Будапеща и Виена няма да дадат оръжие на Украйна

Неутрални Австрия и Унгария няма да участват в зоната на военни действия
30 яну 2023 17:00, Йоана Цонева
166
Будапеща и Виена няма да дадат оръжие на Украйна
Снимка: БГНЕС

След разговори с австрийския министър на отбраната Клаудия Танер, унгарският министър на отбраната Кристоф Шалай-Бобровницки потвърди отказа на двете страни да доставят оръжие на Украйна. Това се казва в съобщение, публикувано на сайта на унгарското военно ведомство, предава РБК.

"Позицията на Унгария е ясна: ние не доставяме оръжия в зоната на конфликта, защото искаме да избегнем неговата ескалация и в това отношение нашата позиция съвпада с позицията на Австрия. Неутрална Австрия също не изпраща оръжие в зоната на военни действия“, заяви унгарският министър.

Още по темата
По-рано през януари държавният секретар на унгарското външно министерство за двустранните отношения Тамаш Менцер публикува изявление относно действията на украинските власти в Закарпатие по отношение на унгарската общност. Той ги нарече неприемливи и ги осъди, предаде "Фокус".

"Антиунгарските решения и действия, разбира се, са неприемливи, ние осъждаме случилото се. Призоваваме местните власти незабавно да спрат безчинствата над унгарците. Призоваваме държавните власти на Украйна незабавно да направят всичко, за да отменят антиунгарските решения и да възстановят предишното състояние“, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демократът Хилари Клинтън обяви президента на Русия за "новия Хитлер". Републиканският сенатор Линдзи Греъм призова за убийството на президента Путин. Вместо да се придържа към Минското споразумение на президента Путин за поддържане на мира в Украйна, Вашингтон го използва, за да подмами президента Путин да създаде украинска армия, която да атакува републиките в Донбас.
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На рисунки предполагам щот у нас има сигурно 3 танка
135
4
 
5
 
! Отговори
така така преди 1 година
Правилно, не е наша война - издържаме нагли богати украинци с джипове и банкови сметни, на тях не им пука за войната а че си го търсеха с 15 год антируска пропаганда никой не споменава! Защо САЩ и ЕС се месят в чужд конфликт?
134
4
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Това е войната на Бай Джо и Хънти дън.За кефа на нарко.ман син и Зелена марионетка.Война в която се ограбва ЕС и вариант за гепене на безотчетни пари. Раздават яко пари на медии за промиване на съзнанието на хората. На управляващите също за подкрепа и натиск на хората.Пробват се за ресурсите на Русия, което е смешно да се докопат и да разполагат с тях.
133
3
 
8
 
! Отговори
toti преди 1 година
Едва ли има смисъл да продължава това безумие и да губят млади войници живота си в най хубавата възраст!!Ако на Путин и Зеленски им дават топла супа и спът в бели чаршафи...тези бездомни и тези в окопите без ток,храна,вода и ттоплина едва ли се радват че са герои когато незнаят до кога ще са живи!!!Света вече незнае какво да прави,защото лудите са полудели и Бог знае на каде ще се обърнат ракетите...жалко в 21 Век да не могат родителите да се рават спокоино и свободно на децата ,,ЗАЩОТО ЗАГИВАТ
132
16
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Това не е тяхна война. Вече има много загинали унгарци. -----///----- Това е война на всички, които не искат да станат роби на руснаците и да бъдат клани, грабени и разфасовани за части за шойгувци и кадировци. Това е война за свобода. Просията нападна целия свят, първи поред европейците. Просия е зло, което трябва да бъде изрязано и изгорено.
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друг път не цитирай хората. За твое добро ти го казвам, макар че не заслужаваш.
130
14
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Войната се затяга и всяка гадт, която пробутва руска пропаганда, трябва да бъде изтребвана.
129
9
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Това не е тяхна война. Вече има много загинали унгарци. -----///----- Това е война на всички, които не искат да станат роби на руснаците и да нъдат клани, гранени и разфасовани за части за шойгувци и кадировци. Просията нападна целия свят, първи поред са европдйците. Те са зло, което трябва да бъде изрязано и изгорено.
128
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До:Изобщо не са дорасли за да бъдат европейци---ОСТАВАТ СИ ДИВИ АЗИАТСКИ ПЛЕМЕНА ! Отговор: Дораснали да бъдат европейци? Ало!! Огледай се къде живееш.. в наше време е срамно да си европеец!!!
127
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Австроунгарците са слаби хвалипръцковци. Те са комедийният вариант на германците.
126
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отговор. Става въпрос че маджарското малцинство ако не иска да се бие не би трябвало насила да бъде изпращано на фронта. И за бългското се отнася. Това не е тяхна война. Вече има много загинали унгарци.
125
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите от Македония които са забравили българския си произход българския си корен и българския език са предатели , украинци и родоотстъпници. Съжалявам да го кажа.
124
10
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Унгария защитава унгарците по света. България нехае за българите по света. Нормално е българите в Македония да се отказват от българското си минало. Всеки нормален човек би постъпил така.
123
7
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
И за какви безчинства срещу унгарското население в Украйна става въпрос? Защо не напишете???"Журналистика е да имаш смелостта да публикуваш това което другите не смеят, другото е връзки с общественотта"
122
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"като взеха част от територията на тогавашно РФСР" - РФСР няма нищо общо с Украйна. Ама и вие сте едни русофили, дори и историята на СССР не познавате.
121
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази украйна е създадена от ленин и сталин, като взеха част от територията на тогавашно РФСР, това е истината която не харесва на укрите държава без корени и история не е държава..
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не валидно за всички
119
16
 
4
 
! Отговори
Както казва: преди 1 година
МИТХАТ ПАША--Българите и унгарците си приличат защото --винаги нещо им е "ексик" или "артък"---- но никога "тамам".....ЗА ТИЯ , НИКОГА НЯМА УГОДИЯ И ЗАТОВА В ЖИВОТА НИКОГА НЕ ИМ ВЪРВИ КАТО ХОРАТА....!
118
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Австрийците са най-*** селско племе в цяла Европа, а унгарците са били винаги между Ада и Рая --на палатка..дори и при Соц-а...ха,ха,хааа