Обединеното кралство също отказа изтребители на Украйна

По-рано днес САЩ също отказа да изпрати F-16
Обновена: 31 яну 2023 16:05 | 31 яну 2023 15:41, Йоана Цонева
210
Обединеното кралство също отказа изтребители на Украйна
Снимка: БГНЕС

Великобритания не смята, че е практично да изпрати свои изтребители в Украйна, съобщава "Ройтерс".

Това заяви говорител на британския премиер Риши Сунак, след като Киев поиска такива западни самолети.

"Изтребителите на Обединеното кралство са изключително сложни и отнема месеци, за да се усвои управлението им. Като се има предвид това, ние вярваме, че не е практично да изпращаме тези самолети в Украйна", подчерта той.

Още по темата

Ще продължим да обсъждаме с нашите съюзници какъв според нас е правилният подход, допълни служителят.

След като вече убеди Запада да ѝ изпрати свои танкове, сега Украйна настоява да получи изтребители. До момента обаче тя получава отказ.

По-рано днес президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че САЩ няма да ѝ изпратят изтребители F-16.

По-рано министърът на отбраната на Германия Борис Писториус също изключи подобна възможност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
1
 
! Отговори
Български офицер преди 1 година
Ти даваш ли си сметка,че резервистите ще те напълнят с олово докато си отвориш устата.Не знам кога си станал Офицер и под кое знаме си клел.
174
0
 
6
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Едно е да хвърляш бомби по кирпичени махали в Ирак и съвсем друго по частна въоражена до зъби армия от затворници.Загубите ще са неприемливи,резултатите също.Знаят с какво си имат работа от Нато.Няма да е приемливо ако някоя подводница изплува в Темза или Хъдсън.Мани ами ако на нея има надпис със спрей Z ще се окаже частна не Руска.
173
6
 
1
 
! Отговори
Български офицер преди 1 година
За писалите по-долу Руски рубладжийски мекерета - само масови разстрели .....!!!
172
5
 
1
 
! Отговори
Български офицер преди 1 година
До АХМАТ СИЛА - "Ахматчо " , тебе първо ще обесим на първия стълб с главата надолу ....Руско мекеренце !
171
1
 
5
 
! Отговори
АХМАТ СИЛА преди 1 година
Как Америка и Англия да дадат самолети на усраина при положение че те ще започнат да падат от първия ден и после стават непродаваеми
170
0
 
4
 
! Отговори
JTDM преди 1 година
Никой няма да им даде F-16 на украинците, било то F-16C или по-стари F-16A (MLU). Зада оперира самолета в Украйна, това значи оборудване на летищата им с навигационни средства за F-16, изпращане на технически състав, осигуряване наземен ешелон с части и резервни двигатели, + обслужваща техника.. Деликатен е и въпроса с осигуряването на западни боеприпаси, вкл ракети въздух-въздух за самолета, като цяло има доста нерешими задачи около подобна идея. Отделно ПВО средствата само това и чакат..
169
1
 
4
 
! Отговори
JTDM преди 1 година
F-16 които летят в щатите в момента, най-новите от тях са 23-25 годишни блок 50. Той така и не стана масов понеже тогава имаха много все още не стари блок 40. (F-16CJ) Янките и сега в в съюзническите си бази още летят на ударния блок 40 от началото на 90те. В Националната им Гвардия, летят дори на по-стари F-16. Кой и как ще даде на Украйна този малък претенциозен и скъп за летене самолет, при положение че летищата в Украйна нямат нужните условия и СПА процедури необходими на това самолетче.
168
1
 
3
 
! Отговори
ZF преди 1 година
Къде досега F-16 се е изправил срещу адекватна и технологична ПВО, + изтребителна авиация наоколо? Да думкаш бомби по маймуни криещи се из планини, там където няма адекватна изтребителна авиация за ефективен ответ, е далеч от реалността на боя в Украйна. F-16 е използван само с Awacs-и около него, въздушни танкери КС-135 за зареждане, прикриващи ескадрили за РЕБ осигуряващи нонстоп заглушаване и забиване всички честоти в зоните на бойните действия, + изтребители F-15 на гърба му за охрана.
167
0
 
