Ако ти вземат книжката в Германия: Връщаш си я с "идиотски тест"

Той има за цел да покаже, че не си опасен на пътя
2 окт 2023 17:45, Нели Христова
41
Ако ти вземат книжката в Германия: Връщаш си я с "идиотски тест"
Снимка: БГНЕС

Докато у нас се обсъждат все по-строги мерки за пияни и дрогирани шофьори, на Запад, където за война по пътищата в новините почти не се говори, строгите мерки са факт. Един такъв интересeн пример идва от Германия, съобщават от Нова Нюз. Там нарушителите на пътя с отнета книжка, могат да си я върнат, само ако преминат през медицинско-психологически преглед.

Този преглед може да бъде назначен от съда или властите, а хората я наричат "идиотски тест". Там не се тестват знанията и уменията за шофиране.

На този тест трябва да докажем, че шофираме без да сме опасни за себе си или за околните. Застрашени с отнемане на книжка са натрупалите с 8 наказателни точки. Най-честата причина да бъде препоръчван този тест е шофиране след употреба на алкохол. Този тест може да бъде препоръчан и ако има съмнение, че шофьорът има проблем с алкохола.

Между 400 и 800 евро струва процедурата по тестването, може да поскъпне и до над 1000 евро. Младите шофьори нямат право до пият дори чаша алкохол до 2 г. след взимане на книжка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
9
 
! Отговори
Нико преди 6 месеца
По- интересното е че не е се вдига врява до небето при всяка катастрофа . Някой да не си мисли че няма катастрофи,няма жертви...просто не създават изкуствено напрежение , а институциите им действат . Пробвай да не си платиш глобата или да караш като бесен? Ще съжаляваш горчиво .
35
2
 
3
 
! Отговори
1914 преди 6 месеца
ако ти правят фелацио докато караш и блъснеш някой отзад, повярвай ми, най-малкия проблем ще ти е предната броня...
34
17
 
6
 
! Отговори
Александър преди 6 месеца
Не ми я хвалете толкоз тая Герма ния! И тяхна попара съм сърбал, и то не веднаж! Най-са ми смеш ни ***, като вземат да говорят! А те отиват там само на социал!
33
1
 
12
 
! Отговори
До Доктора преди 6 месеца
Нищо общо няма MPU в Германия с "психо" теста в България!
32
1
 
11
 
! Отговори
Доктора преди 6 месеца
То и в България има такъв тест, който няма абсолютно нищо общо с шофирането и е направен само с цел - рекет, но тук го наричат психо.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Германия за пример, Ами тогава и цени и заплати и стандарт на живот като в Германия. Но веригите на Германия продават на по високи цени в Бг от Германия.
30
0
 
13
 
! Отговори
Фитипалди преди 6 месеца
ТАЯ КНИЖКА С АГНЕ СЪМ Я ВЗИМАЛ....И САМО СРЕЩУ АГНЕ МОЖЕ ДА МИ Я ВЗЕМАТ...
29
3
 
30
 
! Отговори
Препатил преди 6 месеца
Е да ама в България резултат няма да има. Хората тук си карат без книжка. Мен ме блъсна един хубавец, който нямаше книжка, че и спореше, че не бил виновен. Затова най-сигурно автомобила да се вземе
28
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
****отския тест: - Вие русофил ли сте? - Да. - Следващия
27
3
 
4
 
! Отговори
Бабо Пено преди 6 месеца
не обиждай Кения
26
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 22 Еми браво на батката уеее
25
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Младите шофьори нямат право до пият дори чаша алкохол до 2 г. след взимане на книжка." - И кво? Две години не мога да пия алкохол?
24
3
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 6 месеца
Тиквеници, вие не можете/искате да санкционирате истински тези без книжка, как тогава ще накажете ефективно като отнемете кницките на тези които ги имат? Българска работа, ама бетер ци...ска...
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Забравят да кажат , че този тест почти никой не го е взел ! Ставаш клиент на метрото до живот .
22
4
 
4
 
! Отговори
До баба Пена преди 6 месеца
До баба Пена - Проста математика - 5% от 85 милиона германци са 4 250 000, а 50% от 6 милиона българи са 3 000 000...
21
5
 
14
 
! Отговори
Гастерабтер преди 6 месеца
На един бг тарикат му взеха книжката в Де и оня си изкара нова в Бг. Само у Дойчеланда не шофираше, ама по другите страни си джиткаше. Естествено и напушен, че така най-добре карал.
20
6
 
39
 
! Отговори
баба Пена преди 6 месеца
Немое да сравняваш Германия с България. България требе да се сравнява с Гана, Зимбабве, Кения и т..н. Германеца от малък го учат на дисциплина, е може да има и разхайтени, ама на 85млн население, 5% разхайтени са нищо. А у БГ от 6млн 50% са разхайтени че даже и повече. Затуй Сравнявай с Кения
19
1
 
31
 
! Отговори
баба Пена преди 6 месеца
Котките у нашио двор са по умни от средностатистически шафиорин у бг-то. Колата требе да се кара с финес, с внимание, а не да блее като уфца по гсм-а или да гледа назад мацето на задната седалка или да е напушен колкото комина на тец бобов дол
18
2
 
26
 
! Отговори
баба Пена преди 6 месеца
Е какво са едни 1000 евра за месния г-зар който иска да бръмчи на воля и да гази ората на пешеходните пътеки дето им викали зебри. После се качва на бръмчилника на 2 гуми и целио квартал забравя какво значи хубав сън, обаче ***-то се кефи, дай, дай, до ламарината... и що щото акъла е колкото на амеба
17
2
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
Бе аз затова си поръчах нов волан преди малко, та ако ми вземат книжката, да се кефя зад монитора :p. Сериозно, който иска да се прави мна *** на пътя, нека си вземе симулатор за шофиране. Да се прави на муж или руса дама там, не на пътя.Може и пиян да кара ско иска...стига да не удря мантинелите.