Румъния привика унгарския посланик

Очаква обяснение
7 фев 2023 16:52, Росен Стойчев
12
Румъния привика унгарския посланик
Снимка: БГНЕС/EPA

Унгарският посланик в Букурещ беше привикан във външното министерство на страната, съобщи Romania Insider.

Това стана след коментар на Жолт Немет. Той е председател на комисията по външна политика на унгарския парламент.

В своето послание той призова в Румъния да се развява знамето на подгрупа на унгарския народ.

Още по темата
Известна е като секеи и живее в румънски регион.

Румъния припомни, че в страната няма административна единица, известна като Секуйски край. За това и не се предвижда неин официален флаг.

Самият Немет обяви, че знамето ще се вее на унгарските административни сгради. Това ще е така, докато няма промяна в румънската позиция.

Правителството на Унгария не е обявявало позиция по казаното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
12
 
8
 
! Отговори
Унгария е клоака преди 1 година
Унгарските Джипси на Орбан крадат здраво във Виена, приличат на шимпанзета!
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едни луди националисти започнаха война и всички други луди взеха да им подръжават.
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работил съм в Унгария с унгарци и с румънци - хич не се обичат, сочат едни към други и сипят обвинения. Въпреки това влизат от едната държава в другата - примерно румънците от северозападната част ползват летището в Будапеща, вместо да пътуват до Букурещ. Но, да има напрежение там и ако на влиятелните държави им потрябва, като нищо и там ще избухне конфликт.
7
4
 
23
 
! Отговори
до 6 преди 1 година
Във филм на Дискавъри територията на днешна България беше представена за 186.... г, като част от Австро-Унгария. Ако отворите АRTE,( на английски, френским немски, италиански, испански и полски) където има уж исторически теми на документална основа и се вгледате в картите, ще се запитате това произведение на изобразителното изкуство ли е или карта?Точно в канала на големите ЕС за изкуство, история и култура вижте що за стока е ЕС !!!!!
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТОНашият,уважаван от мене президент (до преди 2 години) се отметна от думите си и вече приглася на Христо Иванов във деиствията си.
5
10
 
33
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Как така ще се призовава, развяване на чужд флаг в дадена държава. Това е държавна измяна и не може да бъде промотирана или призовавана. Да се учим от румънците и да изхвърлим от тук всички нелегални имигранти и техните флагове. Било то от изток, било то на "ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ". Освен това е незаконно да са бежанци тук, а ние украинския флаг развяваме.
4
9
 
34
 
! Отговори
Борката III преди 1 година
Не коментирайте маджарите и мамалигарите, защото те ще се оправят !Докато Великите сили ще направят така че главанаци като нас и македонците,да се избием в близко бъдеще, като . . .руснаци и украинци !
3
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 . Дрън, дрън празни приказки. И Австронгария е владеела част от България . А преди това е било Свещената Римска Империя. Владееше и Австроунгария и България до нос Емине.
2
9
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Само ти си естествен монголецо
1
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румънци и унгарци много се мразят. Истината е, че Унгария е ощетена много и румънците лапват унгарска територия. Затова Румъния е толкова закръглена и голяма, защото се налапа с чужди територии. Освен това и Румъния е изкуствена държава като Македония. Румъния е създадена през 19ти век и е Австрийски проект с цел отслабване на Русия и България. Подменят им езика и азбуката и създават изкуствена нация. "Романи", наследници на римската империя. Хаха.