Лондон изпраща на Украйна снаряди с уран за поразяване на танкове

Британски инструктори вече са обучили повече от 10 000 украински войници
21 мар 2023 18:32, Йоана Цонева
132
Лондон изпраща на Украйна снаряди с уран за поразяване на танкове
Снимка: БГНЕС

Великобритания ще изпрати на Украйна снаряди, съдържащи обеднен уран, които имат висока ефективност при унищожаване на бронирани машини, съобщава ТАСС.

Това става ясно от писмен отговор на британския заместник-министър на отбраната Анабел Голди на въпрос от Реймънд Джолиф, член на Камарата на лордовете.

"Наред с предоставянето на ескадрила от основни бойни танкове "Чалънджър 2" на Украйна, ние ще изпратим боеприпаси, включително бронебойни снаряди, които съдържат обеднен уран. Този тип снаряди са много ефективни при поразяване на съвременни танкове и бронирани превозни средства", посочва тя в изявление, публикувано на сайта на парламента.

Още по темата
Британската военна помощ за Украйна през 2022 г. възлиза на около 2,3 милиарда паунда.

Лондон изпрати над 10 000 противотанкови ракетни системи NLAW, над 200 бронирани превозни средства, реактивни системи за залпов огън M270 и високоточни ракети "Бримстоун".

Британски инструктори вече са обучили повече от 10 000 украински войници. Лондон оценява предоставената хуманитарна и икономическа помощ на 1,5 милиарда паунда.

През настоящата година британските власти възнамеряват да отделят още поне 2,3 милиарда долара за военна помощ на Украйна.

Междувременно стана ясно, че Пентагонът ще ускори доставката на танкове Abrams за Украйна, избирайки да изпрати обновен по-стар модел, който може да бъде приведен в готовност по-бързо. По този начин доставките ще могат да се осъществят до 8-10 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Сата НАТО След като КОЙ ДА Е СНАРЯД (Включително модерните БОПС) излети от цевта на оръдието започва да се нагрява от триенето с въздуха При удара в бронята температурата още повече се увеличава достига Хиляди градуси. Ако в тази точка се сложи микрограм уран + вещество емитиращо неутрони при висока температура и налягане може да се стигне до микро ядрен взрив не си мислете нещо много мощно еквивалент 100-200кг ТНТ - А това е колкото среднокалибрена авиационна бомба - как няма да са ефективни
91
5
 
15
 
! Отговори
Пепелац преди 1 година
Снаряди с радиоактивен уран. По същество е ядрено оръжие ( продукт с ядрена разпад ). Ескалация, смъ*рт, нищета, глад и мизерия. Това е либералната демокрация. Средства за образование, здраве, култура, наука и добър живот няма. Има за война, както винаги до сега. Колониализмът е време да бъде спрян. Скоро ще започнат да ни изпращат "честитки" и тогава ще ги пращаме при "тъмните души". Да.
90
4
 
16
 
! Отговори
Паднал от небето преди 1 година
Те от демократична Англия само хубави неща могат да получат. Така ИНДИЯНЦИТЕ получиха пандизчии въоръжени с гърмящи пръчки който унищожиха червената раса след което си докараха *** да им слугуват и ги продаваха като животни на пазарите
89
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно нехуманно е руската армия да използва оръжия с обеднен уран. Това е патент на Западните Светли Сили! Господ така е повелил.
88
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 95- а какво се случва с урана след взрива? Не се изпарява. Остава си в природата. А нали сме късметлии - на хората обогатен уран, при нас пак обеднен! Трудна орисия...
87
4
 
25
 
! Отговори
Australian преди 1 година
До ББАми ти бе , *** подкрепящ фашистка Украйна и САЩ?! Знаеш ли колко бесарабски българи които се определят за българи са избити в югозападна Украйна ?, някой от тях са изгорени живи през 2015 публично ! За какви мили хора ми говориш?, за САЩ ли , които избиха милиони мирно население в инвазиите си в Ирак, Либия , Сирия .дори в Сърбия ! На които тогава им дадохме коридор да ги бомбандират! Си долно недоразумение!
86
0
 
2
 
! Отговори
Теди преди 1 година
Божият план предстои за всеки човек още от създаването на първият човек Адам той е предначертан и следва своят път начертан е предварително и само Господ и орисниците, които го наричат го знаят това е ние следваме своят път
85
0
 
3
 
! Отговори
Теди преди 1 година
Господ ще подобри мечтата си да създаде съвършените хора. Божият план предстои,така или иначе целият свят е създаден от него хората не могат да го разберат все някой е създателят на всичко и това е точно Господ ,но той е Висша сила с тайни, които няма как да знаем не ни е дадено и не можем да го разберем, нито видим още от сътворението на света
84
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Империалистите след като избият славяните и православните ще подпукат китайците. Англо саксонците са еколози. Самата идея да направят такова оръжие ме потриса.
83
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умни ли са украинците да си съсипват така mъпо държавата. Също и да умират за интересите на САЩ и на Зеленски който е от еврейски произход и не е славянин ами напротив.
82
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ръководството на САЩ и особено Великобритания са хора от други етноси и тях пък въобще не ги интересуват европейците. Пускай урана после яжте продукти от украйна с уран шоколади хляб олио мляко .
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господ си знае работата. Диктаторите и бандитите ще си получат заслуженото.
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Никос Тсакос, абсолютни глупости си написал, снарядите и въобще снарядите с обеднен уран се използват предимно за поразяване на бронетехника, малко трябва да попрочетеш, самите боеприпаси от обеднен уран нямат никакво взривно вещество, поразяващата сила е следствие на значително по-високата плътност на урана поради тази причина кинетичната енергия е многократно по-висока и буквално отнася купола на танка например, независимо от защитата.....
79
19
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Рашите бродите насилствено по домовете и земята на Украйна...убивате за тв-та...за перални...вашето не е геноцид дори...вандали убиващи за грабежи сте!!!
78
18
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
уау нечовешка руска пропаганда...това имат и убийствата на жени и деца в Украйна!рашите сте агресорите убиващи мирни жени и деца в УКрайна,факт!рашите заплашват отчаяно Света ни с ядрени ракети!раша рекетира Света ни и ни налага как да живеем!...и Си им е обслужващ персонал...опозорил Китай!!!
77
5
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Честито, догодина ще ядете радиоактивно хохленско жито ;) !!!
76
7
 
17
 
! Отговори
Да питам преди 1 година
Дали е проблем да се монтират бойни глави с обеднен уран на иранските дронове? Или пък на кинжалите- може би ще помогнат за бункера на Зеленски.
75
5
 
32
 
! Отговори
БАБА ВИ преди 1 година
Вие осъзнавате ли че ще замърсят земята и ще разболеят хората там за десетилетия??? Кой нормален човек ще се радва на това нещо, независимо от коя страна. Вие които поддържате това сте психично болни хора.
74
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТАНКИСТИТЕ РУСНАЧЕТАТА КАТО ГОРЯТ ЩЕ И СВЕТЯТ
73
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Англосаксонец ли е,стъпи му на врата с обувки! И стискай,стискай,докато спре да мърда!!!!!