Германски епископи одобряват еднополовите бракове и жени свещеници

Кардинал настоява папата да накаже еретиците
24 мар 2023 15:52, Анисия Иванова
35
Германски епископи одобряват еднополовите бракове и жени свещеници
Снимка: БГНЕС

Германската католическа църква обсъжда поредица от реформи, като част от разглежданите теми са хомосекусалността, жените свещеници и свещеническото безбрачие, обединени под мотото "Синодален път".

В интервюто си за италианския вестник "Република" кардинал Герхард Лудвиг Мюлер каза, че някои от епископите, които участват в този процес, са одобрили "еретически текстове" и заради това те трябва да бъдат съдени според каноничното право.

По думите му папа Франциск трябва да предприеме дисциплинарни действия срещу германските епископи, които подкрепят еднополовите съюзи и се придържат към "еретическите" си виждания, предаде Ройтерс.

"Папата има отговорността да иска обяснения, да поправя или дори в крайни случаи да уволнява епископи заради доктринални въпроси", каза Мюлер.

Кардиналът, който също е германски епископ, смята, че да се позволи на еднополовите двойки да сключват съюз с благословията на свещеник е "категорично против католическа вяра" и е равно на богохулство.

След разговори с официални представители на Ватикана и папата през ноември председателят на Конференцията на германските епископи каза, че дебатът за реформите не може да бъде прекратен.

За благословията на еднополовите съюзи епископ Георг Бецинг каза още, че няма да отказва Божията благословия на онези, които са в обвързани отношения и я търсят.

През юли Ватиканът опита да спре движението на германския Синодален път, тъй като рискува да доведе до разкол във Вселенската църква, припомня БТА.

Римокатолическата църква проповядва, че свещениците трябва да живеят в безбрачие, че жените не могат да бъдат свещеници, защото Исус избира само мъже за свои апостоли, и че да си привлечен към хора същия пол не е грях, но хомосексуалните отношения са.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И още: "31. Още било казано:"Който си напусне жената, нека й даде разводно писмо."32. Аз пък ви казвам, че всеки, който напусне жена си, освен по причина на прелюбодейство, прави я да прелюбодействува; и който се ожени за нея когато бъде напусната, той прелюбодействува." (Матей, 5 глава)
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 23. Бих казал, че не само еднополовите връзки се считат за грях в старите свешени текстове. Най-високата летва за мен е изчереното от Господа Христос: "Чули сте, че е било казано: "Не прелюбодействувай".28 Но Аз ви казвам, че всеки, който гледа жена, за да я пожелае, вече е прелюбодействувал с нея в сърцето си." (из Матей, 5 глава).
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На къде отива тоя свят леле леле...мако мила
23
0
 
6
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 1 година
Най-лесно се опорочават, извращават младите мъже, когато им забраниш нормалните контакти с жени, затова навремето измислихме замонашването и правилата за католическите свещеници и после се чудите защо Църквата се е превърнала в това, което е!
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кардинал Герхард Мюлер е прав, тези се опитват да съсипят християнската религия.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали в древните свещени християнски книги еднополовите любовни връзки се определят като тежък грях? Тези реформи ли ще правят? Аман от реформатори, които вървят срещу природата!
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
17, Жижи, нещата за които говориш се правят в католическата църква от самото й създаване. Някой на яве, други не. Примерно те имат катакомби с останки на т.нар. "светци", които те твърдят че правели чудеса. Това е гнусота пред Бог и изрично е забранено в Библията. Това е сатанизъм. И още стотици примери има. Потърсете видео "THE ORIGIN OF ROMAN CATHOLIC CHURCH - BABYLON", ако постна линк тук ще го изтрият. Там много добре се описва как е произлязла католи1еската църква.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самата католическа "църква" е еретическа, т.е. против Бог. Тези сатани са извратили Божието слово и дори не крият богохулството си. Това датира от епохата още по времето на император Константин, който решава да узакони християнството но без да гони езичниците. Така се формира сегашната католическа църква (първия звяр в Откровението на Йоан), смесица от християнство и езичество, което Бог ненавижда най-много от всичко.
18
0
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 1 година
Хитлер щеше да ги оправи !
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ненормалници безпътни...!??
16
0
 
8
 
! Отговори
От хората преди 1 година
До11-Те са я чели ,но я тълкуват както дявола евангелието,т.е.както им изнася.Но,ГОСПОД си знае работата.
15
0
 
14
 
! Отговори
Жижи Аллин преди 1 година
Официално католическата църква абдикира като пристиянска институция, вероятно предстои в близко бъдеще да одобрят и сатанистки ритуали и езически жертвоприношения.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Света пътува към *** си. Ако до 2-3 години няма масова световна революция, значи часовника е започнал обратното броене. Давте се пари за оръжие, но за гладните и болните в Африка и Азия няма. Световното богатство е в ръцете на 2% от хората. Еднополови, безполови, джендеросани... Вдигат пенсионната възраст. Здравеопазването става все по-скъпо и недостъпно. Образованието загива... Идва края.
13
0
 
15
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 година
Дори и гълъбът е заменен с гларус .... :D
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хванал ги е сърбела
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
знаем ги тези от ватикана педофили и мъжеложци..
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само, те са и по децата и това го одобряват.
9
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам какво одобрявам , но е хубаво да прочетат БИБЛИЯТА , там си пише каквото трябва .
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До обективенЧичото с мустака е убивал предимно европейско бяло население, не само евреи и руснаци, поляци, а и от доста хора от други европейски държави, да гние в ада! Имало е и еничерство, принуждавал е да пращат на фронта хората от окупираните от Хитлер държави да умират за него и за немците в окопите на ВСВ!
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия свещеници кой знае с какви компромати ги държат най-вероятно пдофилия.