В Нидерландия като в Швеция - разкъсаха Корана

Турция осъжда "по възможно най-категоричния начин подлата атака на антиислямско лице"
Обновена: 24 яну 2023 23:38 | 24 яну 2023 23:30, Йоана Цонева
210
В Нидерландия като в Швеция - разкъсаха Корана
Снимка: БГНЕС

Турция привика нидерландския посланик, за да изрази дълбокото си недоволство от антиислямски протест в Хага, насочен срещу Корана, съобщава "Франс прес".

Турското външно министерство заяви, че осъжда "по възможно най-категоричния начин подлата атака на антиислямско лице" в нидерландския град в неделя.

Обществената телевизия на Нидерландия NOS съобщи, че Едуин Вагенсвелд, който ръководи нидерландския клон на германската антиислямска група "Пегида", е откъснал страници от свещената книга на мюсюлманите по време на едноличен протест.

На снимки в социалните медии се вижда и как той тъпче разкъсаните страници на Корана.

Още по темата
Привикването на нидерландския посланик дойде дни, след като подобен протест пред турското посолство в Стокхолм заплаши да провали амбициите на Швеция за присъединяване към НАТО.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Швеция вече не може да очаква подкрепа за кандидатурата си за членство в НАТО след решението си да позволи на протестиращ срещу исляма да изгори Корана.

Предупреждението на Ердоган накара Финландия, която кандидатства за присъединяване към Алианса заедно със своята скандинавска съседка, да заяви за първи път днес, че може да обмисли присъединяване към военния съюз без Швеция.

Протестите срещу исляма предизвикаха гняв в Турция - официално светска, но предимно мюсюлманска страна, изправена пред решаващи избори през май.

Ердоган се възползва от протестите, за да активизира ядрото си от националистически избиратели в предизборната си кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
7
 
8
 
! Отговори
Кокi преди 1 година
До турчин.Ако християнския свят бе на акъла на мюсюлманския от вашия мюсюлмански свят нямаше да има и помен с неговата военна и технологична мощ.Вие разчитате на благородството на християните,но нещата знаеш ли как бързо могат да се обърнат бе фес непоръбен
111
3
 
7
 
! Отговори
Имам Мехди идва преди 1 година
Скоро и при вас ще дойдат атентаторите тогава ще съжалявате жестоко. Забравихте много бързо последствията от карикатурите във Франция
110
5
 
20
 
! Отговори
Nnnn преди 1 година
Забравиха какво стана във Франция след карикатурите на Мохамед. Да чакаме ислямски атаки в Холандия и Швеция. В Холандия не са малко мюсюлманите.
109
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българина - Явно не знаеш абсолютно нищо за историята. Жените, които са забременявали следствие на изнасилване сами са предизвиквали спонтанен аборт. Било е срамно да отглеждаш дете заченато по такъв начин. Именно затова според направените през последните години ДНК-изследвания на народите българи и турци се оказва, че не сме толкова близки. Има турци с български гени, откъдето идва малкото ни близост според ДНК с тях, заради това, че е имало еничари и разни хора приели исляма... :)
108
25
 
3
 
! Отговори
Глас в пустиня преди 1 година
До коментиралият невежа с ник - "Българинапреди 12 минути 0 1Преди много много години Турците като чукали българките използвали презервативи всичко вътре няма да го вади я и отпред и отзад ги пълнили със човечета и накрая како ще се окаже че и какъв българин си ти" Не са ти известни правилата на наследяване на гени, цялата информация за вида е записана в митохондриалната ДНК на жената, роди ли бебе от какъвто и да е родител, той само осигурява паралено присъствие, но не и смесване на гени! :)
107
39
 
2
 
! Отговори
Българина преди 1 година
Преди много много години Турците като чукали българките използвали презервативи всичко вътре няма да го вади я и отпред и отзад ги пълнили със човечета и накрая како ще се окаже че и какъв българин си ти
106
4
 
29
 
! Отговори
Много си прост! преди 1 година
До Турчин...И като няма християни,после няма да има и будисти,ариани,хиндуисти,евреи и т.н ли?И ще започнете да се самоизяждате ли?Само много заблуден,нискоинтелигентен и глупав индивид може да вярва на подобни глупости
105
14
 
1
 
! Отговори
Кирчо преди 1 година
В Стамбул стоях като на..кан. Не смеех да кажа нищо на падишаха. Тия пък ме снимали. Като се прибрах и придобих смелост. Та с Насти, Радо, Венко си говорихме няма ли да е по-яко ако станете рез.аци всичките. Нали обещахме, ще ви променим коренно. Така и бат Ердо другия път ще е по-щастлив и по-нежен с мен.
104
4
 
18
 
! Отговори
Мефистофел преди 1 година
Му - ха - ха ! Голям рев за китапите на поклонниците на рогатия лунен демон.!.
103
43
 
8
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
Не, но дпс и герб ще и6ат вас и ще бъдете нашата рая отново! През 2040та ДПС ще бъде първа политическа сила! ГЕРБ ще проведе референдум за присъединяване към Турция! ГЕРБ ПОБЕДА!
102
46
 
6
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
До 158 в Корана пише там гдето не можете да наложите исляма със слово ще го наложите с меч! Така и ще направим! Слава на Корана!
101
33
 
8
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
До 160 данс са турци и ме пазят! Те служат на моя падишах Ердоган! Алах акбар! ГЕРБ ПОБЕДА!
100
9
 
32
 
! Отговори
Айде сега ДАНС преди 1 година
До Турчин...Да издири IP адреса ти и да те закопчаят за това "Аллах Акбар",за което в много държави ще търкаш наровете за дълги години напред!
99
2
 
30
 
! Отговори
Ти не си чел Коран преди 1 година
До Турчин....Там няма нищо за убийства,за насилие над християни и тем подобни глупости.Истинската религия никога не призовава към насилие,независимо по каква причина.Прочети Свещената книга,а после се изстъпвай на мегдана!
98
2
 
27
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Мен повече ме засягя бездействието на прокуратурата срещу психично неуравновесените евроатлантици и по-специално Соломан Паси с неговите изказвания срещу Православието (майната му) и символите на България (да скопим лъвчето).
97
16
 
31
 
! Отговори
Много преди 1 година
Ясно че критикуващите не знаят нищо за Исляма. Ако знаеха и те щяха да късат Корана който е писаниците на един луд, педофил и убиец Мохамед. Не бъркайте добрината на много мюсюлмани защото са възпитани добре с истината за Исляма. Той е отрова и истинските му последователи са терористи, изнасилвачи и убийци какъво е бил и Мохамед.
96
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 167:В случая те не се гаврят.Просто са намерили начин как да не ги въвличат във война.Защо преди не горяха Корана?
95
42
 
1
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
До 167 за вас християните милост няма да има! Алах акбар!
94
3
 
35
 
! Отговори
Баба преди 1 година
Не е редно да се гаврим с религията. Ние сме се съхранили 500г като народ благодарение на вярата си. Само човек без ценности ще разпалва религиозни безредици. Уважаваме, за да бъдете уважавани.
93
20
 
3
 
! Отговори
Гербер преди 1 година
Българите ще приемат исляма ГЕРБ ПОБЕЖДАВА!