Мащабни протести във Франция

Различни демонстрации
25 мар 2023 20:50, Росен Стойчев
95

Протестите срещу пенсионната реформа във Франция отново прераснаха в тежки сблъсъци със силите на реда, съобщи Bulgaria ON AIR.

В западната част на страната, активисти се опитаха да спрат изграждането на резервоари за земеделие, като в шествието са се включили и хора, дошли от Италия.
Още по темата


Френските власти твърдят, че те са били агресивно настроени. Полицията се опита да защити строителна площадка, но около нея избухнаха ожесточени сблъсъци. Протестиращи запалиха полицейските автомибили, хвърляха предмети, , а служителите отвърнаха със  сълзотворен газ .

На още много места в страната продължават бурните протести срещу плановете за пенсионна реформa.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
3
 
! Отговори
НОИ преди 1 година
До Анонимен 91. Такова пенсиониране на 45 г. отдавна няма. Прочети преди да пишеш глупости.
75
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оттук-оттам се чува, Но НЕ в български медии, че в Холандия също имало сериозни протести. На фермерите. И хвърляли с тороразпръсквачка тор по сградата на правителството. И в Полша.От въгледобива са направили ковчег и са сложили на него портретите на Грета Тумберг и на Урзула фон дер Лайен.
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, к.74 Призивът щеше да спечели още повече ако беше написал enfants, a Patrie с главна буква. И някои препинателни знаци като запетаи и удивителна не са излишни. Приятен ден!
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У БГ територията скоро пенсионирането ще е поне на 75 навършени години, а тези, които не доживеят до 75 г. недостигащите за отърваване от повинност години трябва семейството на починалия да пеодължи да ги изплаща както в осигуряване, така и в пропуснати ползи/ данъци за държавата. Само така ще се осигурят достатъчно средства за военните, милиционерите и политиците да могат да получават макс. Пенсия от 45 год. Възраст до дълбока старост. Както обикновено никой няма да протестира и на рози закон.
72
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те от протести политиците изобщо не им пука. Виж, ако извадят гилотинната машина на площада пред президенството и почнат да я заточват едва тогава проблема им ще се реши.
71
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тук пълна тишина, на жените увеличиха с цели 10 г. макар и постепенно, но овцете си мълчаха, а българина живее най-малко. Частника не спазва нищо, но и никой не го закача, те вече и другите се възприеха за господари и газят закона и тероризират хората. В момента е абсолютно беззаконие на много места.
70
2
 
9
 
! Отговори
Деградация на макс преди 1 година
Какви водещи фигури са начело на Демократите от Англосаксогоморския алианс.. Това МакАрон - житейски идеали и изкривявания, Урсула урсузката - в Университета е наблягала на доста науки, а после и подменена Докторантур, Борис оня шеметь, Борел Джунглата, Шведската друсалка.. и гвоздея е обервампира Джо. И който се припознава с тези личности и техните идеали и биография, заслужава ли си коментара и тюхкането .. Въобще как ги търпи тая земя?
69
3
 
11
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 година
Най-големият Исторически парк в света до Варна подкрепя Франция в борбата й срещу евреите!
68
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Але, Але! Напред франсета! Цял свят вази гледа!
67
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Але, Але! Напред франсета! Цял свят вази гледа!
66
3
 
30
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Очквайте следващата седмица и в Германия стачки и протести..до 2 500 000 човека ще излязат на протести и ще стачкуват в държанвите структури,летища,пилоти,жп ,автобусният транспорт.. За то има санкции против Русия ..
65
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално да не искат на стари години да ходят да работят.
64
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на французите! Жалко само, че въпреки всичко, реформата ще мине.
63
8
 
10
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Основните проблеми идват от ислямските терористи, които фалшиво наричат бежанци, каквито са например християни бягащи от ислямски и комутинистически престъпни режими -сирийски, афганистански, нигерия,русия,сев.корея а им плащат големи помощи и така държаната закъсва но пешетието не е да уверичат и то толкова рязко години за пенсия на свои грждани, а да експулсират ислямските бежанци към исламски държави, оклсжбено ако са свързани с терористична група или шпионаж, т.к немюсулманите са осн.прицел
62
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бие ли полицията?
61
2
 
19
 
! Отговори
Христиана преди 1 година
Не е мъдро правителство да мисли за парите повече отколкото да хората, до спестява от най-бедните, болни и уморени хора като пенсионерите и най-лошо което не се вслушва в оплакването на народа, а влиза в пряка конфронтация и не напрани отстъпка като изменение на закона в полза на народа каго намали увеличението напр.на 3 месеца за 1 год. Вместо с толкова голямо от 2 год.! Явно това правителство взема пример от терористичните (корумпирани и безчовечни) режими вместо от правови демокрации
60
2
 
29
 
! Отговори
ПРАЯЧ СЕ НА ГЛЕДАЧ преди 1 година
Баба Ванга е казала, че камък върхъ камък нема да остане в Париж и след това същото ще стане в цял ЕС без Бг. Затова Слава Севрюкова казва до 2026 г всички да се връщат в Бг, че после и да искат няма да могат. А конкретно във Франция няма пари, защото мигретата, които Сорос и неолибералите им набутаха не работят, но взимат огромни помощи и по 1000 Е за всяко дете, а един от протестиращите каза, че се скъсва от работа за 800 Е. А още много лежачи-мигрета се гласят да им натресат, за отглеждане.
59
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Французите са чувствителни когато някой им наруши правата ,там е демокрация отдавна . При лошия социализъм хората се пенсионираха на 58 ! Аз така приемам нещата . При социализма добре за хората. При демокрацията лошо за хората , добре за шепа хора
58
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Две неща започват първо във Франция: новата мода и революцията срещу тиранията. А после достигат в цяла Европа и Африка
57
3
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
СПОРЕД ЕВРОСТАТ БЪЛГАРИТЕ И РУСИТЕ ЖИВЕЕМ ГОРЕ ДОЛУ ЕДНАКВО ДЪЛГО , А БЕЛАРУС Е ПО ДЪЛГО !!! НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОНТИИ !!!