Фон дер Лайен: Да се насочат средства от ЕС за укрепване на границите

Българо-турската граница трябва да бъде приоритет
27 яну 2023 10:33, Елка Василева
67
Фон дер Лайен: Да се насочат средства от ЕС за укрепване на границите
Снимка: архив, БГНЕС

Необходимо е подобряване на външните граници на ЕС за овладяване на потока от незаконни мигранти, отбелязва председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в писмо до европейските държавни и правителствени ръководители в навечерието на насроченото за февруари извънредно заседание на Европейския съвет, предаде кореспондентът на БТА Николай Желязков.

Още по темата
Трябва да бъдат насочени средства от ЕС за укрепване на състоянието на границите; българо-турската граница трябва да бъде приоритет, в който да се включат държавите от ЕС, които желаят, допълва тя в писмото си от осем страници.

Изброени са общо 15 мерки, които да доведат до по-поносимо положение с притока от мигранти. Сред тези мерки са повишаване на усилията за връщане на незаконно пристигналите в ЕС, регистрирането на всеки един от тях, разселването им на доброволна основа, преговори със страните, откъдето те са пристигнали.

Председателят на ЕК предлага държавите от ЕС взаимно да признават решенията за връщане на мигрантите, които нямат основание да останат в Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
11
 
! Отговори
пена преди 1 година
Сега се сетиха ***....
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами да задели урсулката от нагушените от нея пачки за ваксините ... не една две...три огради ще направят
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакайте бе, вчера един от еврокомисарите каза, че ЕС няма да дава пари за ограда между Турция и България. Днес председателят на ЕК иска да отпуска пари за тая граница и даже била приоритет. Аз лично се обърквам от тия приказки. Има ли някой, който да го разбира тоя ЕС вече?
27
6
 
1
 
! Отговори
до 25 преди 1 година
имаш Чалга Фон, инак терористичната организация де споменаваш я сложи на власт Москва и днес тва е резултата от геноцида им над българите, основно прос таците оставиха свободно да се размоножават и да влизат с 3 в университетите, щот по заслуги разбираш ли. Та така за маллко да докарат море до София
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някога охраната беше дискретна- граничари с калашници... сега по няколко метра огради, бодлива тел... Защо ЕС иска Берлински стени? Ефектът на голямата ограда ли търси или харесва? Какво му беше на дискретното пазане?!
25
2
 
9
 
! Отговори
2-3 дни преди 1 година
я нямаше тая скумрия вмирисана! Бива ли в петък да правите така???
24
1
 
7
 
! Отговори
Шопа преди 1 година
Нека отпускат средства балъците , нашите политици само това чакат , още някой и друг милион да гепнат от еврофондовете . Пък после нека търсят ограда....
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закривай
22
1
 
11
 
! Отговори
Вчера не дават преди 1 година
днеска -дават
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все викат Българо-Турската граница, а някой ходил ли е до Турско-Гръцката да види какво е ? Половината е нахвърляна едни ролки бодлива тел на земята дето ги вее вятъра. Ако минат в Гърция и БГ е в Шенген после си пердашат директно в ЕС, ама понеже Гърция вече е в Шенген никой тях не ги гледа. А от там влизат по 200 000, през Италия по 400 000 годишно. Но 12 000 през България е ГОЛЯМ ЗОР!
20
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия неадекватници от Брюксел сами засилват русофилството и а нти европейските настроения в Бъглария!
19
2
 
15
 
! Отговори
Призив преди 1 година
До всички дупчени с ковид препаратите: Потърсете отговорност от палачите си, докато можете. Проверете какво се случва по света с такива като вас. Така както нищо ви няма, изведнъж ще се преселите в другия свят, а тези които ви го причиниха ще си живеят живота.
18
0
 
25
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Хаха ама чЕкай малко брв тетке, нали вашите медии ореваха света когато 40 50 мигранта скочиха на двама граничари и единия буквално одраска ръката на единия талибан с куршум?!?! А за прегазените полицаи в Бургас и застреляния граничар от "турски овчари" си мълчите като пукали.... Аз ако съм ги пускам да минават свободно,те и без това не искат в БГ, пък вие се оправяйте с тях-ВИЕ ГИ ПОКАНИХТЕ!!!!
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Меркел ше се върти в мъзгата си, като чуе това
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е тая логика хем да пазим, ама не съвсем. Някога турската граница я пазеха 300 граничаря с автомати и кучета и пиле не прехвръкваше и най- важното на никой и през ум не му минаваше да тръгва да пресича браздата! Някога беше бразда!!! а сега 5 метра стобори и огради..., но респект няма и страх! Сега да я пазим, ама нежно... ми то по тая логика скоро ще може на полицай шамар да му удариш.
15
1
 
14
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Ела да ги пазиш ти "ЖЕНО". Ако ли не ти пращаме всичкия бълвоч при теб. Тъкмо хубаво ще ги интегрираш.
14
0
 
10
 
! Отговори
:))))))))))))))) преди 1 година
Ама как, предшественицата ти покани всичката *** от Земята, ще мълчиш сега, акушерке
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези от запада са отвратите същества без ценности и морал
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама как, предшественицати ни покани мсичката изпет от Земата, ще мълчиш сега, акушерке
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката :госпожа ваксина ,която облъчва хората да се ваксинират ,женица която не може да *** едно дете та с политика се занима .