Няма как БСП да продължава със същото лидерство

"Катаргейт" е голям шамар за ЕС, заяви Петър Витанов
3 яну 2023 10:53, Анисия Иванова
15

"Местните избори са най-ключово важни за оцеляването на една партия. Когато притежаваш местната власт, това ти гарантира устойчивост в национален план при избори. Колоритна коалиция между БСП, ДПС и ГЕРБ би донесла много голяма електорална щета на ГЕРБ и БСП, което прави партиите много предпазливи. Няма изгледи да имаме устойчиво правителство", убеден е евродепутатът от БСП Петър Витанов.

Надеждите му са свързани с промяна в облика на БСП, за да може левицата да възстанови доверието на избирателите.

"Няма как да продължаваме със същото лидерство и да очакваме различен резултат. Основните фигури в БСП трябва да отстъпят, на този модел трябва да се сложи край. Тръгнали сме към ликвидация. Втората стъпка е промяната на политиките. Връщането на хартиената бюлетина електорално ще донесе на БСП една голяма нула. Това ще премахне и последното оправдание на лидерите на БСП за слабия резултат", смята Витанов.

По думите му "Катаргейт" оставя голямо петно върху Eвропарламента.

Нови твърдения се появиха относно разследването за корупция в ЕП. Най-вероятно мароканското външно министерство ще се окаже част от корупционния скандал.

Още по темата

"Има представители на моята институция, които вече са със свален имунитет. Този скандал може да надхвърли индивидуалните обвинения и да обхване хора, свързани с администрацията на ЕП. Сериозна мрежа, биха излезли други имена от всякакви позиции и всякакъв ранг. Голямата щета засяга европейските институции и целия ЕС. Голям шамар, това може да отнеме години", коментира той.

Според него трябва бързо и прозрачно разследване, което да осветли мащаба на корупционния скандал. Витанов е на мнение, че правилата за разходване на средствата ще бъдат затегнати, за да няма подобни случаи в бъдеще.

Евродепутатът бе категоричен пред Bulgaria ON AIR, че Шенген е излязъл извън обхвата на изискванията, които би следвало да са заложени, а България отдавна е изпълнила всички критерии.

"Външни причини - визирам ситуацията в Нидерландия, където премиерът Рюте опитва да извлича вътрешнополитически дивидент. Нямаше кой да съумее да противодейства. Аргументите им нямат връзка с изискванията за членство в Шенген. Вътрешни причини - политическата нестабилност и липсата на редовно правителство прави отказа на Нидерландия и Австрия значително по-лесен", обясни Витанов.

Според него служебното правителство, партиите и евродепутатите ни не са положили достатъчни усилия България да бъде приета в Шенген.

Витанов очаква оставащите мандати за редовен кабинет у нас да се провалят и да се стигне до предсрочни избори след два месеца. По думите му има антагонизми във всички партии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Диана преди 1 година
БСП трябва да си ходи безусловно! Никакви рокади няма да променят нищо в тази корумпирана от създаването си партия - партия, довела най-голямата ни национална катастрофа след Освобождението, партия, сляпа и глуха за народа, манипулираща го и използваща го за свои лични цели...БСПарите нито мислят, нито се интересуват от доброто на народа, те се интересуват и мислят единствено и само за себе си...Нямат елементарна почтеност, лъжат те право с очите /като този тук, говорещ за партийни модели?!/
12
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
А бе когато Нинова те изтипоса за Евродепутат, без никой да те познава, беше готина? Сега, когато усетихте накъде духа вятърът, взехте бързо да се преориентирате! И как ще ни вземат Нидерландия в Шенген, като на Радев му грее червена петолъчка на челото/"Крим е руски"/, а най-отпред в листите са ви рускинята Йончева, и Иво КГБ-то?
11
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
искаите финансов одит на украин а къде са траншовете от ес и на какво основаниеса раздадени
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошто е, че европейските ценности за българина вече са символ на подлост и двоен стандарт и подобно на дженедерастията вече означават нещо много различно....
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отидоха в Европарламента и превъртяха, обработиха ги. Точно същото лидерство и трябва на БСП, да се противопоставя на глупащините и изражданияттта , коио идват от европейските центрове.
8
0
 
1
 
! Отговори
Чайка преди 1 година
Защо плачете на чужд гроб?Явно Ви харесва да гласувате за този който Ви краде???
7
0
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Пешо шнорхела е тарикат като Жамбаски 20 000 еврогейска заплата :)))
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова ръководи много добре БСП и ще я ръководи до пълната й ликвидация
5
0
 
5
 
! Отговори
nikoi преди 1 година
ne e glasuwal za tebe
4
0
 
2
 
! Отговори
taq преди 1 година
rabotodatelka li mi e ne6to wampirite ot bnt boza
3
0
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Долу Корнелия да идва Пацо шнорхела :)))
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът е членската ви маса, не лидерът. Лидер все ще си изберете, дори да останете само 10 човека. Сега може и да сте няколко десетки хиляди, но какво правите за страната, освен да създавате суматохи? Да твърдите, че сте неколкостотин хиляди е смешно, и децата не ви вярват.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът е членската ви маса, не лидерът. Лидер все ще си изберете, дори да останете само 10 човека. Сега може и да сте няколко десетки хиляди, но какво правите за страната, освен да създавате суматохи? Да твърдите, че сте неколкостотин хиляди е смешно, и децата не ви вярват.