4
 
! Отговори
ZF преди 1 година
Как ще им дадат тия F-16, след като до седмица ще бъдат масово свалени до един. Това изобщо няма да придаде на сокола рекламираният имидж, на техника made in usa.Хайде да пуснат F-16 там, където само това и чакат. Тоя самолет никъде не е участвал бой срещу реална адекватна и технологична разгърната ПВО и силна ответна изтребителна авиация. Ще има свалени и ще почнат въпросите на всички които са го поръчали, щом в конфликта сега го свалят кой ще го иска да го експлоатира 30-40г напред?
166
46
 
11
 
! Отговори
Самолети ще има! преди 1 година
...и не е нужно да излитат от Украйна...ха,ха,хааааааа...както и морски дронове в Черно море ! РУСИЯ ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ В СИБИР---ТАМ ИМ Е МЯСТОТО НА ДИВАЦИТЕ...!
165
17
 
4
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 1 година
Трябва ли да обяснявам , че са давани цели машини , двигатели и чертежи за производство в дълбокия тил на СССР за собствено производство от соц-робите ?! Дори и днес Украйна произвежда части за Байрактарите на Турция , с които дъни руския тил а те са израелска технология, а и разработки от стари руски модели , като "Сокол-300"!
164
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русоробите не са чели Игор Бунич и Виктор Суворов. За тях само кремълската пропаганда е вярна.
163
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските тролляци се активираха да цъкат минуси и плюсове на поразия.
162
25
 
3
 
! Отговори
НЕЩАТА СА ЯСНИ! преди 1 година
Украйна е богата на въглища , титан , нефт и газ и жито---а, ТОВА СА ЦЕННИ СУРОВИНИ ЗА РУСКИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ И ПИЯНИЦИ , ЗА ДА МОГАТ РОБИТЕ ИМ ДА КОПАЯТ --ДОКАТО БОЛШЕВИШКАТА ФАШИСТКА ВЪРХУШКА ДА ЖИВЕЕ ЦАРСКИ НА ЗАПАД И ПЪЛНИ ГУШИТЕ СИ С ОТБРАНИ ХРАНИ, НАПИТКИ И СКЪПИ ***....ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЕ.ТОВА Е -"СЪВРЕМЕННИЯТ РОБОВЛАДЕЛЧЕСКИ КОМУНИЗЪМ"---МЕЧТА НА ВСЕКИ БОЛШЕВИК И ФАШАГА.../както по света --така и у нас../!
161
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До смех-баке.А тогава обясни,как и английските и американските танкове са с бензинови двигатели,а пък руските са с дизелови щом американци и англичани са давали двигатели на руснаците Издишаш!
160
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 164...... Стига глупости.аз съм служил на Т34Всики машини бяха с двигател в-2 - 12 цилиндура с по 4 клапана на цилиндър - руско производство.Всики Т34 са с такъв мотор и с по- модерните му версииДаже т72ни т 90 са с двигатели на базата на този моторняма т 34 с американски двигатели
159
15
 
1
 
! Отговори
СМЕХ...БАКЕ.. преди 1 година
Германия през ВСВ , влиза за 3-дни на 400-км. дълбочина в ССССР.Сталин едвам ги спира пред Москва , защото разстрелва всички , които напускат града и кара даже децата да копая окопи!Това става възможно , понеже новите руски танкове Т-34 са с дизелови двигатели доставка Англия и САЩ, и суровата зима ! Старите танкове на руснаците са бензинои и както казва обер.Витман --"...немските снаради влизат в тях , като нож в масло..." ....
158
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците са длъжни да правят каквото могат, за да си отстоят интереса. Същото важи за американците и руснаците. Само ние се мундим, даже като става дума за българи в македония,( които са българи с промити сръбски мозъци по същество, но това е друга тема и там мачът е свирен).
157
2
 
15
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
Тати кога ще ми купиш колело,ще ти купя тати ама друг път такава и вашата работа с победата ционисти натовски и *** от ЕС !!!
156
11
 
3
 
! Отговори
Те тая мега Държава. преди 1 година
Вече цяла година праща хиляди руснаци да умират за 8% от земята на Украйна , заради титана в недрата на Украйна -основа на най-здравата стомана ! Иначе са въздухари и пияници и даже самия Путин ги мрази и ги праща да умират , защото е комунист от КГБ!