПАЗИМ РОДИНАТА
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България незнаят какво е това "правата на човека". Хвърлят в затворите в нарушение на закона. След това променят търсещи документи само за да замажат престъпленията си. Пример, Окръжната прокуратура и съд във Видин.
105
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В БГ няма права на човека има права на мутрата и престъпника с парите, а корупцията е в абсолютно всяко ниво на обществената администрация и държавния апарат. България трябва да бъде като Предградие 13 - оградена с бодлива тел и танкове и да не се пускат хора нито да влизат нито да излизат.
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗНАЧИ ХОЛАНДЧЕТО И АВСТРИЙЧЕТО ИМАТ ПРАВО НА СОБСТВЕНА ПОЗИЦИЯ А БЪЛГАРИТЕ НЯМАМЕ ПРАВО НА СОБСТВЕНО ПОЗИЦИЯ А ДА НИ НАЛАГАТ СВОЕТО ДИСКРИМИНАЦИОННО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО. ЗАЩО КОРЕНЯЦИТЕ ХОЛАНДЦИ СЕ ЧУВСТВАТ ДИСКРИМИНИРАНИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАТО ИМ СМЕНИХА ОСНОВАНОТО НА НАРОДНАСТ ИМЕ ХОЛАНДИЯ С НИСКА ЗЕМЯ... НИЕ КАКЪВ ЗАКОН ДА ПРИЕМЕМ ДА СЕ КАЗВАМЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ТРАКИЙСКА НИЗИНА, РИЛА, ВИТОША, ДУНАВСКА РАВНИНА И ДА ИЗБРОИМ ДВАЙСЕТТЕ ПЛАНИНИ ЛИ ЗА ИМЕ НА ДЪРЖАВА - НЕ ГИ Е СРАМ!!!!!!!!!!!!!!
103
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никъде в документите на ЕС не пише, че е ЕКСКЛУЗИВЕН съюз. Нека се кандидатираме за членство И в БРИКС. Може там по-бързо да получим пълноправност.