Ставащото в Хърватия след еврото трябва да е предупреждение

Това обяви Матеуш Моравецки
11 яну 2023 12:56, Росен Стойчев
210
Ставащото в Хърватия след еврото трябва да е предупреждение
Снимка: БГНЕС/EPA

Това, което става в Хърватия след приемането на еврото е предупреждение за всички. Това обяви полският премиер Матеуш Моравецки, съобщи Данас.

Още по темата


Хърватия прие валутата в началото на тази година, от тогава граждани съобщават за покачващи се цени на основни стоки.

Моравецки обяви, че се вижда повишаването на цените на основните стоки след приемането на общата валута. За това и смята, че това трябва да бъде използвано като предупреждение за полското правителство.

Полското правителство държи да запази своята валута. Все пак икономисти и експерти твърдят, че промяната ще подкрепи икономиката.

Моравецки смята, че въвеждането на еврото ще доведе до допълнително поскъпване. Неговата страна се е ангажирала с договор да приеме общата валута.

Въпреки това няма единна позиция по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
2
 
! Отговори
Дамян преди 1 година
Руската пропаганда е *** пропаганда.Страни въвели еврото средна инфлация 10%,страни в ЕС със собствена валута 20%+ инфлация,страни извън ЕС 40+% инфлация.Явно за *** е по-добре да получаваш 500$ или евро и да имаш инфлация над 20% отколкото да взимаш 3000+ евро и да има инфлация от 10%.
153
1
 
7
 
! Отговори
Много ясно преди 1 година
Че кое пък да му е толкова хубаво на еврото? Само пасиви с него ще получим. До тук един реален довод за ползата му не чух.
152
8
 
4
 
! Отговори
Ивайло преди 1 година
Забелязвам от няколко месеца сериозна пропаганда в медиите затова, колко лошо е еврото. Този сайт не е по-различен...
151
7
 
41
 
! Отговори
Nnnn преди 1 година
Не знам какъв е този зор да влизаме в еврозоната. Политиците казват за да имало сигурност. Ако не могат да направят така,че да има сигурност без да сме в еврозоната е по добре да си дават оставките и никога да не се кандидатират за властта.
150
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да не се налага да излизаме от еврозоната което няма да е възможно не трябва да влизаме там. Добре сме си с лева една от най старите валути е !
149
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме от най старите страни в Европа. Имаме си лев. В ЕС и Нато сме. Какво повече. Не ни трябва еврозоната. Там ще станем напълно зависими.
148
1
 
12
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
Хляба ще бъде поне 1.5 евро.Но ние имаме кураж защото имаме 500 години трудов стаж!!!!
147
2
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Чета, слушам мнения от различни хора, може би компетентни, може би не...Бих желал да обърна внимание на следния ФАКТ:Държави като Чехия, Полша, Унгария, Швеция, Дания, Норвегия не приемат еврото и нямат намерение да го приемат!Да не би да са по- неподготвени от нас и да не би да не изпълняват критериите?Никой и дума не споменава колко ще ни е вноската "За стабилизиране на еврото"?Нашите управници щели били да настояват курсът да бъдел 1.95583!?! Какво става ако някоя от държавите в еврозонат
146
2
 
17
 
! Отговори
ШАЙКА преди 1 година
И нас като ни обяздат.с еврото дръжте се 1хляб 1евро ще станем още по голями мизерници....
145
33
 
4
 
! Отговори
Доктора до 185 преди 1 година
Какво дъно бе *** , купуват се имоти за по 150000 евро, всички ходят на почивки в чужбина , Малдивите , във Велинград две нощувки са ти 1000 лева, всичко това е така , защото повечето хора имат пари . Ти просто си един от тези , които взема минималното и всички около теб са такива , това ме значи , че държавата е бедна
144
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България цените на стоките се определят от Мафията , която владее държавата повече от 30 години ! Българите са на дъното по доходи ,но управниците им кърлежи , богатеят все повече ! Държавата загива !
143
43
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да минем на Евраци не че има някаква разлика като сме във Валутен Борд. просто повече европейски компании биха дошли тука да произвеждат защотот ще я изнасят по - лесно, но в момента се едно сме с Евро.
142
2
 
35
 
! Отговори
! преди 1 година
Ние не сме с евро, но цените и тук скачат!
141
4
 
28
 
! Отговори
Стар дедо преди 1 година
......Както всяка Нова година , ей го на появявам се и Аз....Така,че по същество...Сега...хайде на бас,че следващата година у нас ще се живее по лошо отколкото до сега!Хахаха,тъжно ми е да ви го напомня,но дядо ви знае и две и двеста...хахаха!Айде поздрави там и на политиците Ви...
140
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците говорят така, защото има задача от саш ,да се занули германията. А тоя Папазов от Възраждане ,който е толкова убедителен за лева, какви хубави снимкчици с костов , от световния икономически форум, кой прави бфб без разрешение на сорос през 90-те, сорос който обра англия, абе хора тая игра не я знаете,големите печелят и така,и така
139
8
 
49
 
! Отговори
До 163 Зозо преди 1 година
А с какво е обезпечено еврото?
138
16
 
116
 
! Отговори
България няма нужда преди 1 година
Нито от Евро нито от EC.Нашата валута си е Лева и той трябва да остане.
137
12
 
105
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял ЕС с евровалута стачкува заради бързо покачващите се цени, хората масово обедняват, спестяванията им се стопяват, държавите им с огромни заеми! Хърватия се прецака! Кой знае колко още ще се вдигнат цените заради споделените тежести! Румъния се осъзна, след 2030. Полша и тя е против! Унгария и тя и др! Е само ние като като удавник за сламка евро, та евро, ама сламката ще потъне заедно със удавника!
136
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам си старите пари с Българаката, която жъне на нивата
135
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно е обаче, че много държави са обсъждали предимствата и недостатъците на приемането на еврото като тяхна национална валута. Някои икономисти твърдят, че общата валута може да насърчи търговията и икономическия растеж, докато други предупреждават, че тя може да ограничи способността на страната да реагира на икономически шокове и може да доведе до повишаване на цените. Важно е да се отбележи, че решението за приемане на еврото в крайна сметка зависи от всяка отделна страна и зависи от нейната