Официално: Германия ще изпрати танкове на Украйна

Страната ще предостави логистика и боеприпаси
25 яну 2023 13:16, Нели Христова
486
Официално: Германия ще изпрати танкове на Украйна
Снимка: БГНЕС

Германското правителство току-що потвърди, че решението за изпращане на 14 танка Leopard в Украйна е обявено от канцлера Шолц на заседание на кабинета тази сутрин.

Германия също ще одобри износа на Leopard от трети страни.

Коментирайки решението Германия да изпрати танкове в Украйна, германският канцлер Олаф Шолц заяви: "То следва нашата добре позната линия на подкрепа на Украйна според нашите възможности."

"Ние действаме по тясно координиран начин в международен план", коментира той.

Шолц добави, че целта е бързо да се създадат два батальона с танкове Leopard 2 за Украйна, като добави, че Германия като първа стъпка ще предостави 14 танка Leopard 2 от военни запаси.

Обучението на украинските войски в Германия ще започне скоро и Германия също ще осигури логистика и боеприпаси, добави той.

Германия ще издаде съответните разрешителни за трансфер на страни партньори, които искат бързо да доставят танкове Leopard 2 от своите складове в Украйна, се казва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


486
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
16
 
3
 
! Отговори
Май ще трябва преди 1 година
да напуснем тази територия преди да са ударили кепенците. Отписали са ни.
293
18
 
10
 
! Отговори
Ега ти преди 1 година
танкове на украинците след три месеца, самолети на българите след 5 години ... май стратегията на НАТО за българите и украинците е една и съща - ще ни правят на сандвич, докато мечката ни ръфа. Ужас. Но така е като имаш продажни политици.
292
11
 
16
 
! Отговори
Mr. Bean преди 1 година
Чеченски оркестър набира музиканти.Старите напуснали и нямало кой да :))) свири. Плащат по 3000 долара. Месторабота-Бахмут. Украйна. Разчитат на кандидидати. Който желае да се обърне за инфо към руското посолство:)))Билетчика бил еднопосочен. Поема и и пътните разходи.
291
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче ще ги пратят след три месеца, ха-ха-ха!
290
14
 
9
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
Има ли у някого съмнение,че американците пречупиха Щолц!?той видимо се е опитвал да заеме по-безопасна позиция и да не вкарва Германия в беля,но в неговото правителство има м-ри,които просто са се отказали да защитават германските интереси!?Впрочем това набюдаваме и в други държави от ЕС,а някои видни политици и бивши и сегашни призовават за унишожение на Русия!?Считам това за лудост и безумие които нямат никакво оправдание!Може би искат Т-90 да украсява някои паметници в столиците вместо Т-34
289
15
 
6
 
! Отговори
Уф преди 1 година
дано след тая война в Европа дето се задава да не ни оставят нашите приятелчета пак при руснаците като миналия път, че като гледам как не ни пускат в шенген - май не сме им важни.
288
5
 
15
 
! Отговори
Ти за зеле то преди 1 година
Не мисли. На него както виждаш има кой да му дава и сега и за напред. Небето до дни няма вече да е руско:))) ну заец. Виж по добре се погрижи за твоите хора. Събери малко мокри кърпи и памперси и им изпрати, че ще им трябват.Някоя кремаклийка също може.За себе си също се погрижи. Помни-хапчетата редовно. Памперси и кърпи като има, ние ще се погрижи за биберон и за пуканки те тавариш. Нали знаеш-поляците са виновни:)))
287
9
 
10
 
! Отговори
Йода преди 1 година
Ще има хрущене на руски кокали в леопардови челюсти.
286
0
 
13
 
! Отговори
Шолц преди 1 година
Не било 14, а 140...
285
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуснаха леопардите от клетките да изядат руснаците.
284
24
 
9
 
! Отговори
Стига става смешни! преди 1 година
И 3000 танка да получат укропитеците - няма със какво да ги опазят. Небето е на руснаците!
283
19
 
8
 
! Отговори
Подводници КОГА? преди 1 година
Утре зелето го чакам да хленчи за подводница, а след месец - за самолетоносач! Само си го представям: -" Аа,, ако имаш самолетоносачи - дай няколко! "
282
17
 
21
 
! Отговори
ХИЧО преди 1 година
300 танка печелят войната,според военни експерти.Ще видим...Руските варвари още много ще патят.Западът е богат и обединен в помоща си за Украйна...
281
1
 
13
 
! Отговори
:))) преди 1 година
Ген В. Залужни получи премия от 1 000 000 $-дари я на украинската армия.
280
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2046 година, а в Берлин пак руски танкове, Европа се поделя наново, един чеизбургер в МакДоналдс в САЩ е 1 рубла... Великобритания под водата от покачване на морето с 20метра резултат от атомните ракети и земетресението което промени земята, денонощието е вече 36 часа, поне имаме достатъчно време да се наспиш и после на плажа понеже морето в България е навсякъде... Но важното е че Германия падна отново и този път завинаги..
279
4
 
11
 
! Отговори
До 305 драги преди 1 година
Каква е ползата от фай дата, като няма килипир у далаверата:)))??? Как думаеш тавариш:)?
278
14
 
2
 
! Отговори
Ъхъ преди 1 година
До нормално и очаквано 288"Само така! Кому ку... търсят руските агресори на територията на независима държава !!!"Правилно, веднага мръсните агресори да върнат на Турция откраднатите през 1878г. от Османската империя територии, в границите на съвременната българска държава. Аман от агресори в независими държави.
277
15
 
11
 
! Отговори
мили преди 1 година
То беше ясно от самото начало, че ще дадете каквото и колкото Ви кажат само където се правите на интересни. Но файда никаква, всичко ще стане на скрап.
276
1
 
11
 
! Отговори
Ozzy=bobi:))) преди 1 година
Апчаата. И двамата:)))
275
17
 
5
 
! Отговори
OZZY преди 1 година
По-интересно е какви останки ще изкарват от Леопардите,че полските им екипажи подадоха масово оставки като разбраха накъде ги пращат!