Кьовеши праща проверка в софийския офис на европрокурорите

Настоява спешно да се попълни квотата им у нас
24 фев 2023 08:00, Анисия Иванова
28
Кьовеши праща проверка в софийския офис на европрокурорите
Снимка: БГНЕС

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши праща проверка в софийския офис на европейските делегирани прокурори. Информацията беше обявена от Европрокуратура. Защо се налага одит, обаче не е посочено.

Проверката идва няколко дни след като втори обвинител, подчинен на Кьовеши в България, подаде оставка, а третият напусна, за да работи в Еврозвеното за наказателното правосъдие.

Неофициално се говори, че в структурата на Кьовеши в България има напрежение, а късно снощи от Министерството на правосъдието съобщиха, че Крум Зарков и Кьовеши са провели видеоразговор за условията, в които работи Европейската прокуратура у нас.

Кьовеши настоява спешно да се пристъпи към номиниране на още квалифицирани кандидати за попълване на квотата на европейските делегирани прокурори в България, които трябва да са 15.

Тя е провела видеоразговор със служебния министър на правосъдието Крум Зарков, съобщават от нейната канцелария и от нашето министерство на правосъдието.

Европейският главен прокурор е призовала и спешно да бъдат назначени специализирани разследващи полицаи, които да работят по делата на Европейската прокуратура в страната ни, както и реално да бъде създадена независима административна структура към офиса на Европрокуратурата в София, което вече е залегнало в националното законодателство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
7
 
! Отговори
А УРСУЛКАТА преди 1 година
ЩО НЕ Я ПИТА ЗА ВАКСИНИТЕ - Х 10 НА ВСЕКИ ЕВРОПЕЕЦ И КЪДЕ РСБОТО МЪЖЛЕТО??????????????????????????????????????????????????????????????/
23
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На линrypkaтa не й nyka за борбата срещу корупцията, играе срещу нас заради американски геополитики и великорумънски тeнeзми...
22
10
 
15
 
! Отговори
Гаро преди 1 година
Споко , нищо няма да намерят и никой няма да задържат. Та нали една игра играят всички. Тея в еврото са по-корумпирани и от нашите.
21
1
 
14
 
! Отговори
долу ес преди 1 година
напрежението е, че Евро прокуратурата е поредния ес ***.... Евро парите идват от държавите, ес и ек само разпределят! няма евро пари няма злоупотреби с евросредства няма нужда от прокуратура! а всяко дете вече знае, че нито една държава не получава повече отколкото внася реално! ЕС Е ПЪЛНА ИЗМАМА! тази прокуратура е нон сенс
20
5
 
10
 
! Отговори
Рамбооо преди 1 година
Тази женица се мисли за много важна, но по добре е да погледне корупцията и бандитизма в нейната държава - Румъния. Стига са се оправдавали само с България. Гъркинята я хванаха с корупция за милиони евра, а само в България се оглеждат...
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избирателни неща - това ще покаже тази проверка. ЕС е мега корумпираното място, което за пред обикновените хорица е облечено в прекрасен цветен ЛГБТ целуфан :)
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много интересно кво ще покаже проверката кг ата :)))
17
4
 
19
 
! Отговори
Йосиф преди 1 година
Трябва спешно да се попълни бройката от ЕВРОПЕЙСКИ ПРОКУРОРИ В БЪЛГАРИЯ Защото иначе на престъпниците от ГЕРБ няма кой да им потърси отговорност за кражбите през тези 12 години УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ !!!
16
2
 
23
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Проблема е, че МВР - ГДБОП, ДАНС и Прокуратурата са едно напрактика, сраснали са се за борба срещу гражданите!
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото предназначение на това създание е да пази краварският колониален режим
14
0
 
4
 
! Отговори
И Гешев мълчи преди 1 година
В България се провежда етническо Прочистване в град Бобов дол и Перник от полицаи, роми и мутри в симбиоза срещу Българи ! Казвам се Мирослав Германов и съм жертва на терор!
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварската бухалка . Варди корумпетата
12
1
 
18
 
! Отговори
1 преди 1 година
Свестни некорумпирани почтени прокурори дотолкова няма в тая сккапана държавица че евроквотата от 5-6 човека не може да се запълни...ха ха ...
11
7
 
12
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Тая дунда кога ше гони Тиквата :)))
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един букет гербери от Гешев ще скрие работата. Бейко ще я погали по главата като Кърджалийската. Бейко си каза, че в Европа се правел на педеаст, за да се харесвал на Началниците. По-скоро се прави на непедеаст пред Калинките си.
9
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напускат, защото се очакват от тях резултати а не клатене на краката, чоплене на носа и вземане на заплата и бонуси.
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единия напуснал, втория не искал, третия не знаел. Миризлива работа!
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проверките на това опг "прокуратура" трябва да се извършват през нощта от държавни служители с качулки
6
6
 
13
 
! Отговори
Йода 11990 преди 1 година
Арести на престъпниците Гешев и Цацаров ще се случст преди това. Лоша ще е съдбата на всеки "прокурор" и сийка от това опг унищожило много български граждани в името на чужди интереси. Върнете смъртното наказание, обесете Гешев, няма смисъл ако общество не получи доказателства че държавата е по тежка от един шизофреник престъпник
5
1
 
4
 
! Отговори
ДО 3 преди 1 година
А ТИ С ТОЯ ПРАВОПИС КОЙ ПУЦ СИ ЗАВЪРШИЛ?