Ева Кайли работи в затвора за 0,75 евро на час, а взимаше 7146 евро

Участва в чистенето на помещенията и кухненската работа
3 фев 2023 15:50, Елка Василева
74
Ева Кайли работи в затвора за 0,75 евро на час, а взимаше 7146 евро
Снимка: архив, БГНЕС

Ева Кайли, отстранена от поста на заместник-председател на Европейския парламент и задържана в началото на декември миналата година по разследването "Катаргейт", работи в затвора в Брюксел за 0,75 евро на час. Това съобщават белгийски медии, като уточняват, че отношението към Кайли е като към всеки друг затворник и сега тя участва в почистването на помещенията и в кухненската работа.

Още по темата
Отбелязва се, че преди да изгуби статута си, Кайли е работила за 7146 евро месечна заплата след облагане с данъци и е имала на разположение още 4778 евро на месец за пътни разходи.

Отчита се, че наскоро защитата на Кайли съобщи за лоши условия на задържане и дори, че Кайли е била поставена в даден момент в изолатор заради възражения, че не е допусната да вземе душ.

Кайли бе настанена в най-новия затвор в Белгия и един от най-съвременните в Европа и по света, в околностите на Брюксел. Прокуратурата и съдът отказаха искането ѝ да бъде освободена с гривна за проследяване.

Кайли е обвинена, че е участвала в организирана престъпна група, извършвала политически услуги на Мароко и Катар срещу заплащане. В дома ѝ, който тя споделяше с партньора си Франческо Джорджи, както и в куфар, пренасян от баща ѝ, бяха открити стотици хиляди евро в брой. Общо по случая следователите се натъкнаха на банкноти на стойност над 1,5 милиона евро.

Засега в затвора остават Кайли, Джорджи и бившият евродепутат Антонио Панцери. Наскоро Панцери, обвинен за ръководител на престъпната група, стана свидетел на прокуратурата. По същото разследване Европейският парламент вчера свали имунитетите на евродепутатите Марк Тарабела и Андреа Коцолино, както поискаха белгийските власти.
(кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Ами тези от ДБ с онзи водача им който не се бръсне,че не му стигало парите от депутатската заплата +от тази американска пиримади+от НПО на САЩ...СЕГА Е РЕШИЛ ДА ЗАТВАРЯ И предаването политНЕкоректно..подлага се на американците отвсякъде..
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз учих 17 години да работя като висшист и го правя безплатно
4
0
 
6
 
! Отговори
Нема страшно преди 1 година
Ду*е знае и две и двеста :)
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малка заплата за заместник-председател т.е. човек за всичко / черната работа на баш шефа... Възможно е да се е изхитрила. Станала е неудобна и е опрала пешкира.
2
8
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
0.75 евро на час е ставката за роби в конго. Вероятно белгийците са я заплашили, че ще и отрежат ръцете и краката на нея и децата и... както дядовците им са правели преди 120 години.
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
боко, четеш ли?