Орбан зове ЕС да издигне огради по външните граници на ЕС

Те защитавали цяла Европа
59
Орбан зове ЕС да издигне огради по външните граници на ЕС
Снимка: БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан отправи днес призив към Европейския съюз да финансира издигането на огради по външната граница на блока, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това съживява тази отдавна смятана за неприемлива идея в навечерието на срещата на върха на лидерите от ЕС, на която ще се обсъжда ограничаването на незаконната миграция.

Между страните в ЕС има сериозни разногласия относно поделянето на разходите по грижите за бежанците на тяхна територия. От години блокът фокусира своето внимание върху укрепване на външните си граници, за да не позволи на бежанци да пристигат по неофициални - и често опасни - маршрути.

Държави като Полша, Унгария и Словения издигнаха погранични огради, за да държат далече бежанци и мигранти, въпреки че Европейската комисия, която отговаря за общия бюджет на блока, досега отказва да плаща за такива огради с твърденията, че това ще противоречи на либералните демократични ценности и човешките права.

В навечерието на срещата на върха на ЕС за ограничаването на незаконната миграция с колегите си от Полша, Белгия, Финландия, Малта и България, Орбан отправи призив към блока да финансира такива проекти.

Унгарският премиер каза, че "оградите защитават цяла Европа", посочи неговият говорител, цитиран от унгарската телеграфна агенция МТИ.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по-рано отказа финансирането на "огради от бодлива тел или стени", въпреки че Брюксел предлага отпускането на средства за материална гранична инфраструктура като оборудване за наблюдение, отбелязва Ройтерс. /Светослав Танчев, БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: оградаорбан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Климбо преди 1 година
До 40: Глуп***ко ***,не се гаври с порива на унгарците за свобода....кел***ш ***...
46
0
 
0
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Гейропа е в залеза си!!!
45
0
 
13
 
! Отговори
мак преди 1 година
До Тръмп 2. Орбан не ги е канил.
44
5
 
9
 
! Отговори
Тръмп 2 преди 1 година
огради бълнува. Ако искаш да знаеш как се пази граница питай комунистите, питай столетницата , питай КГБ/ФСБ. Хем ги канят в Европа, хем ограда да ги спират? Шизофрения майка. Ако ги каните - приемайте си ги, ако не няма нужда от глупави огради де струва един кош пари, па пази само свинете да не минават. Ефективно може да се пази и без ограда , питайте който знае как става, още са живи
43
0
 
18
 
! Отговори
мак преди 1 година
Който е против огради и пускане на всякакви от цял свят не е добре с главата и е лицемер. Против са такива, които не ходят по улиците нито ползват метро, имат си охрана и въобще - живеят в друг свят. Освен това, в собствената си къща няма да пуснат всеки срещнат, нали. А иначе се правят на милозливи и толерантни, но на чужд гръб.
42
1
 
25
 
! Отговори
Лесное, но преди 1 година
Няма нужда от нова ограда. Имаме нужда от министър с т.о.п.к.и. Обявява се в Турция, Гърция, Афганистан, Пакистан, Египет и Мароко, че който влезе извън контролен пункт ще бъде гръмнат и готово. Един-двама като дадат фира и всичко ще приключи.
41
19
 
6
 
! Отговори
Лейтенант от запаса преди 1 година
Орбане, и на границата с Русия ли?
40
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Късно е либе за китка. И нито един да не влезне повече от утре - коефициента им на репродуктивност е над 3, докато на белия европеец е под 1. Просто ще удължат изчезването си, като нас.
39
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кви огради ве, масово връщане кой от къде е, и ще намалеят всякви напливи и напори.
38
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!
37
45
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1956 г, руските танкове газиха държавата ти , и пак ще я газяят , щот си много про-Зт тОрбане!
36
15
 
10
 
! Отговори
боко преди 1 година
Хайде отпускайте средсва ,откога чакам да напълня чекмеджето !!!
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крауд фъндинг за минни полета и електрифицирани метални огради. Иначе милиони чакат и търсят случай да ни налазят.
34
20
 
10
 
! Отговори
Божееее преди 1 година
та орбан...да попитам г-н вебер на кого служи на мечтата за Справедлив и Свободен Свят...или за лични,с меркел "отгледаха" и финансират чудовища с парите на ЕС...минаващи ги с..200 като доган,агент на ДС Сава,като борисов,агент на ДС Буда...на кого служите г-н вЕбер,минават ви агенти на кгб...или сте колеги?...путин е пътник...Ницше е в Черно море...и не е започнало...искате да се минаваме с 200...с 20000 ще ви минем,Справедлив Свят или...мъртав!!!Бог да пази САЩ!!!
33
22
 
5
 
! Отговори
Божееее преди 1 година
аз плащащият позора на ЕС политическата ви призовавам да спрете да плащате на обслужващият персонал путин като орбан,ЕС политическата са зависими на 90 %,имат пари продавайки Народите си и интересите им и си въобразяват...ще се измъкнем!!!няма такава опция!!!Ницше е в Черно море...и ще има още много невиждани изненади...дръпнахте дявола за опашката!Свободен и Справедлив Свят...или го погребваме!!!
32
2
 
23
 
! Отговори
Непукиста преди 1 година
До АнонименКак да останат младете в България като тея дето ти плащат я крадат като за последно и нямат намерение да увеличават заплатите
31
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе още ли не включихте, че времето на безгранично движение на капитал, хора и стока отдавна отмина? Сверете си часовниците!
30
1
 
34
 
! Отговори
браво преди 1 година
С макетата искам висока и здрава оградата.
29
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви огради, след призива *добре дошли* в ЕС , сега след като се напълни с емигранти целия ЕС за кого са тези огради, за жителите на ЕС ли?! Орбан да се беше сетил по рано, мигрантите са в ЕС и са граждани на ЕС и имат същите права и ще се заселват и в Унгария, тя е в Шенген!
28
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Да сложат табели добре дошли в Русия и сами ще избягат неканени гости." ----- еми нормално, никой в русия не търпи разни баацили да паразитиират на социалната система, по цял ден да се излежават, да изнасииилват местното население и да се множат като хлееебарки. Докато ханс, густав и расмус ще работят за да ги издържат, огобонговците няма да спрат да се "европаизират"... Честит ви европейски халифат!