Русия обърна позицията спрямо Унгария

Това обяви руски дипломат
30 мар 2023 23:45, Росен Стойчев
35
Русия обърна позицията спрямо Унгария
Снимка: БГНЕС/EPA

Унгария е класифицирана като недружелюбна страна спрямо Русия. Това обяви руският посланик в страната Евгений Станиславов, съобщи Известия.

През последната година Унгария е една от страните в Европа, която се стараеше да запази своето сътрудничество с Русия.

Още по темата
Унгарският премиер Виктор Орбан често оспорваше европейския подход спрямо страната.

Самият Станиславов преди е заявявал, че няма причина Русия да не вярва на унгарското правителство. Сега обаче промени казаното.

Обясни, че Унгария демонстрира прагматична позиция и опитва да я спазва. Всички варианти за диалог остават отворени.

Въпреки това страната е подкрепила европейският действия спрямо Русия, което обяснява решението. До момента страната стриктно е спазвала всички европейски решения по въпроса.

Въпреки това руският представител признава, че тя се води от националните си приоритети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: УнгарияРусияпремиер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Въпреки Въпреки преди 1 година
Въпреки усилията на Орбан Рекета на ЕС ЕС бандата дава плодове...
28
3
 
0
 
! Отговори
Виктор Орбан преди 1 година
Премествам си го в другия крачол!
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна кога ще екстрадира тн Брендо? Защото му е осигурила безнаказаност от години.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Русия е терористична, така твърдиш , то каква е Украйна, която си е зачертала подписа под Европейската конвенция за защита правата на човека и следователно не спазва елементарни човешки права като правото на справедлив съдебен процес. Вчера български съда на това основание отказа да екстрадира украинец с пет обвинения, защото не му е гарантирано правосъдие а съдебна разправа. На соросчоо дечицата, като излезе цялата истина за Украйна дали няма да ви е срам от пропагандата ви?
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А коя държава е дружелюбна спрямо България? България е дружелюбна към десетки страни по света, а коя ни връща с добро? Хайде дайте една държава поне?
24
8
 
13
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
До Анонимен 28 Русия няма дружелюбни страни.Нито Турция , нито Китай са приятелчета на Путин. Въпрос на материална изгода. Всички избягаха от този, дето запали пожара в Украйна да не запали и тях.Сбогом Русия. Никого няма да бъдете уважавано и равностойна на ЕС държава.
23
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Материалът ви е абсолютно спекулативен. Унгария не въеднъж е потвърждавал, че спазва всички самкции на ЕС, че води неотклонно пронатоска политика. Затова е в списъка на недружствените страни, наред с всички натовски и санкциониращи страни. Но понеже и Турция, и Унгария строят чрез Русия нови атомни централи, и цвете страни се снабдяват с горива чрез Русия, те не са угодни на САЩ и не са били поканени на някаква си среща в Щатите, пише "Политико".
22
10
 
12
 
! Отговори
Един преди 1 година
Да се чуди човек на злобата руска!
21
1
 
6
 
! Отговори
sherlock преди 1 година
"... подкрепила европейският(???!!!) действия спрямо Русия"
20
4
 
8
 
! Отговори
монголоид преди 1 година
братята от еритрея, ск и бряг на слоноватЪ кост са сБкатнатаКлоака.
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обяснението е в подкрепа на Унгария. Имало е някакво натовско събиране под американска егида, където Турция и Унгария не са били поканени.
18
14
 
16
 
! Отговори
Нашия ще ги замести преди 1 година
Затова пък нашите рундьовци се борят със зъби и нокти да получат благоволението на москалите. И пак от ден до пладне. Като им скимне ще ги заклеймят като вражеска държава и толкоз. Жалко, че на територията има хиляди, които милеят повече за путин, отколкото за собствената си държава.
17
16
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Изолацията на терористична Русия се увеличава.Един Вучич остана в Европа,но той е безнадежден случай.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 10 Аморална безпринципна глупост опакована в целофана на патриотизма.
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега какво? Ще им спрат тока и водата ли?
14
3
 
5
 
! Отговори
Берон Циркодосието преди 1 година
СДС фул от внедрени червени БКП ченгета но някак си неизбежно тук-там е незнайно как някой случаен неизбежен седесар които не е от червената мафия.................Един такъв случаен седесар на когото не помня името щото е нормално неуспял политик пак преди над 10 години си изповяда спомените по Панорама на БНТ1 цитирам по памет:Те Жельо Митев Желев от моето СДС и Андрей Луканов БКП/БСП се разбраха пред мен на Кръглата маса 1990 България да я управлява Държавна сигурност(можещите били там)!Факт
13
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простите и тъпите руснаци!
12
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Унищожителят на Православното Християнство и замяната му с Римо-католицизъм си личи отдалеч че е роденият на 28 юни агент Гоце от ДС на БКП а не безмозъчната ченгеджийски *** от ДС и РУМНО Петър Стоянов прикривал Червения ШЕФ.................На дебат по ТВ Великия интелектуалец и мислител бивш Министър на МВР Румен Петков в ефир заяви цитирам по памет щото е преди над 10 години:"Кошлуков ти не умееш да мислиш така че не се мъчи куха и празна главо"...... Кошлуков мълчи МАЗОХ СДС от ДС та СЪЩО
11
10
 
3
 
! Отговори
Досиета пише преди 1 година
Червена България на БКП ако загубят власта ченгетата от ДС предварително са разработили АВАРИЕН БКП и ЦСКА изход да унищожат Православното Християнство............................Многобройни планове за атентати срещу Православно-Християнски Обекти както и план за взривяване на Вселенската Патриаршия още ги има в архивните досиета...........План Бягство червеното БКП-ЦСКА да ги закриля Червеното знаме на ТУРЦИЯ
10
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бъдещият сигурен Президент на Комунистическа Югославия(ротационен)Франьо Туджман бил посетен от представителя на Тодор Живков в Загреб Велизар Енчев и заедно сътворили план за корумпиране и подкупване на политиците от САЩ Ран и Ът.............Турция чете Ран-Ът и доволни още чакат,БКП тире ЦСКА доволни,милиардери с български пари Ран-Ът също доволни..........Червени римокатолици на Франьо Туджман е БКП тире ЦСКА ужбългария.........Енчев детето у гроб