Нобелисти: Путин и Лукашенко - на трибунал

Това искат от "Център за граждански свободи"
9 дек 2022 23:20, Йоана Цонева
158
Нобелисти: Путин и Лукашенко - на трибунал
Снимка: БГНЕС

Представителка на една от организациите, получили тази година Нобеловата награда за мир, заяви, че според нея руският президент Владимир Путин трябва да бъде изправен пред международен трибунал заради войната в Украйна, съобщи "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

Още по темата
"Трябва да създадем международен трибунал, който да подведе под отговорност Путин, Александър Лукашенко и други военнопрестъпници", каза на пресконференция в Осло Олександра Матвийчук от украинската правозащитна организация "Център за граждански свободи".

През октомври украинската организация бе удостоена с Нобеловата награда за мир, поделяйки приза с руската група за правата на човека "Мемориал" и Алес Беляцки, основател на беларуската правозащитната организация "Вясна". Беляцки се намира в затвор в Беларус и не може да пътува, за да получи наградата, която официално ще бъде връчена утре в Осло.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
3
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 1 година
не само четете, но и асимилирайте написаното колкото и трудно да ви е. Хага ще ви изчака.
25
13
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Украйна има всички права да си отреже едни 80-100 км ивица от Беларус, за да се гарантира сигурността на Киев.
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия да постигне целите си и след това да почне една след друга да мачка и западните държави, които са се оголили като обран бостан -----///------ Кои точно западни държави са се оголили? Полша ли? Или Румъния? Или прибалтите? Или Швеция и Финландия? Даже България не се е оголила - благодарение на Мун чо Радев, моралния из род, си пазим сичката морално остаряла железария.
23
5
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Защо Лукашенко да е военопрестъпник ли? :)))Уместен въпрос... Там ще е най-големия плач и скърцане със зъби, само гледайте като пуснат ВСУ да "освободи" братския беларуски народ! Александър Григоръевич ще си прокълне майчиното мляко... Само ме е яд, че на нашите лукашенковци ще им се размине.
22
6
 
4
 
! Отговори
toti преди 1 година
РУСНАЦИТЕ СА СТРАХЛИВ И *** НАРОД !!! ДА ПИТАТ РУМЪНЦИТЕ КАК СЕ НАКАЗВАТ И ПРАЩАТ НА ТРИБУНАЛ МРЪСНИЦИТЕ !!!
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха ...бе мерси начи. Вратата отворена става течение. Не разбрах защо Лукашенко требе да е военнопрестъпник между другото или Олександра е болна в глъвътъ ?
20
3
 
6
 
! Отговори
Австралиец преди 1 година
А за Байдън, Обама и Клинтън ?
19
8
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Трибунал? Да го обиждат малко като кадафито и след това да го разкъсат с четири коня.
18
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственият начин "Русия да постигне целите си" е това нещо да му видят сметката у бункера и после да се надяват, че света ще се смили и няма да ги разформирова. Всички републики, които навремето 90та година нямаха смелостта да се откъснат сега точат зъби да се разкарат от блатото Русия. и нищо няма да ги спре. Почнала ли е Русия вече да се разплита връщане няма.
17
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се обзаложим, че Путин никога няма да стигне до трибунали и т.н. това теоретично е невъзможно, защото за да го заловят първо трябва Русия да в сразена, а това означава да е загубила ядрена война от САЩ, а това теоретично не е възможно, понеже нямат толкова ядрени оръжия за да унищожат цялата територия и Русия да не може да отвърне. А от гледна точка на Русия, тя има възможност да затрие всички щати и европейски страни едновременно.
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много интересно е както се очертава Русия да постигне целите си и след това да почне една след друга да мачка и западните държави, които са се оголили като обран бостан. В момента играта е на нерви и видимо запада губи и то милиарди в пари и въоръжение. След Украйна ще е Полша и Прибалтика. Толкова ще ги заболи, че ще вият като линейки. ЕС и колективния запад бяха до тук. САЩ губи мащабната игра на световен жандарм и покровител.
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЕ направо да си го прибира Господ и да отърве човечеството от него. НА Хаги и трибунали се пращат по-обикновени престъпници.
14
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не трябва да бъде убиван в никакъв случай. Много ще му е малко наказанието. Да го сложат в клетка и да го разнасят по света. Да гледат хората какво нещо не трябва да съществува, ама на пръкнало се случайно.
13
5
 
14
 
! Отговори
МеН преди 1 година
Само след Джордж Буш младши и Тони Блеър..
12
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на трибунала да, и наказани от затворниците на путин, те да ги линчуват
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами защо забравят другаря Ким? И той трябва да е при дружките си. Крайно време е човечеството да се отърве от комунистическия мухъл.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно защо не искат трибунал за Буш и войната в Ирак под измамния предлог че имали химически оръжия? С този двоен стандарт никога няма да стане.
9
0
 
7
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
Заедно с Путин и Лукашенко на Трибунал и Джордж Дабълю Буш, Обама и Тони Блеър.
8
1
 
11
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Сащисаните кога ще бъдат съдени за войните в Близкия изток и Северна Африка? Ами Сърбия, Панама, Сомалия, Виетнам, Корея? Ами държавните преврати и цветни революции по света?
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако победят Путин и превземат Русия тогава може да му спретнат трибунал, но тъй като това никога няма да стане ще си останат с мокрите сънища. Проблема на тези не е Путин а че искат да откраднат благата на Русия и просто използват името на Путин. Преди Путин ходеше в Белия дом и се срещаше с американците но техните искания да съсипят Русия не им се получиха, от там тръгна разрива.